|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
miłość z internetu
Witam wszystkie Panie
Mam pewien problem.... nie wiem co o tym myśleć... Jakiś czas temu na portalu społecznościowym odezwał się do mnie pewien chłopak, którego nie znałam, a którego miałam w znajomych. Pytał się mnie, skąd się znamy, bo on również zauważył, że ma mnie w kręgu znajomych. Tak zaczęła się nasza znajomość..... Daniel...bo tak ma na imię, mieszka w Niemczech, bo tam z ojcem prowadzi własną firmę. Nasza znajomość zaczęła się niewinnie - czasem pogadaliśmy na portalu i tyle....z czasem okazało się że mamy wspólne pasje i zaczęliśmy się do siebie zbliżać - teraz rozmawiamy ze sobą po kilka razy dziennie i gadamy o wszystkim....wysyłamy do siebie buziaczki, planujemy jak bedzie wyglądało nasze pierwsze spotkanie, jak to będziemy biegać na randki...aa i dodam jeszcze, ze Daniel pisze i mówi bardzo rozsądnie, życiowo i inteligentnie. Ma 26 lat, ja 25... Mój problem polega na tym, że on nagle zaczął gadać o seksie...nie w sposób nachalny... pisze w sposób kulturalnie żartobliwy że chciałby po powrocie do polski przeżyć to ze mną Bardzo go polubiłam, bo fajnie nam się rozmawiało. Teraz nie wiem, czy ja jestem uprzedzona i zamknięta, a on po prostu otwarty, czy faktycznie jest dupkiem, a moje obawy sa sluszne Nie mam faceta od 5 lat. Daniel jest inteligenty, dojrzały.... prawdę mówiąc nie miałaby nic przeciwko gdybyśmy się przespali bez zobowiązań ale z tym, że GRAMY W OTWARTE KATY. Że Daniel powie mi: "Nic do ciebie nie czuje, chodzi mi tylko o sex". A boje sie ze on mnie oszuka..... ze zamiast przedstawic sprawe jasno, nagada mi jak mu sie to podobam, pojdziemy do lozka, ja sie zaangazuje, a on mnie rzuci Dziewczyny, co o tym myślicie? Moze jestem przerwazliwiona w takich sprawach....bylam wychowywana na zasadach, ze gosc ktory od tak proponuje dziewczynie sex, po prostu jej uchybia. Co robić? Co byście zrobiły na moim miejscu? |
|
|
|
|
#2 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: miłość z internetu
Cytat:
Bo teraz to oboje jesteście "w ciemnym lesie". I mam wrażenie, że sama jeszcze nie wiesz, czego właściwie chcesz.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
ale czy takie rozmowy o sexie, takie jego zarty o wspolnych nocach nie oznaczaja jednoznacznie ze chodzi mu tylko o jedno?
Nie wiem co mam o tym myslec.... On jest nastawiony tylko na jedno, czy ja jestem przewrażliwiona i staroświecka?? |
|
|
|
|
#5 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Możesz chyba zmienic temat, jeśli Ci nie odpowiada, zamiast zastanawiać się nad tym, czy iść z nim do łóżka czy nie
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
ja sie po prostu zastanawiam czy powinnam z nim zerwac znajomosc skoro on gada o sexie chociaz sie jeszcze nigdy nie widzielismy w realu....
nie musze z nim spac, ale nie wiem czy moge mu w takiej sytuacji ufac = poznawac sie dalej |
|
|
|
|
#7 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Ja bym mu powiedziała, że to nie jest moment na takie rozmowy, nawet się nie widzieliście "w realu". To może wszystko zmienić. Czułabym się niefajnie jakby mi facet, którego nawet nawet na oczy nie widziałam walił tekstami o seksie. Kiedyś mi się taki trafił, nagle zaczął jakieś dziwne rzeczy mi pisać. Ciągoty do niego mi przeszły od tego jak ręką odjął
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2013-07-06 o 22:41 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Ale to tylko słowa... Przecież rozmawiać można. Popatrz na np. czaty erotyczne - tam rozmawiają osoby, które nigdy się na oczy nie widziały, i gadają o seksie. Mam znajomych, którzy regularnie wchodzą na takie czaty i robią to w jednym celu - chcą pogadać o seksie.
