|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Mapa Marzeń
Czesc,
czy któraś słyszała o mapie marzeń, a może robiła i się spełniło? Ja dowiedziałam się o tym od koleżanki i zamierzam spróbowac. Przepis: Z kolorowych magazynów wytnij wszystko co ci się podoba; dom, wnętrze, samochód, paryską uliczkę, piękne kobiety, dalekie krajobrazy, super mężczyzn, interesujących ludzi... . Wybierz spośród wszystkiego postać, która chciałabyś być. Ma to być jedynie fizjonomia, do której powinnaś w swoim przekonaniu dążyć (np. jesteś pulchna szatynka a chciałabyś być szczupła blondynka). Naklej siebie w charakterze blondynki po środku arkusza. To jesteś przyszłościowa ty. Teraz dookoła tego centrum "ja" naklej resztę Marzeń. A wiec; kim chciałabyś być w przyszłości (mogą się tam znaleźć znane postacie, jakie chcesz naśladować, ludzie, którzy cię inspirują etc.). Następnie to, co chciałabyś w życiu robić (jeśli chcesz być fotografikiem znajdź i naklej zdjęcie znanego fotografa, pisarzem - pisarza itd.), mieć ( a wiec wszystko co kojarzy ci się z dobrobytem; samochód, dom, biżuteria etc.), zobaczyć (naklej fotografie miejsc, które chcesz zwiedzić). Jeśli jesteś singlem niech na arkuszu, niedaleko ciebie znajdzie się twój wymarzony - jakkolwiek go sobie wyobrażasz. Mapa nie musi być skończona w jeden dzień. Możesz do niej doklejać "marzenia" każdorazowo, kiedy zobaczysz coś, co chciałbyś robić lub mieć. Mapę umieść tak, aby oko padało na nią często najlepiej zaraz po przebudzeniu.
|
|
|
#2 |
|
Mrs Mrau
|
Dot.: Mapa Marzeń
Pomysł ciekawy
Ale ja jestem zbyt leniwa na tego rodzaju mapy ![]() Wole to mieć w głowie,zamiast tłumaczyć się z tego każdemu kto np. przypadkiem to zobaczy. Ps.inny powód-nie kupuje kolorowych gazet |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
To na pewno ciekawe zajęcie na zimowe wieczory, ale w jaki sposób ma pomóc w realizacji marzeń?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie była by to mapa frustracji i poczucia niezrealizowania.
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym się tylko dołowała, że nigdy nie spełnię tych marzeń
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Raczej nie wierze w takie rzeczy,
ale jak będzie mi nudno to zrobie
|
|
|
#7 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
może i to fajny pomysl ale mi plany, marzenia zmieniaja sie bardzo często, wiec musialabym ją non stop zmieniac.
no i w ogóle chyba lepiej zacząc realizowac te plany niż tylko patrzeć na jakąś mapke? doline można załapaC:P |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
BAN stały
|
Pomysł nawet fajny,ale nie wiem czy nie podziałało by to na mnie odwrotnie,czyli dół że mam marzenia a np: nie uda mi się zrealizować.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli ktos jest konsekwentny w realizacji swoich marzen i dazeniu do celu, to wie czego chce i nie potrzebna mu taka mapa.
Oczywiscie biorac to w kontekscie zabawy, bo nie inaczej mozna za iles tam lat zobaczyc jakie sie kiedys mialo marzenia np. w dziecinstwie i w jakim stopniu udalo sie je zrealizowac. |
|
|
|
|
#10 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na takiej zasadzie jak aforyzmy - wmawiaj sobie, że jesteś piękna, póki wreszcie w to nie uwierzysz
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (Umarłabym z tymi mającymi mnie przekonać słowami na ustach...) |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie chyba też.
Poza tym - nie chciałabym, aby każdy, kto wejdzie do mojego pokoju od razu poznawał moje marzenia
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Ja co roku w grudniu robię LISTĘ RZECZY DO ZREALIZOWANIA taką gotową listę chowam gdzieś i wyciągam dopiero po roku i sprawdzam czego udało mi się dokonać... PO dłuższym czasie niektóre punkty wydają się być śmieszne
Nie miałabym z czego zrobić mapy. Nie kupuję kolorowych gazet, poza tym - brak czasu. Ale pomysł fajny.
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie by się nie chciało robić takiej mapy,choć opis jest ciekawy
wolę plany wypisywane w punktach...a najważniejsze marzenia mam zakodowane w sobie i nie wszyscy od razu muszą o nich wiedzieć.Prawda jest taka-aby zrealizować plany i marzenia,trzeba działać,a noe tworzyć mapy marzeń |
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Moje drogie, ja słyszałam i czytałam, że ta mapa jest naprawde dobra i pozwala zmienic sposob myslenia, na poczatku tez myslalam, ze to mnie tylko zdołuje, ale teraz mnie to bawi i faktycznie - nastraja do działania.
Własnie jestem w trakcie produkcji swojej.
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
A ja miałam swoją mapę marzeń, żałuję że jej nie zachowałam, bo z chęcią bym teraz na nią spojrzała. A to z tego powodu, że chyba wszystko z niej się spełniło
niektóre rzeczy w krotszym czasie, niektore w dłuższym - ale tutaj jestem zaskoczona, że w ogóle to się stało ![]() Teraz mam kolejne marzenia i jestem w trakcie robienia drugiej mapy marzeń
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

wolę plany wypisywane w punktach...a najważniejsze marzenia mam zakodowane w sobie i nie wszyscy od razu muszą o nich wiedzieć.Prawda jest taka-aby zrealizować plany i marzenia,trzeba działać,a noe tworzyć mapy marzeń