|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Długie nogi kontra spodnie/legginsy
dziewczyny,
pisze do was sfrustrowana posiadaczka nóg o długości 1m i 10 cm...przy czym jestem szczupła więc noszę rozmiar spodni s/m...problem polega na tym, ze NIE MOGĘ NIGDZIE ZNALEŚĆ NA SIEBIE LEGGINSÓW!!!! zamówiłam juz chyba tone getrów i legginsów z allegro i każde są za krótkie!! nie znacie może jakiegoś sensownego sklepu, internetowego bądz 'normalnego' gdzie dostane legginsy na swoje przeklęte kończyny? ;/ chodzi mi o bezszwowe legginsy bądz getry, takie do krótkiej bluzki...zaczynam po prostu wątpić, że jakiekolwiek znajdę...pomóżcie
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Długie nogi, przekleństwo 21 wieku.
Ja kupując getry, muszę kupować rozmiar xxl(ważę 53kg przy wzroście 173cm), żeby nogawki były dobre na długość, za to getry sięgają mi pod sam biust
W zimę to może i atut, ale na wiosnę to nie wiem co zrobię:P Gdy kupiłam getry w rozmiarze L to wisiały mi w kroku Legginsów nie kupowałam, więc Ci nie doradzę
|
|
#3 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
po 1 bluznisz, wysoka dobrze wyglada we wszystkim i ma szanse pracy dla topowych agencji modelek w polsce - latwa kasa, duza kasa, prestiż a po 2 mam 160 z hakiem i kazde leginsy z allegro sa na mnie za krotkie, tam po prostu jest szajs ostatniej kategorii ![]() modelki reklamujace gatte czy inne sklepy z legginsami maja po 180 wzrostu i jakos im te legi siegaja kostek
|
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
o tak tak tak, krok w kolanach to i ja juz pare razy przerobiłam ;D albo dobre w pupie a długość do poł łydki...ochyda.
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
mam ten sam problem i jedyne legi dobre na długosc kupiłam kiedys w Vero Moda za 60 zł(czarne kryjące), wytrzymały rok, czesto w nich chodziłam
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i praca 3-4 dni w miesiącu |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
no tych sie nie uniknie, ale sa w kazdej branzy, nawet jesli robisz jako nauczycielka klas poczatkowych
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A długie nogi to atut |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
dziwne, ja mam podobną długość nóg i nie mam problemów ze znalezieniem legginsów..
|
|
#13 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Fajnie, ze ktos ma długie nogi, ale to nie wystarczy. Waga, proporcje, odpowiednie rysy twarzy, wiek i wiele wiele innych czynników. Mam ten sam problem. Ani spodni ani leginsów nie moge zakupić. Wizażanka mi poradzila, aby w Gattcie zobaczyc. Patrzylas tam?
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam do kroku 97cm, legginsów prawie nie noszę chyba że kupuję S i noszę jako długość 3/4
Zapraszam do wątku o wysokich wizażankach tam na pewno dziewczyny pomogą no i z tego co kojarzę to w vero modzie i bershce są podobno długie
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
A co z Cubusem?
Oni spodnie...myślę, że legginsy też sprzedają w dwóch wersjach...regular i long. Long jest dla tych o długich nogach...moja koleżanka kupuje tylko tam. |
|
|
|
|
#16 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
aaaaaaaaa! to lece zmierzyć od kroku
od kroku ok.99![]() nie nie ja tez nie chce ich skracać, broń Boże tylko martwi mnie, że muszę chyba wydać fortunę żeby pochodzić w legginsach które tak bardzo lubię a co do gatty to nie patrzyłam, ale słyszałam ze prześwitują i maja tą część majtkową a tego chce uniknać...
|
|
#19 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przyłączam się do tej wypowiedzi, ja także mam 160cm wzrostu i dwie pary leginsów zamówionych na allegro jest po prostu krótka, jak na dzieci szyta proponuje wyjść z domu i kupić leginsy w sklepieEdit: 99cm? Ja mam tak coś koło 10cm krótsze nogi
Edytowane przez MadSyndrome Czas edycji: 2011-03-04 o 13:44 |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
ja też mam b.długie nogi i 177/178 cm wzrostu i kupiłam legginsy (rozm. S) w takim zwykłym sklepiku (P-ń) i są dosyć długie. W sumie przypadkiem, bo szukałam do kozaków, więc nie zależało mi aż tak na długości, ale będą dobre także do balerinek.
