|
Notka |
|
Targowisko: ciuchlandia Targowisko: ciuchlandia. Tutaj wymieniamy siê ubraniami, dodatkami, obuwiem, paskami, torebkami itp. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
marawa wietrzy szafê :) - maj
NIEAKTUALNY
![]() Hej, witaj ![]() Mam nadziejê, ¿e Tobie co¶ z tej wymianki wpadnie w oko. Czego za¶ ja poszukujê? Wszelkiej bi¿uterii/dodatków, ³adnego portfela, bluzek i topów (marzy mi siê deseñ a'la skóra wê¿a), sukienek, kurtek skórzanych i d¿insowych, spodenek. Ale nawet jak tego nie masz u siebie to i tak mo¿e mi co¶ innego wpadnie w oko ![]() Je¿eli jeste¶ z Poznania lub bliskich okolic, mo¿emy zawsze spotkaæ siê gdzie¶ na mie¶cie i obejrzeæ rzeczy "na ¿ywo", je¶li chcesz. Pozdrawiam ![]() Edytowane przez marawa Czas edycji: 2014-09-13 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: marawa wietrzy szafê :) - maj
1. Ró¿owy sweterek - kolor: mocny ró¿, rozmiar S lub M, sk³adu nie podam, bo niestety metek brak. Dekolt w serek od wewnêtrznej strony obszyty ró¿ow± tasiemk± (w przygaszonym odcieniu, szer. 1,5cm). Delikatne marszczenia przy ramionach. Brak plam czy dziur, jedynie na prawym rêkawie na wysoko¶ci polowy przedramienia szew zaczyna siê rozchodziæ (mo¿na to chyba przeszyæ na maszynie je¶li masz
![]() 2. Golf marki Camaieu - 100% bawe³na, kolor: morski b³êkit, rozmiar z metki T2 (podejrzewam, ¿e to nasze S albo M - ja noszê takie rozmiary i ten golf na mnie pasuje. Dodatkowo dla IT jest M). Stan bdb - brak przetaræ, dziurek, plam, szwy nigdzie siê nie rozchodz±. 3. Zeberkowy top - marka z metki Trendy Girlszone. Sk³ad: 92% bawe³na, 8% elastan. Rozmiar z metki: L, ale jak wiadomo z rozmiarami jest ró¿nie a ten top na M te¿ bêdzie pasowaæ. Rami±czka topu krzy¿uj± siê na plecach. Z przodu przechodz± w sznureczki, którymi mo¿na marszczyæ dekolt. Nie ma plam, ani dziur. Na samym dole (spodnia strona, ty³) nitka zaczê³a siê troczyæ (utroczy³o siê jej jakie¶ 4cm). Nie widaæ tego, ale informujê z góry ![]() ![]() 4. Letnia bluzka F&F - prze¶wituj±cy materia³, 100% poliester, zwiewna i leciutka. Kolor czarny z nadrukowanymi bia³ymi kwiatami. Zapinana na 7 guzików. Wokó³ dekoltu i wzd³u¿ guzików falbana. Po obu stronach sznureczki, którymi mo¿esz obwi±zaæ taliê i dopasowaæ bluzkê do swojej sylwetki. Rêkawki opadaj± tylko na same ramiona. Rozmiar z metki: 20 (niestety nie znalaz³am jaki jest tego odpowiednik, ale na moje oko to bêdzie L). Stana bdb, uszkodzeñ, plam brak. Edytowane przez marawa Czas edycji: 2013-05-19 o 22:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
5. Gotycka bluzeczka - marka: Alice, rozmiar M, kolor: czekoladowy br±z. Materia³ dosyæ rozci±gliwy (niestety brak metki, wiêc nie znam dok³adnego sk³adu). Z przodu u do³u kszta³t w szpic, z ty³u: normalnie. Na biu¶cie marszczona, od biustu w dó³ odchodz± dwie z³ote wst±¿eczki obszyte koronk±. Rêkawy rozszerzane ku do³owi, od góry materia³ taki jak reszty bluzki od do³u - siateczka.
