Ja jako osoba towarzysząca - dziwna sytuacja. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-09, 21:30   #1
nadniebo
Przyczajenie

Ja jako osoba towarzysząca - dziwna sytuacja.

W zeszłym tygodniu kumpela poprosiła bym poszła z nią na imprezę urodzinową jej koleżanki (do klubu) w przyszly piątek. Zgodziłam się, bo zapowiadała się fajna impreza a poza tym wiedziałam że będzie tak chłopak który od dawna się mi podoba, więc to jeszcze bardziej mnie zachęcało. Wczoraj chciałam potwierdzić to czy idziemy, powiedziała, że tak ale że jednak jej chłopak przyjezdza i tez idzie ale to najwyzej ona wezmie mnie a on pojdzie z jakimś kolegą. Dzis okazało się, ze ona pójdzie ze swoim chłopakiem a ja mam iśc z jej kolegą którego praktycznie nie znam(kiedys zostalismy jedynie sobie przedstawieni). I wynikła taka glupia sytuacja, nastawilam się na to wyjscie, chciałam iść ale teraz zastanawiam się czy nie lepiej żeby zrezygnowała? Czuje się jakbym się tam wpychała na siłę, praktycznie nikogo nie będę znać oprócz 3 osób, zresztą teraz nawet nie wiem z jakiej paki mam tam iść. Co byście mi doradziły, iść i sie nie przejmować czy zrezygnować bo tak glupio?
nadniebo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-09, 21:48   #2
201706190936
Konto usunięte

Dot.: Ja jako osoba towarzysząca - dziwna sytuacja.

Szkoda że cię o tym nie uprzedziła tylko niejako postawiła przed faktem. No nic, ani to twój chłopak że masz wobec niego zobowiązania ani nikt specjalnie ważny. Nie ma musu skakania wokół niego. A skoro na imprezie ma być gość który ci się podoba to idź jak najbardziej.
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-09, 22:04   #3
Krystaliczne szczescie
Zadomowienie

ja bym nie poszła, dlatego że głupio bym sie czuła. Czulabym, się zwczajnie jak piąte koło u wozu idąc na urodziny koleżanki mojej koleżanki... w dodatku nie dostałam bezpośredniego zaproszenia od dziewczyny, a osoba, której miałam towarzyszyć wymieniła mnie na tż-ta, więc wychodzi na to, że... po prostu przyszłaś sobie ot tak. Ale to moje zdanie, ja nie lubię się wpylać niepotrzebnie[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Chyba, że tamten kolega ma zaproszenie, to ewentualnie możesz iść jako jego towarzyszka, a najwyżej się poznacie w drodze ;-)
na wizażu od 2009r...

Edytowane przez Krystaliczne szczescie
Czas edycji: 2013-09-09 o 22:05
Krystaliczne szczescie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-09, 22:05   #4
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

jeżeli impreza na określoną ilość gości to bym nie szła.
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-09, 22:07   #5
Joline
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nadniebo Pokaż wiadomość
W zeszłym tygodniu kumpela poprosiła bym poszła z nią na imprezę urodzinową jej koleżanki (do klubu) w przyszly piątek. Zgodziłam się, bo zapowiadała się fajna impreza a poza tym wiedziałam że będzie tak chłopak który od dawna się mi podoba, więc to jeszcze bardziej mnie zachęcało. Wczoraj chciałam potwierdzić to czy idziemy, powiedziała, że tak ale że jednak jej chłopak przyjezdza i tez idzie ale to najwyzej ona wezmie mnie a on pojdzie z jakimś kolegą. Dzis okazało się, ze ona pójdzie ze swoim chłopakiem a ja mam iśc z jej kolegą którego praktycznie nie znam(kiedys zostalismy jedynie sobie przedstawieni). I wynikła taka glupia sytuacja, nastawilam się na to wyjscie, chciałam iść ale teraz zastanawiam się czy nie lepiej żeby zrezygnowała? Czuje się jakbym się tam wpychała na siłę, praktycznie nikogo nie będę znać oprócz 3 osób, zresztą teraz nawet nie wiem z jakiej paki mam tam iść. Co byście mi doradziły, iść i sie nie przejmować czy zrezygnować bo tak glupio?
Ja bym nie poszla.
Joline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-09, 22:09   #6
nadniebo
Przyczajenie

tak, tamten kolega ma zaproszenie sama kompletnie nie wiem co zrobić, z jednej strony chciałabym iść ale no po prostu nie wiem czy to nie wygląda tak, że jestem wzięta na siłę, bo koleżance głupio teraz mnie wystawić i powiedzieć, że woli iść z chłopakiem. tak dziwnie, bo nie wiadomo jako kto w ogole mam tam byc.

ogolnie to będzie duża impreza, duzo osob jest zaproszonych, kazda osoba z osobą towarzyszącą wiec dla gospodarza to nie będzie problem. chodzi mi o ogol sytuacji, w tym węższym gronie znajomych

Edytowane przez nadniebo
Czas edycji: 2013-09-09 o 22:12
Stary 2013-09-09, 22:31   #7
dieMadzia
Raczkowanie

jak ten kolega ma zaproszenie, a to duża impreza w klubie, gdzie nikt nie sprawdza konkretnie kto z kim przyszedł, to bym na Twoim miejscu poszła. Kolege zapoznasz po drodze, a skoro ma tam byc chłopak, który Ci się podoba to tym bardziej. I zawsze będziesz miała od czego zacząć rozmowę z nim- że kojarzysz go, a tak mało osób tutaj znasz.. dobrej zabawy !
dieMadzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-09, 22:48   #8
eyo
Zakorzenienie

hm a ja nie bardzo ogarniam co za różnica kto z kim pójdzie
jak się ugadacie, że ty idziesz z koleżanką a jej chłopak i ten kolega razem to już będzie dobrze ?
śmieszne to jakieś

