|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
ToTo Hair - crema placenta
Witam,
Jakiś czas temu fryzjerka poleciła mi w salonie tę maskę z łożysk . Zaproponowała mi sprzedaż ogromnego słoja tej maski za 30 zł. Twierdziła, że jest świetna, znakomita itp. Postanowiłam poszukać informacji. Maska bodajże dokładnie nazywa się "tutto per te" lub "toto per te" i jest produktem firmy "ToTo Hair". Niestety nigdzie w internecie nie znalazłam tego produktu. Nie mam pojęcia co to za firma i jaka opinią się cieszy (bądź nie-cieszy). Fryzjerka wspominała również o masce Pro-age z panthenolem tej samej firmy. W internecie znalazłam mnóstwo opinii o maskach z łożysk ale innych firm. Zatem proszę Was Wizażanki o pomoc - czy znacie kosmetyki tej firmy ToTo Hair? A może stosowałyście te maski? Z góry dziękuję i pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Przyczajenie
|
Dot.: ToTo Hair - crema placenta
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ten produkt to "tańszy" odpowiednik Crema all latte firmy Kallos. Wygld opakowania, zapach, barwa i mam nadzieje skład są identyczne.
Firma Toto sprzedaje ją sama-domyślam się że nigdzie indziej jej nie kupisz. Kallosa za to zdobędziesz wszędzie-to klasyk. Jeżeli chodzi o cenę-30zł, zawrotna bo ja w jednej z krakowskiej hurtownii oryginalną Latte Kallosa płacę 13zł (również 1 litr). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
dla mnie jest ona przereklamowana, jedynie co to ladnie pachnie i fajnie sie ja slpukuje, efekty? brak
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny tą maseczke możecie kupic w punktach sprzedarzy firmy toto.Taki np. jest na wielopolu w krakowie.Ja uważam,że jest dobra i w przystepnej cenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ostatnio sporo dobrych opinii słyszałam o Kallos Latte i postanowiłam sobie kupić. W sklepie fryzjerskim zaproponowano mi odpowiednik Tutto Per Te crema latte. Zapłaciłam 19 zł. za litr. Jeszcze nie wypróbowałam, ale mam nadzieję, ze będzie dobrze
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Stosowałam tę maskę (Tuttu per te crema placenta), gdy włosy mi się ciągnęły jak guma po rozjaśnianiu. Muszę przyznać, że to co wtedy zrobiła z moimi włosami to był cud. Na dodatek szybciej mi rosły. Kallosa z placentą też używałam i po nim żadnych rezultatów nie było.
Maskę Tutto ciężko jest dostać bo to włoska firma. Jeśli macie dostęp do hurtowni fryzjerskich, w których ona jest to wam zazdroszczę, bo ja wczoraj musiałam kupić ją na allegro (po dłuuuuugim szukaniu). Opakowanie wygląda tak jak w załączniku. Chyba, że firma je sobie zmieniła. Maskę naprawdę polecam ![]()
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Obecnie stosuję Tutti per te wersja Anti age i muszę przyznać, że bez wątpienia jest to najlepsza jak dla mnie maska, jaką kiedykolwiek stosowałam. Moje włosy, pomimo, że nie są prostowane ani suczone, są tak kruchutkie, że bardzo cięzko je zapuścić, nie ma mowy o jakim kolwiek rozjaśnianiu, czy nawet farbowaniu, bo z suchej trawy zrobiłabym jeszcze większe siano. A to odżywka działa na nie z niesamowicie wielką siłą nawilżenia, włosy po niej są mięciutki,błyszzcące, ładnie pachną (co do zapachu jest on specyficzny, ale ja go lubie) no i przede wszystkim na prawdę dobrze się rozczesują. Odzywkę kupiłam w Krakowie na ul. Królweskiej w ToTo Hait 1000ml za 36 zł. Wcześniej testowałam też wersję Tutti per te Crema placenta, moim zdaniem osłabionym włosom dała by radę, ale jeśli chodzi o takie siano, jakim niegdyś były moja włosy, Anti age zdecydowanie będzie dla nich.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.