|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Czy to może być łupież?
Cześć. Mam pytanie, ponieważ od pewnego czasu zauważyłam, że po podrapaniu skóry głowy pod paznokciami zostaje taki biały, trochę lepki proszek, skóra głowy mnie nie swędzi, natomiast ma nieprzyjemny zapach kilka godzin po umyciu włosów. Czy to moga być objawy łupieżu skóry głowy czy może niedokładne spłukanie odżywki czy innych kosmetyków albo zatkanie porów skory? Zastanawiam sie na użyciem Nizoralu.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to może być łupież?
Jeśli widzisz takie białe kropeczki przy skórze głowy albo jak potrząśniesz włosami to lecą takowe- to owszem, jest to łupież.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Miałam kiedyś taki sam problem i bardzo pomogło mi używanie nafty kosmetycznej, już po kilku uzyciach ta maź zniknęła i nie wracała bardzo długo. A jak wróciła to znów po kilku uzyciach zniknęła. Używałam nafty z wit A i E więc może to brak witamin? Dodam że żadne szampony przeciwłupieżowe mi nie pomogły.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Może zanim użyjesz Nizoralu spróbuj zrobić peeling - dodaj do zwykłego szamponu (najlepiej żeby szampon był bez silikonów i innych "oblepiaczy") trochę cukru. Taką mieszanką umyj skórę głowy, dokładnie spłucz (cukier się rozpuści, nie zostanie we włosach) i nałóż odżywkę czy maskę tylko od ucha w dół. Jeśli to niespłukana odżywka, to powinien taki peeling pomóc.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.