![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Pani dziecko chyba zrobiło kupę! <foch>
Jadę ja sobie tramwajem dzisiaj z wózkiem i dziecięciem zapieluchowanym jak należy. Stoję na tyle, wsiadają 2 wyfiokowane paniusie
![]() ![]() pomijając, że takie prawo niemowlaka - robić kupę w pieluchę bez względu na okoliczności przyrody - sprawiłam węchem (czysto w powietrzu), sprawdziłam wzrokiem - jak wyżej. Ale paniusie zdążyły się ulotnić na przód pojazdu ![]() ![]() Ale... miałyście tak kiedyś - podchodzi ktoś obcy do was i z pretensjami o kupę? ![]() Nawiasem mówiąc, nawet gdyby kupa była, nie bardzo widzę możliwość przewinięcia dziecka w tramwaju-gruchocie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pani dziecko chyba zrobiło kupę! <foch>
Ja mam na taką okazję przygotowany tekst
"Oj, to tylko bączek musiał byc, bo gwarantuję, że jakby to była kupa, to bez maski gazowej ani rusz"
![]() |
#3 |
Gang Iren
|
![]() Nie miałam takiej sytuacji.
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42084579]Jadę ja sobie tramwajem dzisiaj z wózkiem i dziecięciem zapieluchowanym jak należy. Stoję na tyle, wsiadają 2 wyfiokowane paniusie
![]() ![]() pomijając, że takie prawo niemowlaka - robić kupę w pieluchę bez względu na okoliczności przyrody - sprawiłam węchem (czysto w powietrzu), sprawdziłam wzrokiem - jak wyżej. Ale paniusie zdążyły się ulotnić na przód pojazdu ![]() ![]() Ale... miałyście tak kiedyś - podchodzi ktoś obcy do was i z pretensjami o kupę? ![]() Nawiasem mówiąc, nawet gdyby kupa była, nie bardzo widzę możliwość przewinięcia dziecka w tramwaju-gruchocie ![]() Podeszłaby z pretensją, odeszłaby z przekleństwem na ustach (ew.rzucając klątwę). Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2013-08-02 o 22:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42084579]Jadę ja sobie tramwajem dzisiaj z wózkiem i dziecięciem zapieluchowanym jak należy. Stoję na tyle, wsiadają 2 wyfiokowane paniusie
![]() ![]() pomijając, że takie prawo niemowlaka - robić kupę w pieluchę bez względu na okoliczności przyrody - sprawiłam węchem (czysto w powietrzu), sprawdziłam wzrokiem - jak wyżej. Ale paniusie zdążyły się ulotnić na przód pojazdu ![]() ![]() Ale... miałyście tak kiedyś - podchodzi ktoś obcy do was i z pretensjami o kupę? ![]() Nawiasem mówiąc, nawet gdyby kupa była, nie bardzo widzę możliwość przewinięcia dziecka w tramwaju-gruchocie ![]() Nie wierzę-chyba bym wyśmiała ![]() ![]() Swoją drogą dziś też jadę z córą tramwajem, może mnie to spotka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
nie miałam
![]() chcociaż ostatnio jechałam z synem autobusem , tlok , upał a ten sadził gazy tak , że trudno było wytrzymać ![]() wstyd ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Szaja trzeba było przeprosić
![]() Ostatnio nam się zdarzyo,że nas przytarło jak szliśmy z placu zabaw- efekt pól kupy w majtkach pól lądowało na trawniku. Wzburzyło to pewną starszą panią,że bardzo stroiła miny na nas, ale nic nie powiedziała. Posprzątalam po nim i poszliśmy dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Szaja
![]() Nasza wizyta u pediatry. Lekarka nachyla się nad małą, bada ją,ogląda tyłek, a ta w tym momencie puściła bąka, a lekarka "oooo fuuuj, ale Ty śmierdzące bąki walisz" ![]() Ciężko, żeby pachniały fiołkami ![]()
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Odp: Pani dziecko chyba zrobiło kupę! <foch>
No ale sa smierdzace, malo smierdzace i bezwonne.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Ale wątek