Miałam w tamtym roku też ze Stradivariusa (nie pamiętam czy S czy M) i były dosyć długie, ale lekko śliskie. Oglądałam niedawno te zwykłe matowe, ale nie leżały mi jakoś ogólnie, a na długość nie zwrócilam uwagi, ale raczej nie były jakieś krótkie bardzo. Natomiast jeśli chodzi o dżinsy, jegginsy to polecam tylko i wyłącznie Zarę, dział TRF - tam są najdłuższe i nie wiąże się to z rozmiarem XXL Mierzyłam tam kiedyś legginsy z taką gumką szerszą w pasie, ale najmniejszy rozmiar był sporo za luźny (a generalnie noszę najczęściej rozmiar M) pozdrawiam
|
|
#21 |
|
Konto usunięte
|
co do dzinsow to pamietam, ze keidys musialam obciac 20cm w spodniach z mango
|
|
|
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
Oooo witaj w klubie
Mam ten sam problem ze spodniami, legginsami itp mimo że nie jestem wysoka (169cm). Polecam legginsy firmy Vila, są bardzo długie i świetne jakościowo. Znajdziesz je na allegro. Aha- i zawsze sprawdzaj wymiary
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam jakoś znajduję zawsze legginsy
mam 173 cm wzrostu ![]() i kupuję w Orsayu, H&M, Reserved w każdej sieciówce
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 173 cm i jakich spodni nie kupie to są za krótkie,chcociaż teraz mam z Zary TRF i są wyjątkowo dobre na długość więc Zare moge polecić
![]() Tak to jest jak się ma długie nogi ale wole takie niż króciutki jak u kaczuszki ![]() A jeszcze jak założe szpilki to hoho
|
|
|
#25 |
|
Konto usunięte
|
ja polecam gattę, nie wszystkie prześwitują i nie wszystkie mają część majtkową
![]() dłuuuugie kupiłam również w zarze
|
|
|
|
|
#26 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyznam się że kiedyś nienawidziłam swoich nóg bo uważałam, że są za długie i nieproporcjonalne do sylwetki, a teraz...
nie oddałabym ich za żadne skarby :P---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- A co do rajstop to równiż polecam Gattę bez wspomnianej części majteczkowej nie wychodzą wtedy z szortów :P
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Autorko weź się rusz i poszukaj legginsów po sklepach, ja mam ponad 177 ( czyli podobny wzrost do Ciebie) i dluuugie nogi a krutki tułów i jakos legginsy znalazlam (z trudem ale jednak). nawet na bazarku za 10 zl!!!!
|
|
|
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
|
Drogie Wizażanki
![]() Odświeżam temat chciałabym siostrze kupić na gwiazdkę jakieś fajne dresowe spodnie, by miała do latania po domu i właśnie jest fest wysoka już sama ma dość szukania. Może któraś z Was ostatnio kupiła takowe na dłuugaśne nogi w którejś z sieciówek ;> ?Pozdrawiam |
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
a ile masz wzrostu ?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

W zimę to może i atut, ale na wiosnę to nie wiem co zrobię:P Gdy kupiłam getry w rozmiarze L to wisiały mi w kroku

Fajnie, ze ktos ma długie nogi, ale to nie wystarczy. Waga, proporcje, odpowiednie rysy twarzy, wiek i wiele wiele innych czynników. 
w każdej sieciówce