![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Brak słów
Z rana, na dobre trawienie, zerknęłam na Onet na modę jesienno-zimową co by być na czasie. I od razu mi się jeść odechciało. Zawsze słyszę, że jestem strasznie chuda, koścista, że jestem anorektyczką. Ale jak zobaczyłam http://uroda.onet.pl/1,26663,0,0,0,filmy.html <- to, to zaczynam naprawdę zastanawiać się, co się dzieje. Taka wielka nagonka na chudość, a ja mam wrażenie, że na wybiegach pojawiają się dziewczyny coraz chudsze. Za kilka lat hitem będzie płaszcz, który po -wybiegu - sam - się - nosi
![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak słów
![]() Szczerze, to się przeraziłam i zniesmaczyłam tym widokiem!!!Te ciuchy w ogóle sie na nich nie prezentują.Moim zdaniem coś powinno się z tym zrobić bo pokazywanie takich modelek nikomu nie wyjdzie na dobre, tylko będzie wiele dziewczyn doprowadzać do anoreksji, bo przecież znajdą się takie, które będą chciały dążyć do tego "ideału". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
mógłby ktoś zarzucić screena bo mi sie filmi nie ładuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ło matko i corko
![]() ![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale w sumie to mozna sobie je wyobrazić...
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
no tak, ja już rozumiem czemu wiele anoretyczke jako motywacje ogląda fashon.tv (wrrr....jak to się pisze).... Dla pocieszenia powiem że rok temu pewien facet powiedział mi że "te panny z kobiety to chiba tylko szpare mają "
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
heh zemnie tez chudzinka i staram sie z tym walczyc ale cuz to nie takie proste
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Uuuuu.... !!!
Ja rozumiem, że szczupła sylwetka ładnie wygląda, ale te tu to już ostra przesada! Żeby to jeszcze ładnie wyglądało... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() jak tak widze takie kości to ja juz wole moje sadełko tu i ówdzie... Cytat:
![]() Nie raz słyszałam w TV czy tez czytałam w kobiecych magazynach jak to modelki takim własnie jadłospisem się przechwalały. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
O matko....w tych butach na koturnie i cieniutkich nóżkach wyglądają jak ludziki z kasztanów. Koszmar
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, nie dam rady zrobić screena
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Zobaczyłam pierwszą dziewczynę i wyłączyłam ten film.Szczerze współczuje tym dziewczynom,nie chciałabym tak wyglądać.Jeszcze troche i one wcale znikną...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
srednia wieku pewnie 14 :-/ srednia waga 30 przy 180 wzrostu a potem sie dziiwic ze wpadaj w kokaine i imprezy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Okropienstwo!!1 I to mają byc kobiety? Kobieta ma kawalek tyleczka ,cycka i bioderek, a nie same kosci
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
taki kanon piekna nastał ze skóra i kości są w modzie - może to z powodu oszczędności kreatorów mody bo wiadomo że na zasuszone 28 czy 30 idzie mniej materiału niż na np normalne 38 czy 40?? czyżby plan Hausnera dopadł też modę??!!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Oprócz tego, że jestem wegetarianką, odżywiam się normalnie, wręcz- jem dużo więcej od pulchniejszych koleżanek ![]() ![]() I w ogóle nie tyję. Nic. Ani trochę. ![]() Dlatego- nie zawsze trzeba katować się sałatą na kolację, żeby wyglądać jak szkielet... ![]() ![]() To był taki inny punkt widzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Jestem w szoku. Uważam, że tego typu pokazy powinny być zakazane. Ubrania piękne, ale one równie dobrze, jak nie lepiej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Też uważam, że powinny być zakazane. Oglądałam raz wywiad z jakąś projektantką która zarzekała się po podobnej nagonce, że modelki na jej wybiegu noszą także rozmiary 38-40, a po sprawdzeniu okazało się wszystkie nosiły 34..... no comment
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Mi też sie nie ładuje
![]()
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
to ja sie ciesze z tego jak wygladam,wydaje mi sie,ze one przesadzaja,przeciez nikt nie bedzie chciał ich ogladac,o blee,a jak sie pokazac na plazy,jak sie tak wyglada z własnej woli,zero cycków i tyłka
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Moze jestem jakas inna , ale gdyby nie Wy , nie zauważylabym ich chudości.
Sama wyglądam pewnie podobnie i nic nie moge z tym zrobić. Nie , nie odchudzam się ,ale poprostu tak już mam-od dziecka.Szybka przemiana materii. Takie komentarze o tym ,ze przez nas - chude - nie czuje się kobiecego ciala - bolą. Naprawde chcialabym przytyć , ale nie potrafie.