![]() Zaszalałaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pani dziecko chyba zrobiło kupę! <foch>
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ja nie mialam takiej sytuacji
![]() hehe a fakt watek pierwsza klasa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
No co
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42098633]No co
![]() ![]() Ukryta prawda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Lepiej: pamiętniki z wakacji...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
albo interwencja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Trza było Dorce w usta wsadzić słowa : "wstyd tej pani biorę na sieb ie"
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
kobieta za ladą
|
szaja
![]() ja na szczęście nie miałam takiej sytuacji bo mieszkam na głębokiej prowincji ![]() ale kilka razy w pampku jechała pociągiem jakoś sie litościwie zmiłowała i nie zrobiła siary ![]() a paniusiom trza było powiedziec ze po 1 to córka a dziewczynki tak nie....s,,robią kupy na spacerach a dwa to nie kupa tylko nowe perfum D& G ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
to ja sie podziele moja historia kupna bo wiekszej zenady juz byc nie moze
![]() bylam z mama na urlopie, domek w lesie, w poblizu jakies 20 metrow sklepik (gdzie wszyscy nas znaja bo juz tam domek z 20 lat mamy). moja mama czyli babcia wziela chlopcow do sklepiku zeby im kupic po lizaku ![]() oczywiscie w stosownym momencie A. zrobil rzadkawa kupe ktora mu nogawka wyleciala na podloge sklepowa. moja mama w panice porwala go na rece i leci do mnie, oddac zasranca i wziac jakis papier zeby posprzatac. w sklepie zostala Sonia i D. D. postanowil sam "oczyscic teren" zaczal kupe rozmazywac rekami i bucikami ![]() w sumie tylko jakas pani ktora byla w sklepie (kupujaca, nie sprzedawczyni) zaczela na niego sie wydzierac ![]() ktos nas przebije??? a ostatnio sama sie zrobilam. sobota 7 rano, dzieci swieze jak cholerne stokrotki...a ja zeby sie obudzic wlazlam pod prysznic. zerkam przez otwarte drzwi co dzieciarnia robi a oni maza czyms po podlodze i wolaja "kupa kupa". ja w panice wysloczylam jak na alarm, gola mokra i dre sie na nich - zostawcie ta kupe bo obaj uciapani i podloga cala brudna, wala sie "kielbaska". z obrzydzeniem zaciagnelama ich do lazienki, umylam, ogladam tylki ktory to zrobil, nic nie widac...poszlam posprzatac pokoj, biroe ta "kupe" przez papierek i az w szoku jaka twarda, pacze z bliska a to ...rozpackany batonik pierrot ktorego dzieci sobie dorwaly ![]() ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2013-08-05 o 07:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Podoba mi się ta odpowiedź z nowymi perfumami
![]() Ja nie miałam takiej sytuacji. Ale w związku z tym, że mam dużego psa to kiedyś zdarzały się jakieś uwagi. Rozumiem, że ktoś może się bać, ale jak idę z psem na smyczy idącym i w kagańcu a ktoś mówi, żebym coś z nim zrobiła ( nieprzyjemnym tonem) no to już we mnie coś strzeliło. Dodam, że chodnik szeroki. Jakby ktoś normalnie poprosił o przytrzymanie to nie ma problemu. Generalnie choćby się stanęło na rzęsach to i tak zawsze komuś coś nie będzie pasowało. Staram się przestrzegać jakichś podstawowych zasad współżycia społecznego, ale bez przesady, są jakieś granice. W takich absurdalnych sytuacjach jak mam dobry humor to żartuję lub śmieję się z tego, jak zły to coś odpowiadam a czasami to mi ręce opadają i w ogóle nie chce mi się gadać, idę dalej. Ale w przypadku dziecka nie spotkałam się z tego typu uwagami. Póki co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
