|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Nike+ kinect
Zakładam wątek z pewną dozą powątpiewania czy ktokolwiek cwiczy z trennerem nike na kinekcie... wiem, że jest już inny wątek dotyczący ćwiczeń z kinectem ale tam wyczytałam głównie o zumbie i róznych innych wygibasach, a poza tym wątek umarł.
Czy ktoś ćwiczy z tym programem i chce się wzajemnie motywować/dzielić wrażeniami/postępami? Zaczynając od siebie: z małymi urlopowymi przerwami ćwiczę od sierpnia. Kondycja mi się bardzo poprawiła i jestem ogólnie mocniejsza ![]() ![]() ![]() Jedyne co mnie dobija to głos tego faceta i jego "motywujące" komentarze ![]() Ktoś jeszcze to ćwiczy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nike+ kinect
Pierwszy raz slysze o czyms takim, ja mam fitnesska na kinekta, sa tam treningi na poszczególne partie ciala jak i treningi cardio itp. Wszystko fajnie tylko denerwuja mnie zbyt dlugie przerwy pomiedzy cwiczeniami np w cardio.
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w nike training super jest dla mnie to, że to nie typowy fitness właśnie. poza tym idea jest taka, że ma się trening dopasowany do potrzeb - na początku podaje się wzrost, wiek i wagę, można wybrac trenera (K lub M). podaje się preferowaną częstotliwosc treningów i jeden z 3 celów treningowych (ja wybrałam budowę mięśni). Potem następuje test, po którym układany jest plan treningowy na 4 tygodnie. Po tym czasie kolejny test aby porównać wyniki. Program dostosowuje się do postępów tzn zwiększana jest liczba powtórzeń. Większość ćwiczeń można wykonywać z dodatkowym obciążeniem. W moim planie przeważają przysiady, wykroki, pompki, planki. Wszystko poprzedzone jest rozgrzewką i zakończone rozciąganiem. Po 40 minutach leje się ze mnie jak po wyjściu z basenu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Skoro wolisz wyjsc pobiegac niz skakac w domu to po co Ci ten nike na kinekta? heh smieszne zaprzeczasz sama sobie.
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie lubię cardio w domu. Wolę iść pobiegać na świeżym powietrzu a poza tym nie mam tylke miejsca no i nie lubie typowych fitnessów. W Nike kinect mam ćwiczenia siłowe więc nie skaczę = to nie cardio. Mam nadzieję, że to teraz jasne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
ja kupiłam sobie wczoraj nike + i jestem po testach, zaznaczyłam, że chce spalać masę a ćwiczyć 4 razy w tygodniu. Jestem bardzo ciekawa jakie będą efekty.
mam też zumbe na kinect i melb, w melb nie podoba mi się to, że nie nikt nie pilnuje mojej postawy w trakcie ćwiczeń
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
daj znać jak już będziesz po pierwszym treningu. strasznie mnie ciekawi jak wyglądają zestawy na spalanie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
pierwszy raz mam za sobą
![]() dużo podskoków w różnych kombinacjach, faktycznie ćwiczenia na spalanie tkanki. po 29 minutach lał się ze mnie pot, jestem bardzo zadowolona ![]() najbliższe 4 tygodnie przerobie spalanie a kolejne kształtowanie sylwetki ![]() a jakie są ćwiczenia na kształtowanie?
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() W moim zestawie mam różne rodzaje przysiadów, wykroków, pompek, planki, wymachy etc. Raczej mało skakania chociaż się zdarza. Ze skakanych elementów wykonuję tylko wyskoki z przysiadu i gąsienice, których szczerze niecierpię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.