|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Podoba mi się inny..
Witam wizażystki !
Mam pewien problem. Otóż jestem z chłopakiem ponad pół roku. Dobrze mi z nim, mało się kłócimy, ale jest nudno w naszym związku. Nic ciekawego się nie dzieje. Gdy się spotykamy ja jestem zmęczona i zasypiam często przy nim zamiast cieszyć się nim. Mało mamy tematów o których możemy dużo rozmawiać.. nie dawno zaczęłam jeździć do niego do jego mieszkania w którym mieszka z współlokatorem, który strasznie mi się podoba.. Strasznie dużo o nim myślę nawet jak jestem z moim chłopakiem.. i on lubi wiele podobnych rzeczy co ja. Jak z nim rozmawiałam to mamy wiele podobnych zainteresowań. Ciągnie mnie do niego strasznie nie wiem co robić, bo Kocham mojego chłopaka, ale też podoba mi się współlokator i ciężko mi.. co zrobić ? |
|
|
|
|
#2 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Podoba mi się inny..
Cytat:
Nie rozumiem co to za miłość, jesteście ze sobą TYLKO trochę ponad pół roku a już Ci się nudzi, nie macie o czym rozmawiać na dodatek jego kumpel Ci się podoba i by jeszcze doprawić całą tą absurdalną sytuacje nawet myślisz o nim kiedy jesteś ze swoim partnerem. Ja osobiście tego nie ogarniam może jesteś z przyzwyczajenia ze swoim partnerem? bo miłości to ja tam nie widzę jak lecisz na jego współlokatora, zdecyduj się czego chcesz. Chłopaka którego podobno kochasz, ale Ci się nudzi itd itp czy 'świeży obiekt' zainteresowań z którym coś Cię łączy. Edytowane przez xvxaniaxvx Czas edycji: 2013-01-26 o 17:21 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Pół roku i nie macie o czym gadać, nudzi ci się z nim...tak naprawdę to jest ci twój chłopak obcy i obojętny, a jesteś z nim tylko z przyzwyczajenia, ja tu żadnej miłości nie widzę.
Po co to ciągnąć?
|
|
|
#4 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
przyzwyczajenie po pół roku związku? rozumiem po kilku latach ale nie po kilku miesiącach! poza tym widać że nie wiesz czym jest miłość skoro rzekomo kochasz partnera z którym jesteś krótki czas a już ciągnie Ciebie do innego, to nie jest normalny objaw miłości.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a współlokator tylko ci to uświadomił |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
...Co do współlokatora - zerwij z chłopakiem i odetnij się od nich obu - moim zdaniem, będzie to uczciwe rozwiązanie.
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
sissy that walk
|
Nie wmawiaj sobie że kochasz swojego chłopaka, bo nic dobrego Ci to nie przynosi. Jesteś z nim z braku laku, przyznaj to przed sobą. Z miłością to nie ma nic wspólnego, to typowe zmęczenie materiału jak się zaczyna związek z kimś, kogo się nawet zbyt dobrze nie zna i po jakimś czasie stwierdza się, że to zupełnie nie to. Naprawdę to nie ma nic wspólnego z miłością, nie mów tak bo to powoduje, że masz wątpliwości, a nie powinnaś ich mieć. Nie trać dłużej czasu swojego chłopaka, zerwij z nim, szukaj dalej. Nie radziłabym zaczynać czegoś z tym współlokatorem, bo możesz mocno zranić aktualnego chłopaka, ale z nim zerwać powinnaś. Bądź uczciwa wobec niego i wobec samej siebie.
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Macie racje.. Muszę wszytsko przemyśleć i ogarnąć, bo pogubiłam się w swoich uczuciach i już sama nie wiem. Zerwanie to dobry i zły pomysł, ale przemyśle to. Dziękuję za pomoc.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że jesteś z obecnym to tak się trafiło- z braku laku itp.
Zauroczenie -> zakochanie -> miłość Moim zdaniem zdaniem u Ciebie nawet nie było tego zauroczenia, a jak widać czujesz to co kolegi Twojego partnera. Moim zdaniem im głębiej w las tym będzie cięzej- jak nie ten, to następny znów spowoduje takie uczucie i tylko będziesz się dusić w związku. Nie wiem jak możesz kłamac sama sobie, że obecnego partnera kochasz, jak jestes ewidentnie zauroczona innym kolesiem, a ten Two cię nudzi...
|
|
|
|
|
#12 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jaki jest powód bycia z kimś skoro JUŻ jest nudno?!Ja pierdziuu.. Przecież weź z Nim zerwij i nie blokuj faceta,do którego NIC nie czujesz i NIC nie poczujesz. I przemyśl sobie wpierw czego oczekujesz od związku, odpocznij od tego wszystkiego. ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
Ale czym ?! Jak Ty sie z Nim nudzisz,to automatycznie on też coś odczuwa,przecież to nie jest jednostronne.. Przecież jak podkreslam,w tej chwili to Ty nic do niego nie czujesz. Ja pamiętam na początku związku to przez rok nie widzialam nikogo innego kompletnie! i nie było nudno..