Twój znajomy jest po prostu "dzisiejszy", nie obawia się takich tematów, jest szczery. Prawdopodobnie sama go przyzwyczaiłaś do rozmów na każdy temat
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#10 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Nie wiem jak można to porównywać w ogóle
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziwne to trochę, że facet zagaja z Autorką na takie tematy, ale na dobrą sprawę nie wiadomo, jaka jest Jej reakcja na jego słowa. Jeśli ją zawstydzają, to powinna zmienić temat i tyle.
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Autorko, cała sprawa poszła za daleko. Na oczy się nie widzieliście, a tu buziaczki i planowanie jak będziecie latać na randki? Nie dziwię się, że facet gada o seksie, poszedł o krok dalej w tych naiwnych fantazjach. Tak, to naiwne fantazje, w realu spotkasz zupełnie obcą osobę mimo buziaczków wirtualnych. Życie realne zweryfikuje czy choćby będziesz się chciała kolegować z tym facetem, a co dopiero o seksie gadać! Ogarnijcie się, bo się ładujecie w niezłe bagienko.
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
miłość z internetu
Moze ten facet jest odwazny tylko przez Internet?
nie dowiesz się, dopóki się nie spotkacie. I lepiej spitkać się na neutralnym gruncie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
większych bzdur już dawno nie czytałam
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 Edytowane przez delfix10 Czas edycji: 2013-07-07 o 00:47 |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Bo dla wielu osób, w tym dla mnie na przykład, takie rozmowy z praktycznie obcym człowiekiem są jakieś niesmaczne i nie chciałabym ich prowadzić. Autorka nie powinna zmieniać tematu, tylko wprost powiedzieć "Słuchaj, nie mam ochoty gadać o takich sprawach, to za wcześnie/nawet się nie spotkaliśmy, nie byliśmy na randce. Spasuj bo mi niezręcznie.". Jak będzie tylko zmieniać temat, facet może nie załapać że ma dać spokój
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
.
|
zamiast rozkminiać, co by było gdybyście poszli do łóżka - powiedz mu, że nie chcesz rozmawiać na takie tematy. a jeżeli już się spotkacie na żywo (są takie plany?) to po prostu nie idź z nim od razu do łóżka.
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to czytam to nie wierzę, że masz 25 lat.
Piszesz jak 16 latka. Masz do czynienia z dorosłym facetem, dorosłym także pod względem seksualnym. Zacznij się zachowywać jak dorosła kobieta, a nie jak nastolatka to może coś z tego będzie. W związki z internetu raczej nie wierzę, choć znam wyjątki. Uważałabym bo internet sobie a życie sobie. Pisać to można pięknie a jednocześnie być niezłym draniem czy parszywym typem. Jedno drugiego nie wyklucza. Lepiej stopniowo kogoś poznać na żywo niż wysyłać sobie buziaczki, no ale co kto lubi. Lepiej się spotkać niż fantazjować o spotkaniu. Niemcy mają bardzo swobodne podejście do seksu, więc jeśli masz bardzo konserwatywne poglądy w tej sferze to raczej się nie dogadacie. |
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to byłoby podejrzane. Nie znasz tak naprawdę tego faceta, a on już kieruje do Ciebie takie teksty. Nabrałabym większego dystansu.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

Bo teraz to oboje jesteście "w ciemnym lesie". I mam wrażenie, że sama jeszcze nie wiesz, czego właściwie chcesz.
Możesz chyba zmienic temat, jeśli Ci nie odpowiada, zamiast zastanawiać się nad tym, czy iść z nim do łóżka czy nie