|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Słodki Pączek
|
Koralikowe misz-masz
Pierwsze dzieła
![]() Czekam na wasze oceeny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Koralikowe misz-masz
Witaj. Ja za bardzo nie znam sie na plecionkach od strony technicznej, jeszcze nie próbowałam choć mam zamiar spróbować w końcu. Odniose się do twoich prac na pierwszy rzut oka wyglądają na bardzo estetyczne. Nie widać żadnych nieprawidłowości we wzorze. Mi osobiście bardzo się podoba. Jak dla mnie są perfekcyjne. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Słodki Pączek
|
Odp: Koralikowe misz-masz
Dziękuje
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Staraj się dobierać kolor kordonka/nici pod kolor koralików. Przy zginaniu sznura szydełkowo-koralikowego niestety często widać to, na co koraliki nawlekałaś. Najbardziej razi mnie to w pierwszej bransoletce, na czarnym kordonku wyglądałoby to znacznie lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Słodki Pączek
|
Pocieszę cię
![]() Na żywo nie widac tego gołym okiem. Dopiero pod lupą, lub jak tutaj w dużym przybliżeniu widac te skrawki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
a ja cię pochwalę , gdyż tego nie robię , a bardzo mi sie podoba ta technika/ dla mnie nie znana/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Altin Basak ze względu na to, że jest dość cienki to świetnie nadaje się do ukośników (metoda szydełkowo-koralikowa, w której koraliki nie układają się jak cegiełki, jeden nad drugim, a po skosie) wykonywanych z koralików 8/0 i 11/0. Co do rozmiaru koralików 15/0 to miewałam problem przy niektórych kolorach. Za to DMC Cordonnet Special sprawdza się w pracach z piętnastkami wyśmienicie. Jest mega cienki i mocny. Edytowane przez Eilo Czas edycji: 2013-08-04 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.