6. "Zamszowe" legginsy - kolor z³ocistego br±zu, rozmiar: S/M. Sk³ad: 85% polamid, 15% elastan. Legginsy by³y za³o¿one przeze mnie dos³ownie raz. Z przodu niestety pojawi³o siê zaci±gniêcie i uwidoczni³a siê ma³a dziurka wlk. 3mm, widoczna po rozci±gniêciu materia³y. Prawdopodobnie zahaczy³am czym¶ o nie podczas poszukiwañ w szafie. Poza t± dziurka nie maj± innych ¶ladów noszenia, nie s± wytarte, nie maja plam. 7. "babciowy" sweter - dosta³am od starszej osoby, nie nosi³am. Raczej nie jest na m³od± dziewczynê, tylko na jej mamê lub babciê. Albo jak jedziesz do nieogrzewanego domku w górach, wiêc wstawiam, mo¿e kto¶ potrzebuje. Rozmiar przynajmniej L (brak metek). Gruby i ciep³y, rozsuwany pod szyj±. Dó³ wykoñczony czarnymi pêtelkami. Edytowane przez marawa Czas edycji: 2013-05-21 o 12:46 Powód: dok³adka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
co¶ u mnie?
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
11. popielaty pasek - marka: Carry, d³. ok 90 cm, szeroko¶æ ok 3-3,5 cm, szer. kokardy - 5cm, szer. klamry/sprz±czki(?) - 6cm. 6 dziurek.
¦lady u¿ytkowania: lekkie obtarcia materia³u wewn±trz klamry oraz na brzegach paska na wysoko¶ci 1. i 6. dziurki (czyli tam gdzie by³ zapinany) 12.naszyjnik - z ró¿na wielko¶æ i kszta³t koralików, kolory: popielaty, czarny, fiolet i srebro. Na ¿y³ce jubilerskiej. Zapiêcie: karabiñczyk 13. naszyjnik z masy per³owej - ró¿ne odcienie niebieskiego, na poszczególnych "koralikach" zdarzaj± siê z³ote refleksy. Zapiêcie na karabiñczyk. D³. po rozpiêciu ok 37-38 cm 14. bransoletki - czerwone pere³ki (ok. 5mm ¶rednice) na gumce. 3szt=komplet=1 rzecz ![]() 15. "skrzydlaty" pier¶cieñ - marka C&A, brak jednej z cyrkonii 16. kolczyki w kolorze srebrnym - rêcznie robione przez moj± kole¿ankê, a przeze mnie nigdy nie za³o¿one. Wymiary: 2x1,5 cm, ¶rednica koralików ok 7-8mm. 17. pianka do butów w sprayu - kupiona w sklepie obuwniczym marki Bata. Nadaje siê do zamszu, nubuku, tekstyliów, skóry licowej a tak¿e odzie¿y trekkingowej i z membran± klimatyczn±. Kupi³am rok temu i u¿y³am kilkakrotni wiêc tak z 75-80% (ze 150ml) powinno zostaæ. Niestety ma wadê (albo tak dziwnie zosta³ pomy¶lany): przewód atomizera jest chyba za w±ski, bo je¶li naci¶niesz za mocno, to pianki wydostaje siê tak du¿o, ¿e ten atomizer wyskakuje. Oczywi¶cie mo¿na go wytrzeæ i za³o¿yæ z powrotem, dla mnie jednak jest to na tyle denerwuj±ce, ¿e nie mam ochoty go u¿ywaæ ![]() Poza tym raz spray wylecia³ mi z szafki i opakowanie jest porysowane, co widaæ na zdjêciu. 18. jedwab do stóp kiwi - kupiony parê tygodni temu w sklepie obuwniczym. Jego zadanie to chroniæ skórê stóp przed otarciami. Nie by³ u¿ywany poza tym, ¿e raz psiknê³am sobie na rêkê, by pow±chaæ - pachnie bardzo ³adnie ![]() Edytowane przez marawa Czas edycji: 2013-05-21 o 12:58 Powód: dok³adka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Cos za zeberkowy top i ew. rozowy sweterek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
wiesz mnie spodoba³y siê tylko legginsy i w zwi±zku z tym podziêkujê
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Niestety nic
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Niestety nic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
dok³adka w postach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.