|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Zęby - Kompleks!!
Mam dość duży kompleks dotyczący moich ząbków...
jest nim diastema....Dla tych którzy nie wiedzą jest to odstęp między zębami, w moim przypadku między górnymi jednykami... Jest dość duży, mój przyjaciel też to ma, ale o wiele, wiele mniejsze i ma inny kształt ząbków. Wstydzę się tego, i zawsze kiedy się uśmiecham, rozmawiam z kimś staram się jak najbardziej ukrywać zęby...A jak już się uśmiechnę to od razu panika bo uważam moją zębo-szparkę za wiochę...Wyglądam przez nią jak dziecko ![]() Już nie wiem co robić. Byłam u dentysty i powiedziała że mam bardzo nisko wędzidełko więc zawsze można by je nadciąć umożliwając tym zębom lekkie zrośnięcie się, miałabym wtedy odstęp taki, jaki ma mój ciel. Rozmawiałam o tym z mamą i mówiła że na wiosnę zaczniemy jeździć do ortodonty żeby mi to zrobil, ale boję się że się napalę a to się okaże że mój przeklęty zgryz się nie zrośnie ![]() Błagam Was, co mam zrobić?? :'(
Wenn Gehirnen leiden kaufe sich die Schneide kaufe sich die, kaufe sich die , kaufe sich die Schneide Wenn Gehirnen leiden kaufe sich die Schneide kaufe sich die, kaufe sich die , kaufe sich die Schneide kaufe sich die Schneider, wenn gehirnrn leiden, kaufe sich die schniede, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zęby - Kompleks!!
Idź do ortodonty. Taką wadę można skorygować.
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
ja też bym poszła do ortodonty, być może będzie to dosyć dużo kosztować, ale najważniejszy jest twój komfort psychiczny.
Jeśli to taki duży problem dla Ciebie, to nie możesz przecież całe życie się źle czuć. Warto zainwestować w dobre samopoczucie. A na razie spójrz na Larę Stone i Georgię Jagger: http://www.designscene.net/wp-conten...ll-2012-01.jpg http://www1.pictures.gi.zimbio.com/G...pkJ15EE7hl.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Do kompletu Vanessa Paradis: http://www.kozaczek.pl/img/6maj/294.jpg , http://melnightengale.files.wordpres...-paradis-b.jpg . Pomyśl sobie: dziewczyna z czymś, co uznajesz za wiochę, wyrwała Johnny'ego Deppa
![]() Idź do ortodonty, nie masz nic do stracenia, a możesz tylko zyskać.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
W Nigerii byłabyś miss, tam diastema jest uważana za coś pięknego - ludzie chodzą do ortodonty, żeby sobie ją zrobić
![]() Tam jak napisały dziewczyny: masz dwa wyjścia - albo polub, albo zmień. Dobrze, że da się to zrobić, pomyśl, co by było, gdybyś była za wysoka ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
... albo za niska, jak ja
![]() ale poznałam dziewczyny jeszcze niższe ode mnie, więc wiem że mogło być gorzej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ortodonta
kiedys tez miałam taki problem nosiłam aparat nie na stałe tylko zdejmowany, z przodu miałam takie dwa kleszcze prawie nie widoczne które sciaskały do siebie jedynki. PO 1,5 roku noszenia aparatu problem znikł(miałam go nosic tylko w nocy ale te kleszcze z przodu bardzo fajnie wygladalyi nosiłam go cały czas ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Podcięcie wędzidełka może okazać się bardzo skuteczne, jeśli jednak nie pomoże to można zrobić licówki ale wiąże się to z lekkim oszlifowaniem ząbków (jedynek), albo np. zastosowanie aparatu przeźroczystego "invisalign" (clear aligner) - koszt ok 500 zł i jeden komplet powinien wystarczyć (max 2). Pozdrawiam!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.