Prośba do osób z tatuażami - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-30, 22:06   #1
marthusia
Zadomowienie

GG do marthusia
Smile

Prośba do osób z tatuażami

Hej,widziałam,że dziewczyny zamieszczają wątki z prośbą o wypełnienie ankiety - i ja bym chciała się do Was z tą prośbą zwrócić.
Będę bardzo wdzięczna za wypełnienie ankiety zwróconej do osób z tatuażem/tatuażami:
http://moje-ankiety. pl/respond-30022/sec-JsJo9L2k.html
Pomiędzy 'ankiety' a '.pl' proszę oczywiście zlikwidować spację.
Pozdrawiam!
marthusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 22:42   #2
_stardust
Rozeznanie

Dot.: Prośba do osób z tatuażami

wszystko fajnie, ale w ankiecie jest trochę błędów - literówek, ale też np pyt. 27 - "Sporty zespołowe są doskonałym sposobem kształcenia charakteru" - charakter raczej się kształtuje niż kształci
_stardust jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 22:47   #3
201607231707
Konto usunięte

Wypełniona.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 22:57   #4
201604190949
Konto usunięte

Błąd:

Najlepiej nie jest przyznawać się do swoich błędów
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 23:09   #5
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Nie zrozumiałam tej ankiety... co ma posiadanie tatuaż do oceniania nauczycieli, poczucia osamotnienia, czy bólów głowy . Tak, czy owak, wypełniłam.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 07:55   #6
Mustique
Lena

też nie zrozumiałam..

niby ankieta dot. ludzi z tatuażami.. a po 2-3 pytaniach kompletnie inne nie mające z tytułem ankiety stwierdzeń

kto zatwierdza taką ankietę??? jesli to miało posłuzyć do pracy o ludziach z tatuażami i w ogóle tatuaży.. to niestety ja na tą pracę- PRZEZ PRYZMAT TEJ ANKIETY- nawet oka bym nie zawiesiła!

ale mimo to jestem dobrą koleżanką- wypełniłam...

Edytowane przez Mustique
Czas edycji: 2012-08-31 o 07:56
Mustique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 08:58   #7
marthusia
Zadomowienie

GG do marthusia

Cytat:
Napisane przez _stardust Pokaż wiadomość
wszystko fajnie, ale w ankiecie jest trochę błędów - literówek, ale też np pyt. 27 - "Sporty zespołowe są doskonałym sposobem kształcenia charakteru" - charakter raczej się kształtuje niż kształci
Dzięki za uwagę, ale ankieta jest przepisywana z arkuszy i nie mogę modyfikować pytań nawet,jeżeli jest pisana staropolszczyzną lub z błędami
Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Nie zrozumiałam tej ankiety... co ma posiadanie tatuaż do oceniania nauczycieli, poczucia osamotnienia, czy bólów głowy . Tak, czy owak, wypełniłam.
Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
też nie zrozumiałam..

niby ankieta dot. ludzi z tatuażami.. a po 2-3 pytaniach kompletnie inne nie mające z tytułem ankiety stwierdzeń

kto zatwierdza taką ankietę??? jesli to miało posłuzyć do pracy o ludziach z tatuażami i w ogóle tatuaży.. to niestety ja na tą pracę- PRZEZ PRYZMAT TEJ ANKIETY- nawet oka bym nie zawiesiła!

ale mimo to jestem dobrą koleżanką- wypełniłam...
Ankieta nie dotyczy tatuaży,tylko osób z tatuażami,a dokładniej ich cech psychicznych wychodząc od pewnych teorii wysuniętych w przeszłości nt. osób z tatuażami i bez aby je poprzeć lub obalić.
Dzięki bardzo!
Stary 2012-08-31, 09:15   #8
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marthusia Pokaż wiadomość
Ankieta nie dotyczy tatuaży,tylko osób z tatuażami,a dokładniej ich cech psychicznych wychodząc od pewnych teorii wysuniętych w przeszłości nt. osób z tatuażami i bez aby je poprzeć lub obalić.
Dzięki bardzo!
I stąd te dziwne w formie pytania o objawy, bez łapania zależności ze stanem zdrowia?