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Zastanów się, czy Twój chłopak nie zaczął być nudny dopiero po tym, jak już poznałaś jego współlokatora
Nie wierzę, że wytrzymałaś pół roku z kimś, kto w ogóle Ci się nie podoba i nie macie ze sobą żadnych tematów do pogadania, nic wspólnego.I nie wiem, jak to sobie wyobrażasz, ale jeśli dobrze im się razem mieszka, to jeden z nich musiałby się wyprowadzić w takiej sytuacji. Chyba że to tacy dobrzy kumple, którzy nie będą się przejmować, że najpierw dziewczyna przychodziła do jednego, a teraz do drugiego
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Rób to co podpowiada Ci serduszko...nie myśl o innych tylko o sobie. Nie poświęcaj się dla dobra ludzkości...Powiedz mu wprost, że już nie chcesz. Czasem nieprzyjemna prawda lepsza niż słodkie kłamstwo...Powodzenia!
|
|
|
|
|
#15 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Autorko, a co robisz żeby w Twoim związku nie było nudno?
|
|
|
|
#16 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
No właśnie słabo by było jakbym zerwała, a potem chodziła z współlokatorem, bo to mojego chłopaka jest mieszkanie i raczej współlokator pożegnałby się z mieszkaniem i to na dodatek z podbitym okiem ;d |
||
|
|
|
|
#17 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też jak widzę się z TŻ w piątek wieczorem, to zyebani po całym tygodniu zasypiamy ![]() i czemu ma się odcinać od nich obu, bo nie rozumiem?
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
obstawiam, że ddas nie na darmo napisała, że to będzie 'uczciwe rozwiązanie' bo jeżeli z jednym zerwie, z drugim zacznie to 'odrobinę' rozpieprzy znajomość i być może wspólne mieszkanie tych dwóch facetów. Ja osobiście też jestem za tym żeby nie wprowadzać chorej sytuacji miedzy nich tylko dlatego, że autorka nie wie czego tak na prawdę chce, no ale to już jest kwestia upodobań, charakteru i inne tego typu.
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
No własnie dlatego tutaj piszę, bo nie wiem czego chcę i to mój problem. Dlatego się was radzę
|
|
|
|
|
#22 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Z tej sytuacji nie ma dobrego rozwiązania bez "strat cudzych". |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nigdy nie wyobrażałam sobie bycia tak bezczelną osobą,żeby od jednego związku uciekać do innej osoby. Dla mnie to strasznie bezduszne. Tak się po prostu nie robi. Nie chcesz być z jedną osobą,to po prostu decydujesz się na rozstanie,bo w związku się nie układa,nie powinno to być spowodowane nowym supermenem,który zakręcił Cię marchewką w warzywniaku. Wybacz. Bo to jest poniżej pewnej klasy. Trochę trzeba być altruistą..wiem,że jest moda na zmienianie partnerów jak rękawiczek i nieprzejmowanie się tym co myśli były partner,ale litości, czas trochę zweryfikować pewne zachowania,szczególnie,ze wystarczy pomyśleć co by było jakbyś Ty została zostawiona dla jakiejś innej dziewczyny.. z chodu.....
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Może to najlepsze wyjście poznać kogoś całkiem nowego...a o tych dwóch zapomnieć...
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Taa kochasz swojego a myślisz o wspolokatorze jako o materiale na przyszłego chłopaka.
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#27 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wyobrażam sobie, żeby nie mieć po zaledwie pół roku o czym rozmawiać ze swoim chłopakiem, nudzić się z nim na tyle, aby zasypiać w jego towarzystwie... po co Ty to tak naprawdę ciągniesz? uciekałabym z takiego związku
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ile macie lat? I czy zawsze było Ci w jego towarzystwie nudno? |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja mam 18 on 20. Wcześniej nie było nudno po jakimś czasie to przyszło.. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

...Co do współlokatora - zerwij z chłopakiem i odetnij się od nich obu - moim zdaniem, będzie to uczciwe rozwiązanie.