|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Masturbacja a orgazm
Czy to prawda, że nadmierna masturbacja może wpływać na niemoznośc odczuwania dużej przyjemności w czasie stosunku?
Często się masturbuję od kilku lat i boję się, że kiedy rozpocznę współżycie nigdy nie osiągnę orgazmu. Może są tu jakieś dziewczyny, które też się masturbowały/masturbują. Jak to wpłynęło na Wasze życie seksualne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Masturbacja a orgazm
Nie ma to żadnego wpływu. W zależności od tego jak się masturbujesz łechtaczkowo/pochwowo uczysz się swojego ciała. Wiesz, jak dotykać twoich miejsc (jak szybko, jak mocno itd) abyś odczuwała przyjemność. Powiedziałabym nawet, że może ci to ułatwić późniejsze kontakty seksualne.
Jak nie będziesz mogła dojść podczas seksu oralnego, będziesz mogła powiedzieć partnerowi co powinien zmienić, porównując do tego jak ty to robiłaś palcami np. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Biała Dama
|
Cudownie! bo znam swoje ciało, wiem co mnie pobudza i jak działać z partnerem w kierunku mojej przyjemności. Jego się oczywiście musiałam uczyć. Ale jeśli on też wie co lubi to wystarczy pogadać o swoich oczekiwaniach i jest dobrze.
Oczywiście w praktyce partner nie robi wszystkiego optymalnie tak jak Ty bo nie wie co dokładnie czujesz w danym momencie. Ale to nie takie ważne bo z partnerem sam fakt działania jest oszałamiająco przyjemny a Ty sam jak działasz to dążysz do celu. Nawet jak od razu się orgazmy nie będą pojawiać to się nie ma co spinać, przyjdzie z czasem, jak się przyzwyczaisz do stylu partnera |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A czy mogę się przyzwyczaić do swojego stylu masturbacji i nie móc przestawić organizmu na coś innego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Biała Dama
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że można. Zwłaszcza, jeżeli stosujesz stymulację inną niż ręką, której druga osoba nie jest w stanie powtórzyć. Znany jest np. syndrom Havelocka-Ellisa. Woda pobudza o wiele więcej receptorów niż ręka. Generalnie uważałabym, stosowała różnego rodzaju stymulację i NIE przyzwyczajała się do określonego sposobu stymulacji.
![]() |
#7 | |
Biała Dama
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przecież "można" nie oznacza, że tak się na pewno stanie. Autorka zapytała czy można - można. I ja osobiście znam historię kobiety, która nie mogła dojść inaczej niż określoną stymulacją (zaciskanie ud + poduszka) i zajęło jej to kilka miesięcy pracy u seksuologa (i ze sobą, i z partnerem), aby dojść z partnerem przy stymulacji ręką. To nie jest po to, by kogokolwiek straszyć, ale tak, takie rzeczy też są w seksie i warto mieć tego świadomość. Ja nikomu nie mówię, że ma się w ogóle nie masturbować, ale porada, aby zmieniać schemat stymulacji i patrzeć, jak łatwo osiąga się orgazm różnymi metodami jest dość racjonalna.
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
..o kurczę, nie wiedziałam, że takie zabawy mają swoją nazwę i przyznam, że faktycznie mozna uzaleznić sie od tak silnego bodźca jak strumień wody..prawde mówiąc czy pisząc...orgazm za pomoca strumienia wody to naprawdę przyjemne i silne przezycie a do tego w zasadzie nie wymagające żadnego zachodu ale może w przyszłości nieco uzależniać ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.