|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Subtelny makijaż
Drogie Panie,
Jestem mężczyzną i mam pytanie odnośnie makijażu. Co robicie jeśli chcecie mieć niezauważalny, subtelny makijaż przykrywający niedoskonałości skóry na twarzy. Ciekawi mnie jakich produktów do tego używacie i w jaki sposób nakładacie je na twarz. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Subtelny makijaż
znalazlam podobny topik, moze cos pomoże zanim dostaniesz odpowiedzi
![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ht=niewidoczny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
acha,dopiero teraz doczytałam, że jesteś mezczyzną, wiec nie jestem pewna, czy wszystko z tamtego tematu bedzie ci pasowało.
Jesli jestes facetem, radzę ograniczyc się do minimum, gdyz wiele kobiet (no dobra - w tym ja ![]() ![]() Ja chyba jestem seksistką. Więc niech inne dziewczyny się obiektywnie wypowiedzą. Moja wypowiedz niestety jest skażona uprzedzeniami. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ale chyba on się zastanawia, co MY robimy
![]() Więc ja delikatnie przykrywam niedoskonałoście cery korektorem na to puder, ew. lekki, niewidoczny podkład (Dream Matte Mousse Maybelline dokładniej ![]() ![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polecam korektor, jesli te niedoskonałosci nie są zbyt duże. Tylko dobierz sobie odpowiedni kolor ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Łojezu ! To ja tego co ja Ci absolutnie nie polecam
![]() Według mnie korekto, ew. puder, ochronna pomadka (nie barwiąca) i NULL, ZERO, NIC WIĘCEJ!
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Mężczyzna może ograniczyć się wyłącznie do dobrego jakościowo trwałego korektora w idealnym dla siebie odcieniu, puder nie byłby tu już konieczny. Na usta może być choćby klasyczna nivejka
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dzięki wszystkim! Powiem dokładnie - chodzi mi o "metromakijaż". Jestem metrofacetem, dbam o cerę, ale mimo to wciąż widzę niedoskonałości i dlatego chciałem je zakamuflować. Nie mam pojęcia o tym jak się robi makijaż, a wierzę, że Wasz - ten subtelny nie będzie się różnił tak bardzo od makijażu panów z okładek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co ja Ci powiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/images/agaz/kurs_makijazu_02/ Pooglądaj filmiki (moim zdaniem tylko o nakładaniu korektora wystarczy, ale to już Twój wybór).
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
hmm sama nie wiem... w pierwszej chwili jakos dziwnie sie to czyta i w ogole dziwnie mysli sie o makijazu dla faceta, ale zaraz potem przypomnialo mi sie ze i ja czasami mojego podmalowoje:P oczywiscie tylko w skrajnych przypadkach, lub wieczorem gdy gdzies wychodzimy a jego pyszczek szpeci jakoes zaciecie czy cos w tym stylu. uwazaj jednak z tym makijazem jest bardzo zdradliwy bo wystarczy zmiana swiatla i wygladasz jak chinska lalka. owszem sztuczne swiatlo zwlaszcza takie jakie mamy w klubach itp pozwala facetowi na dyskretny makijaz ale w zadnym wypadku nie decyduj sie na niego przy swietle dziennym zwlaszcza przy slonecznej pogodzie... to moglby nie byc najciekawszy widok
aaa i zrezygnuj z matujacych kosmetykow jesli chcesz potem stosowac kosmetyke kolorowa gdyz drobne przesuszenia skory mogoce powstac w wyniku jej zmatowiania moga pod wplywem jakiegos podkladu przeistoczyc sie w nieestetyczne luszczace sie plamki.. pamietaj ze nie liczy sie tylko kolor, ale i rodzaj skory do jakiej dobierasz np. korektor.. pozdrawiam i powodzenia. mile widziana jakas fotka (to taka babska ciekawosc);P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Rób jak chces, ale według mnie prawdziwie męski facet nie zawsze jest pachnący, czyściutki świeży i ma idealnie gładką cee. Przemyśl to. Jeśli już to tylko korekto, puder i ochronna pomadka, cyzli to, co już pisałam
![]()
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zresztą, ja chyba tak jak Zapałka- nie preferuje przesadnie wypielegnowanych facetów i nie jest to dla mnie "wzorem meskosci " ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Polecam ewentualnie tylko nałożenie punktowo korektora- istnieje jednak niebezpieczeństwo, że nie do końca idealnie nałożysz kosmetyk i iktos zauważy że usiłowałeś ukryć swoje niedoskonałości i to się moze spotkać ze złośliwymi uwagami;-)I przynieść zupełnie odwrotny skutek;-)Bo lepszy facet z pryszczem niż facet który usiołował go ukryć;-)
Mi zdarza się czasem malować panów do zdjęć czy do ślubu - ponieważ w tym wypadku zależy na tym żeby na zdjęciu mężczyzna się nie świecił, ale w życiu codziennym moim zdaniem nie ma takiej potrzeby. Zwykła pielęgnacja wystarczy;-) Może daj chwile odpocząć swojej skórze i nie bombarduj jej tak wieloma specyfikami - bo błędne jest myslenie że im więcej tym lepiej;-) pzdr sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.