Ja nie jestem naukowcem i nie znam założeń, jakie przyświecały stworzeniu takiej własnie ankiety, ale sama odpowiedź "tak" na wszystkie pytania o stan zdrowia może mieć związek z jakąś chorobą fizyczną, a nie z posiadaniem lub nie posiadaniem tatuażu i stworzy nieprawdziwy obraz badanej osoby w mojej opinii.

Ja ankiety nie zrozumiałam i nie wypełniłam jej do końca.

Edytowane przez hihi
Czas edycji: 2012-08-31 o 10:00
hihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 09:59   #9
Mustique
Lena

Cytat:
Napisane przez marthusia Pokaż wiadomość
Dzięki bardzo!
ale mimo to nierozumiem tej zależności.. jakaś taka przepaść między pytaniami dot,. tatuaży (ludzi którzy je mają) a tymi luźnymi stwierdzeniami dot. zdrowia, kłopotów z dzieckiem, czy nauczycieli , stanem psychicznym.. i wieloma innymi ...

dla mnie to jakieś bez składu i ładu.. takie o wszystkim i o niczym...
Stary 2012-08-31, 10:01   #10
marthusia
Zadomowienie

GG do marthusia

Mogę tylko skopiować odpowiedź którą zamieściłam wyżej:
"Ankieta nie dotyczy tatuaży,tylko osób z tatuażami,a dokładniej ich cech psychicznych wychodząc od pewnych teorii wysuniętych w przeszłości nt. osób z tatuażami i bez aby je poprzeć lub obalić."
Powtarzam,że są to przepisane testy psychologiczne,nie mój wymysł.Także nie da się zdiagnozować na podstawie ankiety żadnej choroby fizycznej,ewentualnie można coś podejrzewać,ale nie robię tego pod tym kątem,jak również zbieram wyniki wszystkich ankiet,nie każdej indywidualnie.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Pytania odnośnie tatuaży są po to abym miała pewność jaką grupę badam(jak widać,są dwie -z jednym i więcej tatuażami).
Stary 2012-08-31, 10:05   #11
hihi
Zakorzenienie

No to skoro chodzi o cechy psychiczne, to tym bardziej nie jestem w stanie pojąć pytań o konkretne doleglowości fizyczne mające najczęściej związek z jakimiś chorobami. Może to jakaś typowo psychologiczna logika, której ja pojąć w stanie nie jestem, ale jak pisałam, ze względu na to nie wypełnię ankiety

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 10:05   #12
Mustique
Lena

ok.. rozumiem cię.. lae sama koncepcja tych pytań jest co najmniej dziwna. juz sie nie czepiam samych pytań- ok.. jak musisz je zawierać, są one bardzo pomocne..to ok.. twoja ankieta!
ale koncepcja, przejrzystość.. jak pisałam przepaść między jednym pytaniem a drugą częśćią! tutaj pytania odnoscie tatuaży.. a tu zaraz ni z gruszki ni z pietruszki jakieś luźne stwierdzenia do zaakceptowania..
i to mi burzy harmonogram tej ankiety..

powinnaś je rozgraniczyć jakimś odnośnikiem, jakimś stwierdzeniem po co ta część, a na co ta druga!!!
Stary 2012-08-31, 10:20   #13
invisible_01
Zakorzeniona

Rozumiem może koncepcję, ale z ciekawości dałam ankietę do wypełnienia koleżance, która tatuaży nie ma - nasze odpowiedzi na pytania od numeru 1 były niemalże identyczne. Jak dla mnie ta ankieta sprawdza po prostu poglądy na pewne tematy, a jak dla mnie to, czy uważam, że nauczyciele są niesprawiedliwi wobec uczniów, nie ma kompletnie związku z tym, czy mam tatuaż. Wszystkie poglądy, jakie miałam przed tatuażem, mam nadal i tatuaż nic nie zmienił.

Na dodatek w kilku pytaniach pasują mi obydwie odpowiedzi i wybieram na chybił-trafił, a chyba nie o to chodziło? Mimo odpowiedzi przeciwnych można uważać i tak, i tak - np. sądzę, że dla dzieci jest źle i kiedy są traktowane zbyt surowo, i kiedy zbyt łagodnie.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 11:53   #14
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dla mnie po prostu ta ankieta jest chaotyczna i niejasna. Powinnaś przede wszystkim dodać jakiś wstęp do ankiety. Opisać, o co ma w mniej chodzić i dlaczego akurat ma się to tyczyć ludzi z tatuażami. Poza tym miedzy konkretnymi typami pytań też powinny być objaśnienia, czemu akurat takie. Wypełniając tą ankietę miałam minę mniej więcej taką: . Poza tym pytania dotyczące oceniania przez nauczycieli czy jakichś stanów fizycznych dla mnie są bez sensu. Mój punkt widzenia przed zrobieniem tatuażu 3 lata temu a obecnie, nie zmienił się. Jak ktoś pisał wyżej, zarówno osoba bez tatuażu i z tatuażem może dawać takie same odpowiedzi.
Stary 2012-08-31, 12:05   #15
Lidziula
Raczkowanie

Dziwna ankieta.. ale wypełniłam
Lidziula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 14:19   #16
201604190949
Konto usunięte

Dziewczyny ale to nie wy macie rozumieć o co chodzi w tej ankiecie, dlaczego napierw pytania o to a potem o co innego.
Ba, czasem kwestionariusze są specjalnie tak tworzone, żeby badany nie był w stanie wywnioskować co jest badane po to, by nie mógł stworzyć fałszywego obrazu siebie, wybierając odpowiedzi, które jego zdaniem są odpowiednie do tego kim chciałby być a nie kim jest naprawdę.
Stary 2012-08-31, 14:31   #17
hihi
Zakorzenienie

Tysiak ja nie wypełniłam tej ankiety z prostego powodu - wszystkie objawy problemów zdrowotnych tam opisane mam z wyniku choroby autoimmunologicznej a nie w związku z depresjąm zaburzeniami emocjonalnymi czy posiadaniem tatuaży i z mojego puntu widzenia to moje wypełnienie mogłoby właśnie budować fałszywy obraz ankietowanego, bo pytania te są jednostronne i niekoniecznie obrazują rzeczywistość.
Stary 2012-08-31, 14:41   #18
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Może się mylę, ale ankietowany powinien ogarniać, co od niego chcą. Jak ja robiłam badania do swojej magisterki, to wszystko ludziom tłumaczyłam, bo niechętnie podchodzili do wyciągania od nich informacji. Moja praca dotyczyła satysfakcji z korzystania z oferty uzdrowiska. Niby nic a ludzie byli podejrzliwi. Z tego względu, fajnie byłoby wiedzieć, o co chodzi autorowi tejże ankiety. Potem wyjdzie, że masz tatuaż, bo masz problemy psychiczne, jesteś nieudacznikiem, nauczyciele cię gnębili i jeszcze z twoim zdrowiem fizycznym jest tragicznie .
Stary 2012-08-31, 14:55   #19
Mustique
Lena

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Może się mylę, ale ankietowany powinien ogarniać, co od niego chcą. Jak ja robiłam badania do swojej magisterki, to wszystko ludziom tłumaczyłam, bo niechętnie podchodzili do wyciągania od nich informacji. Moja praca dotyczyła satysfakcji z korzystania z oferty uzdrowiska. Niby nic a ludzie byli podejrzliwi. Z tego względu, fajnie byłoby wiedzieć, o co chodzi autorowi tejże ankiety. Potem wyjdzie, że masz tatuaż, bo masz problemy psychiczne, jesteś nieudacznikiem, nauczyciele cię gnębili i jeszcze z twoim zdrowiem fizycznym jest tragicznie .

kochana ja to wszystko między pytaniami wywnioskowałam.. a jak to pójdzie w Polskę- to dopiero!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 14:58   #20
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
kochana ja to wszystko między pytaniami wywnioskowałam.. a jak to pójdzie w Polskę- to dopiero!!!
Kurczę.... to dlatego musiałam emigrować, bo jestem nieudacznikiem, którego nie doceniali nauczyciele itd. No coż. Nie każdy może być idealny.
Stary 2012-08-31, 15:00   #21
Mustique
Lena

i wychodzi co tatuaże robią w niewinnych głowkach!
Stary 2012-08-31, 15:06   #22
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Aż z wrażenia napiję się herbaty . Powodzenia w pisaniu magisterki dla autorki tej cudownej ankiety .
Stary 2012-08-31, 16:40   #23
lucciola
Zakorzenienie

A możesz napisać czego właściwie chcesz się dowiedzieć dzięki takiej ankiecie? To jakaś wstępna, żeby w ogóle zdefiniować kierunek dalszych badań, czy już badasz coś konkretnego?
I skąd akurat te 23 lata w pytaniach o wiek, w którym ktoś zrobił tatuaż?

Edytowane przez lucciola
Czas edycji: 2012-08-31 o 16:42
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 18:39   #24
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale to nie wy macie rozumieć o co chodzi w tej ankiecie, dlaczego napierw pytania o to a potem o co innego.
Ba, czasem kwestionariusze są specjalnie tak tworzone, żeby badany nie był w stanie wywnioskować co jest badane po to, by nie mógł stworzyć fałszywego obrazu siebie, wybierając odpowiedzi, które jego zdaniem są odpowiednie do tego kim chciałby być a nie kim jest naprawdę.
Może to i racja, ale w większości pytań nie wiedziałam, którą odpowiedź wybrać, bo obie mi pasowały. No i właśnie, potem wyjdzie, że osoby z tatuażami są chore psychicznie, a jak dla mnie to, jakie mam poglądy na temat nauczycieli czy dzieci ma guzik wspólnego z tym, czy mam tatuaż
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 20:48   #25
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Tysiak ja nie wypełniłam tej ankiety z prostego powodu - wszystkie objawy problemów zdrowotnych tam opisane mam z wyniku choroby autoimmunologicznej a nie w związku z depresjąm zaburzeniami emocjonalnymi czy posiadaniem tatuaży i z mojego puntu widzenia to moje wypełnienie mogłoby właśnie budować fałszywy obraz ankietowanego, bo pytania te są jednostronne i niekoniecznie obrazują rzeczywistość.
Ja tak tylko, nie konkretnie odnośnie tej ankiety, tylko ogólnego niezrozumienia kwestionariuszy i tego co jest badane.

Monika Faustyna, Twoja praca była z trochę innej dziedziny

Cytat:
Potem wyjdzie, że masz tatuaż, bo masz problemy psychiczne, jesteś nieudacznikiem, nauczyciele cię gnębili i jeszcze z twoim zdrowiem fizycznym jest tragicznie
No i może wyjdzie, może tak jest z jakimś człowiekiem na prawdę a może narzędzie jest w ogóle nierzetelne i nietrafne i nic z tego nie wyjdzie.
Widzisz, Ty już się martwisz jak wypadłaś w tym badaniu a nawet nie wiesz o co chodzi Co to by było gdybyś wiedziała jakie jest pytanie badawcze i hipotezy i starała się 'dobrze wypaść'?

