Zelmer czy Russel Hobbs - mikser stojący? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-25, 14:50   #1
lena_fw
Przyczajenie

Zelmer czy Russel Hobbs - mikser stojący?

Witajcie !

Zastanawiam sie nad kupnem jednego z dwóch urządzeń :

Russel Hoobs Desire 19006-59

Zelmer 491.20

Czy ktoś z Was miał lub ma któryś z nich ?

Plusem Zelmera jest to ze ma 15 stopni mocy można kruszyć lód ale nigdzie nie znalazłam informacji o hałasie. Co do Russel ma niby mniej opcji i dodatków ale kiedyś korzystałam z kielichowego blendera właśnie tej marki i wspominam to bardzo dobrze.

Szukam głównie miksera stojącego w którym będę mogła zagnieść ciasto i zrobić koktajl plus poszatkować warzywa /f.tarki. Ma byc uniwersalny. Posiadam teraz osobno blender kielichowy i osobno mikser z misa, blender ręczny itd. i zajmuje to wszystko za dużo blatu w kuchni. Dlatego szukam czegoś uniwersalnego all in one.

Wiem ze sa wątki o blenderach ale nikt akurat tych dwóch nigdy nie porównywał

Będę wdzięczna za każda opinie
lena_fw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-27, 00:33   #2
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Zelmer czy Russel Hobbs - mikser stojący?

Cytat:
Napisane przez lena_fw Pokaż wiadomość
Witajcie !

Zastanawiam sie nad kupnem jednego z dwóch urządzeń :

Russel Hoobs Desire 19006-59

Zelmer 491.20

Czy ktoś z Was miał lub ma któryś z nich ?

Plusem Zelmera jest to ze ma 15 stopni mocy można kruszyć lód ale nigdzie nie znalazłam informacji o hałasie. Co do Russel ma niby mniej opcji i dodatków ale kiedyś korzystałam z kielichowego blendera właśnie tej marki i wspominam to bardzo dobrze.

Szukam głównie miksera stojącego w którym będę mogła zagnieść ciasto i zrobić koktajl plus poszatkować warzywa /f.tarki. Ma byc uniwersalny. Posiadam teraz osobno blender kielichowy i osobno mikser z misa, blender ręczny itd. i zajmuje to wszystko za dużo blatu w kuchni. Dlatego szukam czegoś uniwersalnego all in one.

Wiem ze sa wątki o blenderach ale nikt akurat tych dwóch nigdy nie porównywał

Będę wdzięczna za każda opinie
Szczerze? Jeszcze bym poszukała na spokojnie, albo w ogóle zastanowiła się, czy na pewno warto coś dokupować (póki masz sprawny sprzęt). I mam duże wątpliwości co do możliwości zagniecenia ciasta w obydwu. Wiem, że ludzie podobno i w Braunach zagniatają (600W), pewnie zależy od ilości, ale jakoś nie do końca mimo wszystko. Poszukaj na YouTube filmików z tymi robotami w roli głównej. Na plus Russela to, że bardziej "zwarty", kompaktowy. No i wizualnie chyba ładniejszy (Zelmer wg mnie ewidentnie podrabia wyglądem Brauna). Generalnie jednak mimo wszystko wydaje mi się, że kolejny raz powielisz sprzęt, który już masz. Jeżeli nie pali Ci się, to naprawdę jeszcze poszperaj. Niestety rzadko kiedy jeden sprzęt naprawdę może spełnić wszystkie nasze oczekiwania.

Ps. Znalazłam filmik z tym RH gdzie wyrabiają ciasto (chociaż nie wiem, czy to dokładnie ten model), więc może jednak warto:

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2015-02-27 o 15:17
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-10, 12:59   #3
Rena
Zakorzenienie

Dot.: Zelmer czy Russel Hobbs - mikser stojący?

Lepiej dorob sobie wiecej blatu w kuchni, ew. chowaj sprzet po uzyciu np do wiszacej szafki, ktora zamontujesz na kazdej scianie. Bez sensu dublowac sprzet.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości