|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Zmiana na lepsze
Cześć. Mam 15 lat i postanowiłam, że pora na jakąś zmianę, bo podobno zmiany są dobre. Mam zamiar zmienić fryzurę, te długie proste włosy bardzo mnie znudziły i w sumie nie wiem, czy pasują. Nie lubię grzywek, ale mam wysokie czoło (+ jasne, niemal niewidoczne brwi, co jeszcze bardziej je pogłębia), więc chyba pasuje jakąś zrobić, a może wystarczy je jakoś zaczesywać, nie wiem. Byłabym wdzięczna za zdjęcia fryzur, jakie mi polecicie, bo z opisem to różnie bywa. Dalej, co do brwi, to na pewno muszę je wyregulować, tylko nie wiem jaki kształt. Może po prostu udać się do kosmetyczki? No i chyba zacznę używać kredki/cienia do brwi albo poproszę kosmetyczkę o jasną hennę, co będzie lepsze? Mam wrażenie, że przez te moje obecne brwi, twarz jest jakby niedokończona i taka dziwaczna. xD Możecie mi polecić też jakieś makijaże, takie mocniejsze i delikatne, na co dzień.
Hmm, ogólnie będę wdzięczna za wszelakie rady dotyczące jak zmienić się na lepsze. Aha, i zależy mi żeby po tej metamorfozie nie wyglądać tak dziecięco, bardziej hmm ostrzej, a nie milusio. Dołączam zdjęcia, oczywiście na każdym wyglądam inaczej ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zmiana na lepsze
Moim zdaniem masz bardzo interesujący typ urody
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
nie robilabym nic z wlosami, maja obłędny kolor,
jak chcesz się zacząć malować, to kreska na górnej powiece troche tuszu i podkreslenie brwi- brązowa henna albo malowanie ich brązowym cieniem do brwi. spróbuj zrobić sobie taki makijaż i wstaw zdjęcie tutaj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o brwi to udaj się do dobrej kosmetyczki. Nie daj sobie oczywiście zrobić cienkich kresek bo to wygląda tandetnie. Do brwi polecam cienie essence https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ylist-set.html ja sobie chwale. Dla blondynek jest ten jaśniejszy kolorek i bardzo fajnie można nim podkreślić niewidoczne włoski.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie popieram. Jedyne co możesz podciąć to grzywka i wycieniować włosy przy twarzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie jesteś śliczna, te jasne brwi pasują do twojej urody
![]() ![]() Co do brwi to mnie się podobają, ale fakt twarz wygląda trochę "niedokończenie". Ja poszłabym po prostu na hennę, nie chciałoby mi się codziennie malować ich od początku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem henna przy tak jadnych włosach i oprawie oczu może wyjść mocno. Moja mama o podobnym typie urody poszła ostatnio do kosmetyczki i mimo, że henna była jasno brązowa to jej twarz zamiast delikatnej i świeżej, zrobiła się męska, ...dodało to jej lat. Najgorsze jest to, że henna nie zmywa się tak łatwo więc jeśli już to poszukaj bardzo dobrej kosmetyczki. Na rynku kosmetycznym jest wiele produktów do brwi, różnorodne cienie, tusze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ja proponuję grzywkę (a czy na bok, czy prostą, to wybierz wedlug uznania), delikatne podkreślenie brwi i delikatny makijaż oczu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Polecę klasykę - dobry tusz do rzęs, delikatny, brzoskwiniowy róż do policzków i jakaś delikatna pomadka/błyszczyk. Jesteś śliczną dziewczyną, nie zmieniaj za wiele
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Jestem za grzywką
![]() ![]()
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Henna ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Masz mega ciekawą urodę i przepiękny kolor włosów, nie zmieniaj go ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny za opinie, takie bezstronne są lepsze niż znajomych.
![]() ![]() Po tych zmianach, jeśli nie zapomnę, wstawię swoje fotki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dokładnie, fryzura a'la Caroline byłaby super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
nie farbuj włosów, bo: raz - Twój kolor jest bardzo ładny, a dwa - będziesz się meeega męczyła z odrostami. jeśli chodzi o brwi to polecam jednak kredkę. masz zbyt delikatną urodę i henna może wyglądać szpetnie. kup sobie taką ze szczoteczką, postój trochę przed lustrem i pokombinuj. jak dojdziesz do wprawy, to podkreślanie zajmie Ci maks. 5 minut rano.
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Super! Bardzo dobry pomysł!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Zacznij używać tuszu do rzęs, bo masz jasną oprawę oczu, a są naprawdę śliczne i trzeba je podkreślić.
![]() Jeśli chodzi o włosy, poczytaj sobie na wizażu albo blogach włosomaniaczek (np. Anwen) o pielęgnacji, olejowaniu, maskach itd., skoro sądzisz, że nie są w najlepszej kondycji - moim zdaniem mają potencjał. Możesz kombinować np. z falami po warkoczach albo z termolokami jeśli nudzą Cię proste.
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem tak długie i jednocześnie niezbyt gęste włosy Cię szpecą. Ścięłabym je i potem ewentualnie zapuściła.
![]() Polecam Ci kredkę do brwi z catrice (date with ashtone czy jakoś tak) i tusz do rzęs BRĄZOWY. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
jestes bardzo podobna do Oli KRYSIAK Z tOP MODEL!
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
ja bym proponowałabym je pocieniować i delikatną grzywkę na bok coś takiego
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...6Njj-_p7Elpp8H
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Masz bardzo ciekawą urodę! powinnaś zostać fotomodelką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.