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Może to i racja, ale w większości pytań nie wiedziałam, którą odpowiedź wybrać, bo obie mi pasowały. No i właśnie, potem wyjdzie, że osoby z tatuażami są chore psychicznie, a jak dla mnie to, jakie mam poglądy na temat nauczycieli czy dzieci ma guzik wspólnego z tym, czy mam tatuaż
Jak dla Ciebie. A autorka zakłada najwyraźniej jakiś związek. Może jej się sprawdzi, może nie
Stary 2012-08-31, 20:51   #26
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak tylko, nie konkretnie odnośnie tej ankiety, tylko ogólnego niezrozumienia kwestionariuszy i tego co jest badane.

Monika Faustyna, Twoja praca była z trochę innej dziedziny

No i może wyjdzie, może tak jest z jakimś człowiekiem na prawdę a może narzędzie jest w ogóle nierzetelne i nietrafne i nic z tego nie wyjdzie.
Widzisz, Ty już się martwisz jak wypadłaś w tym badaniu a nawet nie wiesz o co chodzi Co to by było gdybyś wiedziała jakie jest pytanie badawcze i hipotezy i starała się 'dobrze wypaść'?

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Jak dla Ciebie. A autorka zakłada najwyraźniej jakiś związek. Może jej się sprawdzi, może nie
No raczej, że z innej dziedziny. Po prostu chodziło mi o to, że ankieta była jasna dla osób badanych. Dla mnie ta tutaj jest chaotyczna i tyle. A odpowiedzi fakt, w pewnym momencie miałam ochotę sobie strzelać chybił - trafił, bo zgadzały mi się obie. Jeśli to jakieś działanie podprogowe to brawo dla autorki .
Stary 2012-08-31, 21:19   #27
201604190949
Konto usunięte

No a, że tak to nazwę, w naszej dziedzinie, czasem nie powinna lub nie może być zrozumiała dla badanego.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 21:34   #28
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
No a, że tak to nazwę, w naszej dziedzinie, czasem nie powinna lub nie może być zrozumiała dla badanego.
Ale, że w czym? Socjologii, psychologii, czy psychiatrii? Poza tym fajnie, że bronisz koleżanki. Dalej uważam, że na wstępie powinna chociażby w pierwszym poście wytłumaczyć o co jej chodzi i dziwię się, że promotor nie zwrócił na to uwagi. Nawet jeśli ta technika polega na tym, żeby nie tworzyć zafałszowanego obrazu samego siebie, powinno się to jakoś respondentom wyjaśnić.
Stary 2012-08-31, 21:37   #29
201604190949
Konto usunięte

Jeśli o mnie chodzi to psychologii.
Nie bronię koleżanki tylko niezrozumiałe kwestionariusze I tego, że czasem zwyczajnie nie można wyjaśnić o co chodzi bo to zepsuje badanie.
Nie wypowiem się czy ten jest poprawnie zbudowany, co o nim myślę itd.

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

A promotorów to często można o kant tyłka
Stary 2012-08-31, 21:43   #30
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli o mnie chodzi to psychologii.
Nie bronię koleżanki tylko niezrozumiałe kwestionariusze I tego, że czasem zwyczajnie nie można wyjaśnić o co chodzi bo to zepsuje badanie.
Nie wypowiem się czy ten jest poprawnie zbudowany, co o nim myślę itd.

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

A promotorów to często można o kant tyłka
Na licencjacie miałam takiego, że go będę wielbić do końca moich dni. Kompetentny, konkretny i dużo pomógł.

Na magisterce zmienili mi promotora za moimi plecami, o czym dowiedziałam się na 2 miesiące przed obroną poprzez napisanie maila do wtedy już starej promotorki. W sumie się ucieszyłam, bo była denna jak morena. Za to dali mi taką, która do pracy wiele mi nie wniosła, bo się na niej nie znała (zajmowała się bardziej gospodarką przestrzenną niż przemysłem turystyczny, no ale cóż). Mimo to, psychicznie mnie podbudowała, bo byłam w lekkiej rozsypce. No... ale poza tym, to niechcący mnie pogrążyła głupimi pytaniami na obronie. Ale ważne, że mam to już dawno za sobą.

No nic.. powodzenia dla autorki.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości