|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Revlon Colorstay, EL Double Wear czy MAP - który podkład na wielkie wyjście?
Witam. Niedługo czeka mnie specjalna okazja , mianowicie wesele na którym muszę wyglądać nieprzeciętnie. A , że mam problemy z cerą chcę, aby ta wyglądała tego dnia nienagannie . Bynajmniej najlepiej jak to jest możliwe w moim przypadku.
Stąd pytanie który z podkładów ww najbardziej nadaje się do ukrycia niedoskonałości, jednoczesnie aby twarz wygladala zdrowo i bez efektu maski - z efektem naturalnego photoshopa ![]() Zastanawiam sie nad Revlonem, gdyż cenowo jest tańszy niż dwa pozostałe, ale czy równie dobry?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Revlon Colorstay, EL Double Wear czy MAP - który podkład na wielkie wyjście?
Cytat:
revlon lub e .lauder. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Revlon Colorstay, EL Double Wear czy MAP - który podkład na wielkie wyjście?
Duzo zalezy od tego jak nalozysz podklad, i ktory Ci bedzie latwiej nakladac. Najlepiej skozystac z probek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście,dodatkowo skóra pod taki podkład musi byc perfekcyjnie przygotowana,nawilżona bez suchych skórek,bo podkłady typu''zastygające'' mają tendencje do podkreślania wszelkich nierówności skóry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
revlon niemilosiernie zatyka pory, po latach stosowania go zniszczyłam sobie cere.
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
mam ten sam dylemat co autorka wątku
a Revlony to czasem nie są rożne ? który najlepszy ? na KWC to nie maja one za wysokich ocen |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Ja testowałam wszystkie trzy podkłady (a dodam, że lubię długotrwałe) a dwa z nich mam - Colorstay i Makeup Atelier Paris - te porównałam na blogu dość szczegółowo (klik).
Z tych wszystkich trzech najsłabiej u mnie wypadł Double Wear, mam tłustą cerę i u mnie się szybko świecił, spływał i nie był tak trwały jak MAP czy Colorstay, w dodatku jest z nich najdroższy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
EL to jeden z moich ukochanych podkładow. Ma dobre krycie i zwyczajny, przyzwoity skład. Warto kuknac na wątek na biochemii o składach. Revlona miałam na sobie kilka razy i o niebo wole double wear. Wyglada bardziej estetycznie wydaje mi się ze łatwiej nałożyć go w potrzebnej ilości. Z czystym sumieniem polecam EL
Mapa nie uzywalam.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja używałam trzech wymienionych przez Ciebie podkładów. Na własnym ślubie byłam umalowana DW ( jeszcze wtedy nie znałam dwóch pozostałych) i byłam bardzo zadowolona. Wogóle nie robiłam poprawek choć cere na szczęście miałam dość dobrą. Colorstay jest fajny, dość trwały. Ładnie kryje. Jeśli dobierzesz kolor dobrze ( najpopiularniejsze 150 180) to będzie dobrze. MAP u mnie też się sprawdza choć szybciej się ściera i potrafi zważyć jak przesadzę z ilością . Wszystkie dobrze trzymają się na bazie np piere renee lub benefit. Utrwal pudrem sypkim lub dodatkowo fixatorem ( np Kryolan).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie. Wybiorę tego Revlona ze wzlędu na cenę i opinie i dodatkowo zakupię próbki DW żeby zobaczyć jak to wygląda. Wolę w ostateczności wydać te 50zł na marne (oby tak nie było) niż 150.
Któraś wizażanka napisała, że zniszczyła sobie nim cerę- mi chodzi o taki wygląd na większe okazje, raz w miesiącu bądź rzadziej, gdyż na codzień wolę lekkie podkłady. Tu natomiast naprawdę zależy mi na w miarę możliwej perfekcji. A jeszcze mam pytanie odnośnie cieni do oczu Ruby Rose- jak długo trzymają się na powiece? Mam na myśli położone na bazę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny , ale ja nie wiem na który mam szczególnie zwrócić swoją uwagę
jest ich trochę https://wizaz.pl/search/index.php?fr..._type=kosmetyk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tym mówimy: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html ale ten w musie też jest bardzo fajny:https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...do-twarzy.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.