|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
![]() Za duzy plaszczyk
Hej dziewczyny
![]() Zastanawiam sie czy bede w stanie sama zwezic sobie plaszczyk. Z przeszyciem na maszynie nie ma problemu bo jest z materialu cienkiego i mieciutkiego. Klopot bedzie raczej w tym ze nie bardzo wiem skad zbierac ![]() Plaszcz jest za duzy w ramionach, przez co rekawy sa jak po starszej siostrze, od biedy wysarczyloby tylko je podwinac ale chyba zdecyduje sie na podciagniecie od samej gory ![]() ![]() Bez pomocy mamy i tak sie nie obejdzie ale chcialabym chociaz zaczac sama ![]() ![]() pomozecie ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Za duzy plaszczyk
w takich sprawach zawsze łatwiej jest ze zdjęciem - raz ze widac kroj, dwa ze widac jak ida szwy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
oto one
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja bym próbowała zwęzić zarówno rękawy jak i bok - przeszywając od "dołu"- szew idący pod pachą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Dziekuje kodeinko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
hm właśnie nie wiem co z ramionami - płaszczyk ma tak jakby ozdobne szwy więc można go zepsuć jeśli zaczniemy za dużo kombinować. na zdjęciu nie wygląda bardzo szeroki w ramionach tylko dużo za szerokie są rękawy ( szczególnie wiszą pod pachami) - może najpierw zwęź go tak jak pisałam wcześniej i zobacz jak wtedy wygląda gdy rękawki są węższe - powienien się lepiej układać.
rękawy możesz po prostu podwinąc a ten pasek ozdobny przyszyć jeszcze raz ale wyżej. Opieram sie na moim doświadczeniu w kwesti zwężania - ale sweterków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
ja bym proponowała tak
![]() ![]() ![]() spróbuje ci to pokazać na twoim zdjeciu, problem jest w jednym płaszcyk ma orginalne podwójne szwy bedzie trudno dobrać ci taka samą nitkę bo szwy są zewnętrzne
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.