|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
przystojniak w autobusie
Hejka
![]() Chciałam się was poradzić; Otóż wczoraj wchodząc do autobusu zaczepił mnie pewien chłopak; wysoki, przystojny brunet ... Powiedział, że zna magiczne sztuczki i mi je zaprezentuje. Wyciągnął karty i wręczył mi jedną ![]() ![]() ![]() Nie wiem zbytnio, co mam zrobić, bo mam 16 lat i nie jestem zbyt ufna, a nie mam kompletnie pojęcia kim jest ? Napisać do niego, czy może zagadać ? Tylko co ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: przystojniak w autobusie
Jeśli to dorosły facet to nie na miejscu podrywać młodą nastolatkę, z drugiej strony mógł pomyśleć, że jesteś starsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
A skąd od razu pomysł że ten CHŁOPAK to dorosły facet ?
Ja bym napisała nie wiem może że: przecież miał wrócić. A jak się podpiszesz ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Tego jeszcze nie wymyśliłam
![]() Chodzi do liceum tak jak ja, tyle że innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
and cigarettes
|
Może mu napisz coś w stylu "Cześć. Nie chciałbyś odzyskać swojej karty? Niekompletna talia kart jest przecież bezużyteczna."? Bez żadnego podpisu z imieniem czy innym nieznajoma z autobusu.
![]() Taki na razie niezobowiązujący sms, ale jednak pokazujący mu, że masz ochotę na kontakt z nim. Jeśli nie stchórzy, to pewnie jakaś rozmowa się się z tego wywiąże. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym chłopak w niebanalny sposób zaczął,kiedyś był na wizażu taki "Hej mała,zgubiłaś kasztana?" ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Pewnie całą talię ma w numerach telefonu i wręcza napotkanym dziewczynom, taki Casanova od siedmiu boleści
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Ale... nawet jeśli autorka nie jest pierwszą i jedyną, którą próbował w ten sposób nakłonić do kontaktu - co w tym złego? Gdyby po prostu poprosił o numer telefonu, dał jej bilet z napisanym naprędce swoim numerem czy powiedział, że chciałby ją zaprosić kiedyś na kawę - to też nie byłoby pewności, że nie zagaduje tuzinów dziewczyn codziennie, więc też byłby "Cassanovą od siedmiu boleści"? Sposób na poznanie dziewczyny na ulicy dobry jak każdy inny, wg mnie. ![]() PS Autorko, możesz jeszcze nawiązać do tej jego magii i zapytać "W tej magicznej sztuczce chodziło o to, że potrafisz sprawić, że znikniesz? Udało Ci się." albo "Mam Twoją kartę, a Ty wciąż magicznie nie zgadłeś, jaka to karta. Czekam na dalszy ciąg sztuczki." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A może jeżdżą tym autobusem codziennie razem i ona mu się podoba, nie wiedział jak zagadać t wymyślił takie coś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zauważyłam, że grał z kolegą z karty. Mogło być to przemyślane lub spontaniczne. Z pewnością kreatywne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja gdy byłam młoda, rozdawałam ulotki, i jechał taki jeden rowerzysta, wpatrywał się we mnie. Po jakichś 10 minutach wracał, wziął ode mnie ulotkę, a mi wcisnął w rękę swoją wizytówkę - z jednej strony był kontakt do niego (e-mail, nr tel), i że zajmuje się rysunkiem. Dopiero wieczorem w domu zobaczyłam, że na drugiej stronie napisał długopisem "Samotna?"... tylko że mnie się to wydało dziwne i właśnie pierwsza myśl była taka, że ma to napisane na każdej wizytówce i tak rozdaje z nadzieją,że trafi na jakąś zainteresowaną dziewczynę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Niby sprytne, niby oryginalne ale tak naprawdę chłopak zamiast pogadać, zainteresować, powiedzieć coś fajnego, tylko zostawił swój numer i uciekł xD
Ja tego nie kupuje, powinien raczej wziąć Twój numer, no chyba, że naprawdę nie było czasu ale skoro tak, tzn nic o Tobie nie wie to po prostu rozdaje te numery ładniejszym i liczy, że tak zmaksymalizuje swoje szanse, bo ten 1% się odezwie chociaż. Kobiety są raczej mniej pewne siebie i nie dzwonią/nie piszą pierwsze.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Nie do końca tak było. Nie mieliśmy okazji tak naprawdę pogadać, bo on musiał wysiąść a ja zająć miejsce. Autobus jest zawsze zapchany, więc stoję przy kierowcy. Dopiero, gdy tłum wysiada, by wsiadł kolejny ( zmiana kursu) w jakiś sposób mógł mnie zaczepić. Nie było na to czasu na nic więcej, bo wszyscy się przepychali, a ja nie mogłam tarasować przejścia.
Poza tym myślę, że to dobra opcja; raczej kompletnie nieznajomemu numeru bym nie dała. Tak to ja decyduje. On już pierwszy krok zrobił ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
A co pisał?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.