|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Obiady (przepisy) przy BIEGUNCE
Witam, dopadła mnie od wczoraj biegunka (może to jakieś zatrucie pokarmowe) i totalnie nie wiem co mam sobie gotować na obiad (zresztą ze śniadaniem też miałam problem - ile można jeść suchary?). Od dziecka już nie miałam tej nie miłej sytuacji a nie pamiętam co mi robiła Mama jak byłam mała
Czy znacie jakieś sprawdzone przepisy co można zrobić na obiad podczas biegunki, żeby sobie nie pogorszyć? Co jecie jak macie zatrucie pokarmowe? o śniadaniu też możecie napisać proszę doradźcie co jeść bo jak zjem jeszcze jednego sucharka z paluszkiem to się załamie...
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Obiady (przepisy) przy BIEGUNCE
kleik, marchwianka, chałka z masłem, ryż, jabłko pieczone z cynamonem, pieczona dynia
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
kasza manna tylko nie mleku a na wodzie, płatki ryżowe rozgotowane, pierś z kurczaka gotowana, ziemniaki gotowane z masłem, białe pieczywo z masłem i delikatną wędliną, banany, kisiel
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Są tacy co mówią, że w takiej sytuacji na obiad tylko słone paluszki i cola.
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
polecam zupy krem, szczególnie z marchwii, kalafiora, brokuła
![]() poza tym pierś z kurczaka gotowana, ziemniaki tez gotowane, kalafior |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Trzeba pokroić na kawałki i obrać ze skórki i do piekarnika aż się zrobi miękka. Można też nie obierać i wyjadać łyżeczką. Taką pieczoną dynię jak zmiksujesz i dodasz kilka dodatków można potraktować jako bazę na zupę-krem lub sos do makaron.
Ja lubię taką pieczoną dynię zapiec z pomarańczą i zielem angielskim ( te dodatki potem wyrzucam) ale przy biegunce to chyba nie jest dobra opcja. |
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomyłka wątku
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Ryż na mleku i nic innego
Na moje to nie myśl o żadnym super obiedzie tylko tylko raczej o głodowce albo o wieczorze na ryżu. A jeśli do poniedziałku nie przejdzie to biegiem do lekarza! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.