|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
liceum
hej
![]() Wiem, że to może śmieszne i dotyczy wielu z Was, ale ja ostatnio nwm co robić. Chodze do 1 klasy liceum i kompletnie nie mam chęci do niej chodzić. Nie mam ochoty się uczyć, czasami po prostu mam ochotę się rozpłakac nad tym wszystkim, ale po jakims czasie nzowu jest trochę lepeij i mam więcej chęci. Przez te wahania mam nie najlepszą średnią ok. 3,5, a chcę się przenieść do innej klasy i mój brak chęci może mi w tym przeszkodzić tym bardziej, że naucyciele i tak już dziwnie na mnie spoglądają, bo wiadomo jest to jedna z najlepszych szkoł w okolicy i wymagają od nas nie wiadomo czego. Jak wy sobie radzicie w takich sytuacjach? z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
sissy that walk
|
Dot.: liceum
Cytat:
Poza tym wiesz - w gimnazjum bardzo nas ostrzegali, żebyśmy w liceum nie doznali szoku, bo wymagania skaczą mocno w górę. I faktycznie, uczniowie piątkowi byli niepocieszeni, gdy za podobny wkład pracy w liceum otrzymywali trójki. Przejście na wyższy etap kształcenia często wiąże się ze zdziwieniem i niezadowoleniem, bo wszyscy podkreślają w liceum, że "nie jesteśmy już w gimnazjum", a na studiach, że "nie jesteśmy już w liceum" - i tak całe życie. W pracy też usłyszysz prawdopodobnie, że "nie jesteś już na studiach" ![]() Według mnie Twoja średnia ocen jest standardowa jak na pierwszą klasę, nie ma się czym przejmować. Staraj się zapamiętać jak najwięcej i przykładać się do najważniejszych dla Ciebie przedmiotów - to się liczy. Dopiero wyniki matury pokazują, jak człowiek pracował, oceny niekoniecznie są odzwierciedleniem umiejętności. Z własnego doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że pierwszą i drugą klasę "ocenowo" trzeba przebrnąć, a potem będzie się liczyła matura i nic więcej. W pracy nikt Cię nie spyta o oceny z liceum.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-03-10 o 13:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
chyba masz trochę racji bo faktycznie ciezko mi ejst przyzwyczaic się do nowych sytuacji, a najlepiej czuję się w sprawdzonym skłądzie.
Dużo ludiz mówi mi żeby się nie przejmowac ocenami i powoli się do tego przekonuję, ale czasami ejst cieżko bo w mojej kalsie jest jeden wielki wyścig szczurów i czasami ma juz tego serdecznie dość. tak z ciekawości na jakim profilu byłaś i co studiujesz?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.