z cyklu- opowiesci glam z placu zabaw
![]() ja z chlopakami wychodze na min 3-4 godz, to nieraz sie zdarzy ze ktoregos musze na placu zabaw przebrac. jest jedna taka dziewczynka 4- latka ktora to niezmiennie fascynuje, normalnie opedzic sie nie moge od niej jak kupe przewijam. tez kiedys narzekala ze smierdzi, a jak jej powiedzialam ze kupa nie perfumy to normalnie zasmiewala sie dobre 5 minut jak to tylko dzieci potrafia ![]() ciekawe czy babcia z fochem by docenila taki komentarz ![]()
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Glam, przebiłaś mnie zdecydowanie
![]() A ja mam kolejną opowieść, aczkowiek z placu pracy ![]() Szkoła specjalna wówczas, dziewczynka mocno chora i trudna, że tak powiem, w obsłudze - agresja przeogromna, siła jeszcze większa (a chucherko!). Pracowałyśmy we dwie z koleżanką w klasie, toaleta obok, dziewczynka chce do toalety. No to idziemy (a ogólnie sama się załatwiała, tylko trzeba było zaprowadzić). Dziewczę w kibelku, a ja czekam, czekam, czekam, nagle śmiech - ja patrzę, a ona zrobiła kupę, zeszła i kupę w ręce i się bawi ![]() Ma-sa-kra ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
nie miałam takie sytuacji
ale wkurza mnie jedno - siedzimy przy stole, obiad, urodziny, impreza, restauracja itp - dziecko zaczyna robić w pampersa - a rodzic zamiast z dzieckiem odejść tam gdzie dziecko będzie miało spokój a osoby spożywające posiłek niekoniecznie muszę widzieć i słyszeć jak dziecko pcha.... rodzic siedzi za stołem a dziecko obok robi ![]() dla mnie to tragedia, brak wychowania - albo inny przykład dziecko już zrobiło - a rodzice głośno komentują, że zrobiło ale przebiorą jak coś skończą robić ![]() okropieństwo - szczególnie w sytuacjach towarzyskich
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Haha, nie miałam takiej sytuacji, żeby ktoś zwrócił uwagę, ale mialam, ze wyszłam na szybko po zakupy i mała zrobiła śmierdzącą kupkę...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mała ostatnio tylko myła się swoimi siuśkami. Gorąco, więc po domu lata w samych majtkach, nocnik ma wystawiony jak chce to sama siada a tż co jakiś czas sprząta. Usiadła na nocniku, zrobiła siku i woła. Zanim doczłapałam do niej to ręka do środka i myje brzuszek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
ja kiedys zostawilam Sonie pod opieka taty, miala kolo roczku. wracam po chwili, kupa zrobiona, z nocnika wyjeta i mala nia smarowala drzwi. tata oczywiscie "zajety" z nosem w telefonie
![]() dobrze ze scian nie wysmarowala bo z drzwi to jeszcze stosunkowo latwo zmyc taplanie w siuskach jest na porzadku dziennym. chlopcy nie moga jakos zalapac ze siusia sie do nocnika. zdejma majty , usiada po czym wstana i nasikaja obok...a potem nozkami ciap ciap- swietna zabawa ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Haha, ja takiej sytuacji nie miałam, ale dziś dziecko mi zawołało w parku "kupa", dziecko w zasadzie odpieluchowane, do domu ani innego wc nie dało się dotrzeć, więc zrobiliśmy pod drzewko, po czym sprzątnęłam jak po piesku i poszliśmy dalej
![]() Dobrze, że nikt nie widział, bo z pewnością wywołalibyśmy wzburzenie, niejednokrotnie widziałam potępiający wzrok jak trzeba było siusiu pod drzewko zrobić, a to ten lżejszy kaliber ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.