kurs ecdl- warto? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-29, 22:36   #1
zielonka88
Raczkowanie

Question

kurs ecdl- warto?

Witajcie
Mam mozliwosc zrobienia sobie certyfikatu ecdl- koszt wynosi ok. 300 zł. Czytalam o tym na necie, ale wciaz sie wacham. Moze któraś z was robiła ten kurs? Moze sie przydac w przyszlym poszukiwaniu pracy, czy moze jest to "kurs tylko dla blond sekretarek"?
dziekuje;*
zielonka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-29, 23:05   #2
sandre
Raczkowanie

Dot.: kurs ecdl- warto?

zrobiłam kurs i jestem posiadaczką certyfikatu, wszak jestem blondynką z kursu jestem bardzo zadowolona. Co prawda sporo rzeczy umiałam ale i też sporo się nauczyłam. Szczególnie zależało mi na tym, żeby mieć papier potwierdzający moje umiejętności, który liczy się również za granicą. Nie miałam okazji sprawdzić go w Polsce, bo zaraz po zrobieniu kursu wyjechałam za granicę, ale znajomym którzy skończyli go razem ze mną bez problemu znaleźli pracę biurową i są zadowoleni, więc chyba działa Po za tym kilka większych firm w moim mieście zdeklarowało się na wstępie, że zatrudni kilka osób po skończeniu kursu właśnie do pracy biurowej
Za granicą też nie miałam go okazji przetestować, bo moja praca polega raczej na pstrykaniu zdjęć niż siedzeniu w biurze przy komputerze

Myślę, że jak 300zł nie jest dla Ciebie ogromnym wydatkiem to warto

sandre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-30, 09:35   #3
Flofferek
Zakorzenienie

hmm a trudno jest zrobic taki kurs?
cos w necie jest niby napisane na ten temat, ale jakby mozna bylo poprosic o wiecej informacji dziekuje
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-30, 11:47   #4
sandre
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Flofferek Pokaż wiadomość
hmm a trudno jest zrobic taki kurs?
cos w necie jest niby napisane na ten temat, ale jakby mozna bylo poprosic o wiecej informacji dziekuje
Czy ja wiem czy trudno? Zależy od tego czy lubisz pracę z komputerem i czy Cię to interesuje. Dla mnie nie było trudno, kurs był naprawdę dobrze zorganizowany, wykładowcy bardzo dobrze potrafili przekazać nam swoją wiedzę, grupa też była bardzo fajna, było wesoło. W naszej grupie nie zdał chyba tylko jeden chłopak,ale on na zajęciach zamiast słuchać wolał siedzieć na czaterii itp. Ja bardzo miło wspominam ten kurs, na pewno przydatna jest ta wiedza którą na nim zdobyłam.

Stary 2008-01-30, 12:00   #5
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandre Pokaż wiadomość
Czy ja wiem czy trudno? Zależy od tego czy lubisz pracę z komputerem i czy Cię to interesuje. Dla mnie nie było trudno, kurs był naprawdę dobrze zorganizowany, wykładowcy bardzo dobrze potrafili przekazać nam swoją wiedzę, grupa też była bardzo fajna, było wesoło. W naszej grupie nie zdał chyba tylko jeden chłopak,ale on na zajęciach zamiast słuchać wolał siedzieć na czaterii itp. Ja bardzo miło wspominam ten kurs, na pewno przydatna jest ta wiedza którą na nim zdobyłam.
a dziekuje za odpowiedz
wlasnie bardzo lubie prace z komputerem, poza tym jestem po studiach informatycznych, a dodatkowa wiedza by sie rpzydala.
a to sie zapisuje u siebie w miescie i sie chodzi poprostu na zajecia, tak?
a dlugo trwa taki kurs?
dziekuje raz jeszcze
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-30, 12:05   #6
Daria_P
Wtajemniczenie

Ja kurs robię w ramach czesnego na uczelni. Na informatyce przerabialiśmy tematy, a teraz zdajemy poszcególne moduły. Narazie mam 2 do przodu. Egzaminy są łatwe,a wydaje mi się, że papierek potwierdzajacy znajomość komputera przyda się w poszukiwaniu pracy/

Daria_P jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-30, 12:06   #7
sandre
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Flofferek Pokaż wiadomość
a dziekuje za odpowiedz
wlasnie bardzo lubie prace z komputerem, poza tym jestem po studiach informatycznych, a dodatkowa wiedza by sie rpzydala.
a to sie zapisuje u siebie w miescie i sie chodzi poprostu na zajecia, tak?
a dlugo trwa taki kurs?
dziekuje raz jeszcze
tak zapisujesz się i chodzisz na zajęcia...mój trwał 3 miesiące 4 dni w tygodniu chyba po 6h o ile pamiętam, ale ja wtedy byłam po szkole więc jeszcze nie pracowałam. Z tego co pamiętam ten kto pracował mógł sobie jakoś tam ustalić godziny jak mu pasowało.

Stary 2008-01-30, 14:10   #8
zielonka88
Raczkowanie

dziekuje bardzo za pomoc- w takim razie zdecyduje na ten kurs oby nie byla to strata czasu i pieniędzy
zielonka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości