|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co to w ogóle jest?
Hej, mam dziwne pytanie, a mianowicie kiedyś dość dawno temu przyjrzałam sie moim plecom i wzdłuż kręgosłupa mam takie jakby siniaki... ? Nie zwracałam na to uwagi ale jakoś teraz zaczęłam się zastanawiać, że w sumie to nie wiem właśnie co to jest. Wydaje mi się że to nie jest taka zwykła 'kreska' na plecach, zastanawiam się czy to wygląda normalnie? I czy to może być oznaką jakiejś choroby, niedoboru czegoś, czegokolwiek? A może to po prostu taka uroda? Dodam tylko że mam niedowagę, stosunkowo niskie ciśnienie i na pewno nigdzie się nie uderzyłam w takich miejscach i nic mnie nie boli, skrzywienie lekkie miałam w zerówce, ale teraz jest już wszystko ok - jeżeli to wszystko ma jakiekolwiek znaczenie. Lat mam prawie 19.
I dodaję zdjecia, pierwsze jest przy pochyleniu, drugie normalna postawa ale zdjecia są troche krzywe, bo nie umiałam sobie ich zrobic . I mam na zdjęciach odgniecenia od bluzki bo siedziałam długo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Co to w ogóle jest?
Mnie to trochę wygląda na rozstępy ale skoro masz niedowagę to nie wiem czy to możliwe
![]() edit-aaa ,ten cień obok kręgosłupa? dziwne , a pokazywałaś lekarzowi?od dawna to masz?
Miał ochotę wyjść ze swego życia tak, jak się wychodzi z domu na ulicę. M.Kundera Edytowane przez magda88 Czas edycji: 2012-11-06 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie to są po prostu wystające kręgi z których zbudowany jest kręgosłup
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Bedąc w twoim wieku przy wadze 45 kg mialam identyczne plecy i uwazalam to za normalne, teraz ważę 60kg i jakoś to sie zatarło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Masz niskie ciśnienie, masz niedowagę... kręgi są dość "ostre", a w dodatku leżąc czy siedząc na krześle z oparciem cały czas naciskają na skórę.
Według mnie to może być coś w rodzaju siniaków, ale nie martwiłabym się tym na Twoim miejscu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
no jak dla mnie wyglada to troche strasznie i poszlabym do lekarza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
No mam nadzieję, że i u mnie sie zatrze :p bo bardzo chcę przytyć a to coś na plecach mi się nie podoba :/ Nie mam jakiejś ogromnej niedowagi (165 cm, 48kg), więc może nadrobię jakieś 5kg
![]() Właśnie nie wiem czy isć do lekarza, przecież pani doktór czy pielęgniarka nie raz widziały moje plecy przy badaniach i nie zwracały mi na to uwagi... A mam takie coś od dawna.. Sama nie wiem Edytowane przez Ajnaa Czas edycji: 2012-11-06 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Dla mnie normalny kręgosłup, w moim atlasie z anatomii też to tak wygląda. Masz pewnie cienką skórę, do tego pewnie bardzo szczupła, to i Ci kręgi wystają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tez jestem zdania ze to po prostu kregoslup. Moze taka uroda. Masz cienka skore, moze w tym miejscu jest malo tkanki tłuszczowej i tak to wyglada.
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Oczywiscie,ze z powodu niedowagi..
Im mniej sie wazy ,tymbardziej zaczynaja wystawac kosci- wpisz sobie gimnastyczki artystyczne i ich ciala,to zobaczysz dopiero kręgi ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja mam coś podobnego, ale w sumie nigdy się tym nie przejmowałam. Też jestem szczupła, więc może ma to jakiś związek z niedowagą, czy cienką skorą.
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.