|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Otyłość - iść do lekarza ?
Mam już szesnastkę, a od paru lat nie wiem co robić.
Ja po prostu nie potrafię. Moja motywacja jest do dupy. Wiem że potrzebna mi pomoc bo w końcu dojdę do 120 kg i nie będę mogła się ruszyć. Mam 175 cm i ważę 93 kg, BMI 30.4. Pójść do lekarza ? Jak tak to do jakiego na początku ? |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Otyłość - iść do lekarza ?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idz do dobrego dietetyka, ktory sam odpowiednio dobierze jadlospis. Edytowane przez ellish Czas edycji: 2014-02-16 o 13:50 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Musisz mieć jaką motywację. ona naprawdę dużo daję . wiem to sama po sobie . Dopiero jak znalazłam odpowiednią motywację udało mi się schudnąć. Wcześniej mimo wielu prób nie mogłam poradzić sobie z brakiem silnej woli. Ale w końcu się udało. Szczerze to ja się odchudzałam bez dietetyka sama w domu. Może i trochę nie zdrowo. ale teraz staram się jeść odpowiednio zdrowo żeby nie mieć efektu jojo.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Proponuję od razu dietetyka i dobrego psychologa zarazem. Lekarz pierwszego kontaktu raczej nie ma dużego pojęcia o odchudzaniu. Chyba że Ci kogoś poleci...
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.