|
Notka |
|
Forum eksperta stomatologa z UNIDENT UNION Dental Spa Na Wasze pytania odpowiada Iwona Gnach-Olejniczak, lekarz stomatolog z 23-letnim doświadczeniem, od kilkunastu lat praktykująca implantologię i ortodoncję, założycielka wrocławskiej kliniki UNIDENT UNION Dental Spa. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Wybielanie zębów.
Witam, moim problemem jest to, że zęby górne są częściowo białe, a częściowo żółte. Prawdopodobnie powstało to od leków (przyjmowania w dzieciństwie żelaza). Próbowałam je wybielić paskami wybielającymi Blendamed, jednak one zupełnie sobie z tym nie poradziły. Pytałam panią stomatolog o wybielanie w gabinecie, ale powiedziała, że nie gwarantuje mi, że ta żółta część się wybieli. Czy gdyby przyczyną tego żółtego odcienia byłoby żelazo to dałoby się te zęby wybielić? Nie chciałabym zakładać licówek, mam 20 lat i zęby w dobrym stanie, oprócz tych mało estetycznych zażółceń.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wybielanie zębów.
Witam, dołączam do pytania. Nie stosowałam do tej pory żadnych metod ale słyszałam o paście wybielającej Białą Perła, która działa na zasadzie kuracji bo stosuje się ja bodajże dwa tygodnie.Minusem jest to, że bardzo osłabia szkliwo i niszczy zęby a moje niestety są bardzo słabe. Czy można w inny sposób spróbować je wybielić? oprócz kosztownych licówek oczywiście..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Witam,
bardzo słusznie odpowiedziała Pani Stomatolog.Nie można dać Pacjentowi gwarancji na efekt wybielania w takiej sytuacji.Ale jak Pani nie spróbuje,to się Pani nie dowie ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Witam,
proszę uwierzyć,żadna pasta do zębów nie jest w stanie wybielić szkliwa. Natomiast wiele past pomaga utrzymać efekty wybielania na bardzo długo.Do takich nalezy Blanx.Bardzo bezpieczna formuła wybielająca którą mozna stosowac cały rok,bez uszczerbku dla szkliwa. |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.