10 kg mniej - jak? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-21, 21:42   #1
Qoosmo
Przyczajenie

10 kg mniej - jak?

w styczniu skończe 20 lat, mam 163cm wzrostu i 56/57 kg wagi. nie jestem gruba, ale chciałabym byc bardziej filigranowa i wysportowana. marzy mi się waga tak 47 kg ok, może byc 50 kg na początek
znacie może jakiś sposób? moge ćwiczyć , ale chcialbym moc sobie pozwolic zjesc cos slodkiego, mieso i takie tam no bo czym jest zycie bez jedzienia :P
oczywiscie kocham tez warzywa, ale ile mozna :P
chodzi mi o ćwiczenia w domu mam tez rowerek stacjonarny wiec mogą być ćwiczenia na nim
będe wdzieczna za jakies dobre i sprawdzone ćwiczenia !
Qoosmo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 22:31   #2
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Dot.: 10 kg mniej - jak?

Te najczesciej spotykane i polecane, to Chodakowska, Mel B. Ja sama cwiczylam z Cindy Crawford i polecam - nie tyle co na duze efekty schudniecia, co na wyrzezbienie sylewtki i zlikwidowanie cellulitu w 97%.
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-22, 08:08   #3
staska_stasia
Zakorzenienie

Jeśli chcesz wyglądać na wysportowaną przy takim wzroście, to raczej nie przy wadze 47 kg Bo wtedy co najwyżej prawdopodobnie będziesz wychudzona

Waga nie jest jedynym wyznacznikiem tego czy ktoś ma sylwetkę czy nie Jeśli zbudujesz mięśnie i ładnie wyrzeźbisz ciało, to będziesz dobrze wyglądać nawet ważąc np. 52-53 kg (tak strzelam, oczywiście może być i mniej, i więcej). W sąsiednim wątku ktoś wrzucił ten link, więc zamieszczam go i tutaj, żeby zobrazować o co mi chodzi:
http://napieramy.pl/liczy-sie-wyglad...erki-na-wadze/
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-22, 11:52   #4
Qoosmo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Jeśli chcesz wyglądać na wysportowaną przy takim wzroście, to raczej nie przy wadze 47 kg Bo wtedy co najwyżej prawdopodobnie będziesz wychudzona

Waga nie jest jedynym wyznacznikiem tego czy ktoś ma sylwetkę czy nie Jeśli zbudujesz mięśnie i ładnie wyrzeźbisz ciało, to będziesz dobrze wyglądać nawet ważąc np. 52-53 kg (tak strzelam, oczywiście może być i mniej, i więcej). W sąsiednim wątku ktoś wrzucił ten link, więc zamieszczam go i tutaj, żeby zobrazować o co mi chodzi:
http://napieramy.pl/liczy-sie-wyglad...erki-na-wadze/
no masz racje! ale ja chce być filigranowa!
Qoosmo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-22, 21:16   #5
louannpl74
Przyczajenie

już gdzieś wcześniej pisałam, że bardzo polecam indoor walking. spalasz bardzo dużo, więc jedzenia też nie musisz całowicie ograniczać. do tego jakieś ćwiczenia dla mięśni głębokich, np pilates i po tych paru miesiącach powinnaś osiągnąć cel
louannpl74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-24, 07:45   #6
pam_c
Raczkowanie

Podstawą jest jednak dieta, co nie oznacza że masz się katować dietą 1000 kcal i jeść wyłącznie sałatę. Trzeba podejść do tematu z głową, zwłaszcza jeśli zamierzasz ćwiczyć. Waga nie jest jednak miarodajnym wyznacznikiem, bo jak piszą dziewczyny - jeśli będziesz ćwiczyć, przybędzie Ci mięśni, więc wagowo do 47 kilogramów trudno będzie Ci zejść, zresztą wydaje mi się, że to jednak za mało jak na ten wzrost
pam_c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-24, 09:16   #7
Martva
Zadomowienie

Chyba nie ma opcji, żeby zejść do takiej wagi bez głodzenia się. Może sobie jako cel jakiś zestaw centymetrów wybierz, a nie kilogramy?
Martva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-19, 06:44   #8
haneczka28
BAN stały

Ja schudłam 10 kg w nastepujacy sposob. O 7 sniadanie potem owoc ok 10 potem lekki obiad wszystko gotowane potem juz nie jadlam
haneczka28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 20:31   #9
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczka28 Pokaż wiadomość
Ja schudłam 10 kg w nastepujacy sposob. O 7 sniadanie potem owoc ok 10 potem lekki obiad wszystko gotowane potem juz nie jadlam
to racjonalne i zdrowe to nie jest

do autorki wątku. Mam taki sam wzrost. Gdy ważyłam 49kg wyglądałam jak chodzący oświęcim (schudłam przez stres)
zresztą 47kg przy tym wzroście to już chyba niedowaga.
Ćwicz minimum 3 razy w tygodniu na rowerku po 45minut. Staraj się żeby tętno nie było niższe niż 130. Ogranicz słodycze, jedz zdrowo (5 posiłków dziennie! ostatni 2h przed snem)
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..

Edytowane przez mycha9393
Czas edycji: 2014-11-24 o 20:32
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 20:47   #10
Parabelka
Panaroja

Jeżeli chcesz przy takim wzroście i wadze stracić 10 kilo , to znaczy że chcesz się wyniszczyć , bo waga 47 kg przy 163 cm to wyniszczenie , będziesz mieć nie filigranową sylwetkę tylko wszystkie kości na wierzchu . Zacznij ćwiczyć , a wyrzeźbisz ładnie mięśnie , a przy okazji spalisz troszkę tłuszczu , ale nie kieruj się wagą , bo mięsnie są cięższe od tłuszczu , więc jeżeli zaczniesz ćwiczyć i mięśnie zastąpią tłuszcz , waga pójdzie w górę mimo że zeszczuplejesz .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości