|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wykładowca?
Witam, moje życie trochę się podziurawiło i w ostateczności "przyszłam" się poradzić.
![]() Postaram się streścić jak tylko to możliwe. Jestem studentką ostatniego roku. W 2014 przeniosłam się na inny uniwerek (ze względu na sprawy prywatne, długa historia) zyskując jednocześnie nowych wkładowców. Przez kilka miesięcy było super - mam tutaj wiele starych przyjaciół, m.in ze względu na których zdecydowałam się na zmianę uczelni. Przyswoiłam sobie zasady, które, wiadomo, w małym stopniu uległy zmianie. Grono pedegogiczne okazało się równie w porządku, chociaż normalnym jest, że trafiają się rodzynki. W każdym razie, od stycznia na uczelnię wrócił jeden z wykładowców. Zdążyłam się już wtedy zorientować, że ze względu na sprawy osobiste musiał zrobić kilkumiesięczną przerwę i wyjechać za granicę. Sytuacja wygląda na normalną - nauczyciel wraca po krótkiej przerwie, nic niezwykłego. Tylko tutaj pojawia się problem - nauczyciel jest młodym, 32letnim facetem, przy którym pierwszy raz w życiu poczułam o co tak naprawdę chodzi z tymi cholernymi "motylkami w brzuchu". ![]() ![]() Przechodząc do setna - w styczniu w ramach zastępstw miałam z nim trzy wykłady. Zabrzmi to głupio i jak z historyjki gimnazjalistki, ale pierwszy raz straciłam głowę w obecności faceta. ![]() ![]() ![]() Wiem, że to głupie i naiwne z mojej strony, a fakt, że była to najlepsza noc w moim życiu nie ma większego znaczenia. Strasznie się po tym spłoszyłam i uznałam, że postaram się go unikać, przynajmniej do czasu, aż wszystko sobie poukładam w głowie. Nie dawał jednak za wygraną i ściągnął mnie do mieszkania na rozmowę. Powiedziałam, że to było idiotyczne posunięcie i może być pewien, że nie narobię mu problemów. Wypalił wtedy z czymś, czego sie nie spodziewałam. Powiedział, że to dla niego całkowita nowość, ale jest zdecydowany na więcej i chce spróbować. Powiedział, że to pierwszy raz kiedy spotyka go taka sytuacja i mogę być pewna, że gdyby nie mówił poważnie, nie ryzykowałby kariery. Od tamtej pory spotkałam się z nim kilka razy, nie muszę chyba opisywać szczegółów, bo jak wcześniej wspominałam - pierwszy raz w życiu jestem gotować przystać na wszystko co zaproponuje facet. To dla mnie kompletna nowość. Faktem jest, że to dla mnie praktycznie obca osoba, więc jakim cudem mogę być pod takim wpływem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wykładowca?
Do pewnego momentu chciałam Ci poradzić, żebyś nie szła tą drogą, a potem dodać, że sama znam szczęśliwe małżeństwo, które poznało się właśnie w ten sposób - wykładowca i studentka.
A potem nadszedł ten moment, gdzie piszesz o waszej pierwszej wspólnej nocy. SERIO chcesz być z kolesiem, który najpierw cię upija, a potem zaciąga pijaną/ mocno wstawioną do łóżka? ![]() Jasne, sam ci tego alkoholu do gardła nie wlewał, jesteś dorosła i odpowiadasz za swoje czyny - ale PORZĄDNY facet nie przespałby się z pijaną (czy tam mocno wstawioną) kobietą, choćby nie wiem jak był w niej zadurzony. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ryzykuj, nie masz nic do stracenia, pokryjecie sie, aż skonczysz studia, (niewiele Ci przecież zostało) i wtedy będziecie sie mogli spotykać bez problemowo. Facet ogarnięty, a jeśli ryzykuje dla Ciebie tyle, to na 100% ma szczere intencje, chyba, ze jestes tak piękna, ze woli zaryzykować kariere
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
cóż, jak się władze uczelni dowiedza, facet moze mieć kłopoty, bo nie jest w stanie obiektywnie oceniać studenta, czyli ciebie.
Jesteś na ostatnim roku, więc co za problem poczekac na siebie?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
You don’t have to be pretty. You don’t owe prettiness to anyone. Not to your boyfriend/spouse/partner, not to your co-workers, especially not to random men on the street. [...] Prettiness is not a rent you pay for occupying a space marked "female". Diana Vreeland
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Czyżby ferie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Copyraptor
|
Przepraszam, ale nie mogę odpisać, bo wciąż się śmieję z "Alkohol jest moim cholernym faux pas"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
You don’t have to be pretty. You don’t owe prettiness to anyone. Not to your boyfriend/spouse/partner, not to your co-workers, especially not to random men on the street. [...] Prettiness is not a rent you pay for occupying a space marked "female". Diana Vreeland
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Meravigliosa creatura
|
Dałabym sobie trochę na wstrzymanie do końca studiów, a potem zobaczyła, jak to się potoczy, ale... autorko, ostatni rok studiów i takie gafy?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Mam wrażenie, że już to gdzieś kiedyś czytałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Kurde ja tez
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
to jak w Zmierzchu:
Lodowaty chłopak, obojętny na wdzięki kobiet, topnieje, bo do szkoły przychodzi nowa laska, która powala dotychczasowe uczennice swoją urodą, inteligencją i wrażliwym serduszkiem.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.