|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
prosze o poradę :)
Witajcie! chciałabym prosić Was Drogie Wizażanki o pomoc! nie wiem jaka fryzurka mi pasuje i nie umiem się malować. Mam bardzo jasną karnacje - po kuracji Glyco-A, także stan mojej cery jest o niebo lepszy od tego na zdjęciach. Mam okrągłą buzię, niebiesko-szare oczy i niestety cienie pod oczami i z racji tego każda próba ich malowania kończy się efektem podbitych oczu! Najlepiej czuje się w kolorach czarnym i niebieskim. Bardzo Was prosze o porady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: prosze o poradę :)
na zdjęciu nie widać ani stanu Twojej cery, ani koloru oczu, cery, generalnie nmawet nie widać Twoich rysów twarzy
czekamy na kojeną fotke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
wysyłam kolejne zdjęcia i bardzo prosze o porady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
podciągam wątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem powinnaś nieco zapuścić włoski - najlepiej jakby sięgały do długości połowy szyi lub ramion.
Powinnaś ność przedziałek lekko z boku, a pojedyńcze pasma włosów starać się zaczesywać na twarz ![]() Masz bardzo ładny kształ brwi ![]() Twarz możesz nieco wyszczuplić nakładajac róż na kości policzkowe - może to być puder brązujacy - byle nie za ciemny bo wtedy twarz będzie wygladała cięzko i doda jej to lat. Róz nałóż na szeroki pedzel - otrzep jego nadmiar i zmieszaj jeszcze z pudrem naturalnym - dzięki temu unikniesz efektu ciemnych plam na buzi. Na zdjęciu, które wysłałaś masz zmruzone oczy więc nie do końca widzę ich kształ- z tego co zauważyłam masz nieco opadającą powiekę - musisz ją 'podciągnąć' za pomocą cienia. Na całą powieke nanieś jakiś jaśniutki, cielisty cień, a następnie na zewętrzne kąciki - aż poza linie ruchomej powieki (ku górze) - ciemny cień. Na usta nanieś błyszczyk- w jakimś delikatnym i soczystym kolorku - to nada Twojej twarzy świeżości. pamiętaj aby cały makijaż był utrzymany w jednej tonacji kolorystycznej - dzięki czemu uzyskasz pełną harmonię ![]() podsyłam kilka fotek pzdr sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
dziękuje serdecznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.