|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Prezent na 40'stkę
Cześć.
Moja matka niedługo będzie obchodzić 40'stkę więc wypadałoby kupić coś naprawdę fajnego, uznałem że będzie to perfumka. Jej ulubiona to Coco Chanel Mademoiselle, akurat jej się skończyła jednak mam z nią problem, ponoć jest zakaz sprzedawania tej perfumy w Polsce jeśli chodzi o internet, tymczasem jest jej pełno nawet na polecanych stronach z tego tematu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=690381 Jak to w końcu wygląda? Nie chciałbym kupić podróbki. U matki widziałem też Lancome Poeme jednak zostało jej jeszcze z 1/3 setki, to samo z Gucci Rush. Giorgio Armani Si "niestety" dopiero kupiła. Mam znajomego który mógłby spokojnie załatwić coś taniej i mam pewność że oryginał, ale niestety nie ma Coco. A może jakiś inny zapach podobny do tego co wymieniłem? Kompletnie nie znam się na perfumach więc z góry dzięki za jakieś wskazówki
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Matka buldoga
|
Dot.: Prezent na 40'stkę
Cytat:
![]() Od kogo slyszales, ze jest zakaz? Bo to bzdura. Uwazaj tez, zeby znajomy cie nie wycyckal. Mozna kupic 100% oryginaly w naszych sprawdzonych perfumeriach czy na allegro, od sprawdzonych sprzedawcow. Jesli chodzi o prezent: moze cos z lini Coco Mademoiselle? Spray do wlosow, do tego balsam do ciala. Lub kombinacja, mala 30-tka perfum plus ten balsam. Chyba, ze to ma byc cos spektakularnego z okazji 40-tki ![]() Co do wyboru innego zapachu to ci nic nie podpowiem, bo akurat nie siedze w tych zapachach, ktore uzywa twoja mama Ale mysle, ze dziewczyny pomoga
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
Uważałbym na znajomych i ich "pewne oryginały" - parę lat temu miałem w rękach Allure z takiego "pewnego" źródła, flaszka na pierwszy rzut oka całkiem OK, jednak korek rodem z zajęć ZPT
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Z tym że Coco nie sprzedają to wyczytałem w jakimś artykule jak rozróżnić podróbkę od oryginału, pisali tam właśnie że jeśli chodzi o internet to w Polsce jest zakaz czy coś, może faktycznie jakieś głupoty.
W sumie balsam + 35'tka to całkiem fajny pomysł, ale wychodzi cenowo tak jak 100'tka, sam nie wiem czy to się kalkuluje, chociaż tak czy siak obie opcje nadwyrężają mój budżet. Myślałem też nad płynem do kąpieli ale cena 400ml jest straszna a innych nie ma. Poczekam na razie na jakieś kobiety w temacie, może coś innego ciekawego będzie |
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
No cóż, perfumy od wieków są uznawane za dobra luksusowe i w związku z tym tanie nie są. Chanel Coco Mademoiselle to klasyk, a klasyki swoje kosztować muszą. Można znaleźć taniej, ale nadal będzie stosunkowo drogo. Bo jeśli będzie całkiem tanio, to na bank nie będzie to oryginał. Z drugiej strony, każda kobieta lubi mieć perfumy na specjalne okazje, taki flakonik, który jest nieprzyzwoicie drogi, a którego zawartość pozwala poczuć się ekstra niezależnie od sytuacji.
Ale zawsze możesz wybrać coś innego. Pamiętaj jednak, że perfumy to bardzo osobista sprawa i np. zapach "podobny", "zbliżony" czy "odpowiednik" może się już nie podobać, a nawet może drażnić. Dlatego jeśli już ktoś decyduje się na sprezentowanie perfum, to najlepiej takich, które podobają się obdarowanej. W tym przypadku eksperymenty nie są wskazane. |
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na Allegro oryginalna setka EDP to najtaniej znalazłam chyba tu: http://allegro.pl/kalaaps-chanel-coc...107104610.html (i nie tester, bo rozumiem, że na prezent to w normalnym pudełku) Drogie są, wiec zawsze mozesz sie zastanowić nad mniejsza pojemnością.
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Zakazu to jednak raczej nie ma
|
|
|
#8 |
|
spin doctor
|
Jeśli mama lubi Si, Rush i Coco Mademoiselle to może spodoba jej się:
Black Opium Yves Saint Laurent La Vie est Belle Lancome Miss Dior edp lub edt Euphoria CK Deep Red Hugo Boss ja bym te poleciła |
|
|
|
|
#9 | |||
|
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() Cytat:
Linki masz tutaj i tutaj ![]() Mgielke do wlosow kiedys mialam, fajna sprawa. Zapach identyczny jak perfumy. Ot, kiedy mi fundusze nie pozwalaly na perfumy to ratowalam sie mgielka ![]() Balsamu Coco M. nie mialam. Mialam balsam Euphori CK, zapach dlugo utrzymywal sie na ciele. Nie wiem jak bedzie w przypadku CM, ale mysle ze podobnie. Twoja mama bylaby ubrana w Coco M. od stop do glow ![]() Cytat:
To moze to o to chodzilo
"Nie mam nic do ukrycia...oprócz strzykawek, skalpeli i pił do kości, które mam w ukrytej szufladzie..." Edytowane przez zania Czas edycji: 2016-04-12 o 09:55 |
|||
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Za tę kwotę to wolałabym już dostać koleny flakonik perfum, niż jakieś mgiełki i balsamy. Tym bardziej, że Coco mamie się już kończy.
Edytowane przez ayiko Czas edycji: 2016-04-12 o 10:26 |
|
|
|
|
#11 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Nie wiadomo jak z mama Czru.
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Pomysł Zanii jest świetny. Nie wiem jak balsam, ale zakładam, że tak jak I krem jest obłędny Mam krem i jest to na prawdę luksusowa wersja zapachu. Pachnie jak perfumy, trwałość ma podobną, na lato jest najlepszą alternatywą dla perfum zawierających alcohol i w połączeniu z mgiełką byłby mega zestawem Jest po prostu boski
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bym wolała dostać mgiełkę i balsam bo perfumy to sobie mogę sama kupić
, a na takie rzeczy zawsze szkoda mi kasy bo wole wydać... na perfumy właśnie :P
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Co kto lubi. Dla mnie to są niepotrzebne gadżety. Producent by rozszerzył najchętniej linię zapachu o cuda na kiju, byle tylko zwiększyć obroty.
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Z czego mama będzie zadowolona bardziej tylko ona wie , myślę, że przy jednej i drugiej opcji płakać nie powinna
|
|
|
|
|
|
#17 | ||
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Tym bardziej, ze fajnie jest dostac to samo, ale w innej formie Cytat:
I zakoncze z toba juz ta dyskusje. Twoje zdanie znam, ty moje. EOT.
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
Dobra, stanęło na tym, że raczej zdecyduję się na perfumę. Boję się z kremami eksperymentować bo mama ma całą łazienkę w takich pierdołach, a ostatnio miała na jakiś alergię.
Wziąłbym 35'tke, załatwię do tego ładne kwiatki i chyba będzie ok http://www.avcosmetics.pl/chanel-coc...wana-35ml/625/ Sklep jest na liście wiarygodnych perfumerii w tym dziale, więc nie ma się o co martwić? |
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz śmiało brać, kupowałam tam Coco Noir
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

Ale mysle, ze dziewczyny pomoga
Zakazu to jednak raczej nie ma

To moze to o to chodzilo
Nie wiadomo jak z mama Czru.