|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Świadectwo & praca
Hej
![]() Może Wy możecie mi pomóc, otóż mam dostarczyć przyszłemu pracodawcy świadectwo ukończenia szkoły (pracuję już tam, jednak dopiero jutro mam podpisać umowę), jutro mam zrobić ksero w miejscu pracy i stąd moje pytania: 1. jeżeli mam maturę, to jest konieczne, by je okazać pracodawcy? Sam nic o tym nie wspominał, a nie wiem, czy jeśli się ją ma "oczywiste" jest jej dostarczenie? 2. Świadectwo ukończenia LO -wystarczy pierwsza strona, czy strona z ocenami też? Przyznam, że wstyd mi zapytać o to pracodawcę, a sama nie mam pojęcia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Świadectwo & praca
Ja bym dostarczyła całość. To ma być xero świadectw a nie tylko pierwszej strony.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
1. tak, jest konieczne, bo moglabyś mieć wykształcenie średnie niepełne, czyli ukończone LO/technikum, ale bez zdanej matury
2. tak, obie strony. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Zależy, jak chce od Ciebie dyplom mgr to bym odpuściła licealne
![]() A swoją drogą..z pracowaniem bez podpisanej umowy bym uważała, 2x się na tym przejechałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Wystarczy, że przyniesiesz pierwszą stronę świadectwa ukończenia LO
![]() Pracodawca pewnie chce od Ciebie dokumenty po to, żeby fakt ukończenia szkoły liczył Ci się do stażu pracy, a więc i do wymiaru urlopu. W przypadku ukończenia LO i zdanej matury dostaje się tyle samo lat, więc możesz przynieść tylko jedno świadectwo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.