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Papryczkaa, ja też jestem bardzo chuda, ale mimo wszystko jeszcze mnie widać. Podejrzewam, że gdybyś stanęła koło jednej z tych modelek, byłabyś dwa razy szersza
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Papryczko nie miałam zamiaru Ciebie obrazić.
![]() ![]() Moja szwagierka też jest osobą bardzo chudą i bardzo wysoką, ale jej chudość nie ma nic wspólnego z chorobliwą chudością. To po prostu widać, że coś jest naturalną predyspozycją , a coś jest wynikiem zagłodzenia. Nikt tutaj nie generalizuje, a tylko komentuje wygląd modelek z tego pokazu. Ja rozumiem, że możesz się czuć urażona, ale pomyśl, że tak również się czują kiedy na kobiety o rozmiarze 40-42 mówi się "grubaski". A przecież ten rozmiar nie ma nic wspólnego z otyłością. Zresztą można tak długo dywagować. Moim zdaniem groźny jest obraz i "ideał" piękna, który dla większości kobiet jest nieosiągalny, przy normalnym, zdrowym trybie życia i odżywiania. Tyle się o tym trąbi w tv, prasie. Jest tyle ludzkich tragedii (anorektyczki, bulimiczki...) a kreatorzy pozostają głusi i ślepi ![]() Najważniejsze chyba jest dobrze się czuć we własnym ciele. Ale póki na wybiegach nie pojawią się zdrowe, normalnie zbudowane, piękne kobiety, ten problem będzie się pogłębiał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
podobno ostatnio w stanach jest wielkie halo, na temat pokazywania tych szkieletów na wybiegach....
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
nie podzielam chyba zdania większości...
tzn. dziewczyny biorące udział w tym pokazie nie straszą (przynajmniej mnie) chudością owszem nie zgadzam się ze stereotypem piękne = chude (a taki nam wpajają modelka = chuda a zarazem modelka = piękna), ale te akurat modelki zachowują normę ![]() przyznam, że widziałam już kilka razy na wybiegu chodzące kościotrupy, istna tragedia, od razu widać, że to nie jest jej naturalna szczupłość - tu u dziewczyn dostrzegam, że 'do twarzy' im w szczupłym wyglądzie, bardzo szczupłym właściwie... a dyskutując o kanonach piękna to być może mnie zlinczujecie, ale należę do osób, które uznają kult wychudzonych sylwetek - nie mówię tu o anorektycznym wyglądzie, ale genetycznie zaprogramowanym byciu wieszakiem i bynajmniej nie jestem ofiarą mas mediów, gdybym mogła zabroniłabym pokazywania publicznie i reklamowania różnych marek wyglądem chudziny, zbyt wiele złego to powoduje, ale jakoś nigdy przeraźliwie nie krzyknęłam na widok zbyt chudej osoby choć mojej figurze daleko do bycia 'wieszakiem' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
chyba jestem jakaś dziwna, ale nie widze zeby one były strasznie chude. co wiecej wyglądam podobnie (nie odchudzam sie, po prostu taka jestem i bardzo się z tego cieszę)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
W kwesti wygladu tych dziewczyn nie stety poprę wiekszość.
1. Większość modelek (80%) niestety jest chora na anoreksję (reszta to bulimiczki) i prosze niewierzyc jak mowią ze jedza normalnie bo to nie prawda. 2. Standardowe wyzywienie całodzienne z przydziału na osobę np. na wyjeżdzie na wybieg do Mediolanu to: szklanka nie łuskanego ryzu, 200g warzyw na parze bez dodatków, 1 owoc i 3 paczki papierosów. (średnio nie przekracza to 800 kcal) 3. Jezeli ma się 172 wzrostu (np. ja) jak sie nosi rozmiar ubrania 34 to zalecają jeszcze z 5 kg schudnąc. Rozmiar 34 jest dobry ale jak ma sie nie mniej niż 178 4. Pod zadnym pozorem obwód twoich bioder nie moze przekroczyc magicznego 89 nawet jesli masz 2 metry wzrostu. 5. To samo tyczy sie wagi zakaz przekroczenia 50 kg. A i waga odpowiednia dla kogoś kto ma 172 wzrosty to max 45 kg. 6. Jeżeli ma się 172 wzrostu i wymiary 86/58/86 niestety ale jest sie zagrubym i zalecane jest zrzucenie 5 kg. Zycze miłego czytania i ogladania norm modelingowych. Niestety o ile to jest norma w modelingu tak dla mnie jest to patologia z świecie rzeczywistym.
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.