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-10, 00:15   #9
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Cytat:
tak, tamten kolega ma zaproszenie sama kompletnie nie wiem co zrobić, z jednej strony chciałabym iść ale no po prostu nie wiem czy to nie wygląda tak, że jestem wzięta na siłę, bo koleżance głupio teraz mnie wystawić i powiedzieć, że woli iść z chłopakiem. tak dziwnie, bo nie wiadomo jako kto w ogole mam tam byc.

ogolnie to będzie duża impreza, duzo osob jest zaproszonych, kazda osoba z osobą towarzyszącą wiec dla gospodarza to nie będzie problem. chodzi mi o ogol sytuacji, w tym węższym gronie znajomych
wydaje mi się, że tak jest.
ale skoro to nie jest impreza z konkretną liczbą gości, to nie tak, że jubilatka zamówiła np określoną liczbę napojów i albo komuś wypijesz, albo o suchym pysku to jednak bym się wybrała. ale chyba poprosiłabym koleżankę o telefon do organizatorki, czy jej nie przeszkadza obca dziewczyna. no i najważniejsze, czy temu koledze nie przeszkadza. może wolał iść z kimś innym.
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-10, 10:48   #10
Vivienne
... choć nie Westwood

A to nie jest jakaś niecna próba zeswatania Cię z tym kolegą? Lata temu wiele takich akcji przeszłam i jestem przewrażliwiona na tym punkcie

Ale jeśli koledze to faktycznie nie przeszkadza to chyba bym poszła. To nie zobowiązuje. Szczególnie, że ma byc chłopak, który Ci się podoba

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-10, 10:49   #11
201701300922
Konto usunięte

Ja bym nie poszła, bo czułabym się niejako zaproszona tam z łaski.
201701300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-10, 10:58   #12
201803290936
Konto usunięte

Nie poszłabym z 4 powodów:
1. jakoś nie do końca wierzę, że to nie będzie jednak jakaś próba zeswatania Cię z tym chłopakiem, którego towarzyszką będziesz; niby nie masz wobec niego zobowiązań, ale jednak to on Ciebie zabiera na tą imprezę, a nie Ty jego i może jednak ma wyobrażenie, że nieco razem potańczycie etc. Może się skończyć tym, że zamiast dobrze się bawić, będziesz się opędzała od swojego towarzysza.
2. no będzie tam facet, który Ci się podoba, ale części, albo nawet większości osób nie będziesz znała i sama pomyśl jak to będzie wyglądało z boku: przyszła jakaś panna jako os. towarzysząca chłopaka X, po czym zaczyna robić maślane oczka do chłopaka Y... nie wiem, jakoś słabo, ktoś może to źle zrozumieć, może jakaś koleżanka jubilatki również coś "ma" do chłopaka Y, jeszcze jakaś afera z tego może wyjść.
3. co jeżeli będą tam same pary, albo 95% to będą pary? może dlatego on zabiera Ciebie, bo tak właśnie jest? I ten "Twój" chłopak również przyjdzie z kimś.
4. nieładnie, że koleżanka pewne rzeczy umówiła za Twoimi plecami.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2013-09-10 o 11:07
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-10, 11:55   #13
blue_dress
Rozeznanie

Cytat:

Powiedz koleżance, że nie będziesz na nią zła przez to co wyniknęło i nie musi na siłę szukać Ci towarzystwa,i Ty po prostu nie idź.
znów przetańczymy razem całą noc!

odchudzam się! z 63 kg do 55 kg! TRZYMAĆ KCIUKI BO CHOLERA ZNÓW SKOŃCZY SIĘ FIASKIEM!

blue_dress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-10, 13:22   #14
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
hm a ja nie bardzo ogarniam co za różnica kto z kim pójdzie
jak się ugadacie, że ty idziesz z koleżanką a jej chłopak i ten kolega razem to już będzie dobrze ?
śmieszne to jakieś
O tym samym pomyślałam. To nie studniówka, tylko zwykła impreza urodzinowa w klubie.

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-10, 13:22   #15
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

Skoro idziecie do klubu to nie wydaje mi się, że te "osoby towarzyszące" są jakoś wiążące. Po prostu opcja, że można kogoś wziąć i tyle. Przecież to nie wesele, razem wejdziecie i tyle. Idź i baw się dobrze
Stary 2013-09-10, 13:43   #16
nadniebo
Przyczajenie

Z tego co słyszałam ten kolega miał iść sam, zresztą jakby mu to nie pasowało to myślę, ze by to mojej koleżance powiedział. Co do próby wyswatania to wątpię, bo kiedyś koleżanka już tak próbowała, skończyło się to bardzo źle więc wątpie by chciała powtórzyć ten błąd. Myślę, że jednak pójdę, jeszcze jutro zapytam się koleżanki czy to na pewno nie problem i zobaczę.

eyo, nie nie chodzi o to

Edytowane przez nadniebo
Czas edycji: 2013-09-10 o 13:46
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości