Alkoholizm partner - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2015-02-11, 21:56   #1
justynakoza9
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 12

Alkoholizm partner

Witam. Z partnerem poznali¶my siê prawie dwa lata temu. Po roku zarêczylismy siê. ¦lub mia³ byæ w lipcu 2015. Jednak¿e pod koniec 2014 roku okaza³o siê ze mój nazyczony jest alkoholikiem, du¿o mnie oszukiwa³ k³ama³ prosto w oczy ze nie ma problemu z alkoholem. Jednak gdy wszystko siê wyda³o postanowi³ podj±æ leczenie g³owie tez ja by³am tym powodem. Wiem ze to trudny temat ale mam dylemat czy byæ z nim. Bo co do ¶lubu to moja decyzja odwo³aæ chodz on ci±gle mnie przekonuje jak bardzo mnie kocha itp. Jestem strasznie zagubiona ; (
justynakoza9 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-02-11, 22:12   #2
NattiTt
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 343
Dot.: Alkoholizm partner

nie wchodzilabym w to.

-7kg
NattiTt jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-02-11, 22:19   #3
cleopadra
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 095

klamal na inne tematy czy tylko o swoim problemie z alkoholem?
Jezeli klamstwa tobyly ze nie przyznawal sie ze naduzywa alkoholu to ja dalabym szanse,razem poszlabym na terapie.
Jednak jezeli klamal w innych sprawach to odwolalabym slub i wesele
cleopadra jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-02-11, 23:01   #4
limonka1983
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 255
GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez justynakoza9 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam. Z partnerem poznali¶my siê prawie dwa lata temu. Po roku zarêczylismy siê. ¦lub mia³ byæ w lipcu 2015. Jednak¿e pod koniec 2014 roku okaza³o siê ze mój nazyczony jest alkoholikiem, du¿o mnie oszukiwa³ k³ama³ prosto w oczy ze nie ma problemu z alkoholem. Jednak gdy wszystko siê wyda³o postanowi³ podj±æ leczenie g³owie tez ja by³am tym powodem. Wiem ze to trudny temat ale mam dylemat czy byæ z nim. Bo co do ¶lubu to moja decyzja odwo³aæ chodz on ci±gle mnie przekonuje jak bardzo mnie kocha itp. Jestem strasznie zagubiona ; (
A podj±³ to leczenie faktycznie, czy na planach siê skoñczy³o? Mój przedostatni eks równie¿ mia³ problem z piciem. D³ugo nie mog³am w to uwierzyæ. By³ to zwi±zek na odleg³o¶æ. Widywali¶my siê albo w weekend albo pi±tek - poniedzia³ek. W przypadku soboty - niedzieli, jako¶ umia³ prze¿yæ bez %. Natomiast przy 4 dniach naszych spotkañ, zdarza³o siê jakie¶ piwko w ilo¶ci sporawej, ale wtedy nie wi±za³am tego z na³ogiem. Nie wymagam od nikogo bycia krystalicznym. Jednak z czasem, gdy ju¿ zaczê³o mi zale¿eæ, ciê¿ko by³o znale¼æ dzieñ, w którym w ogóle siê nie napi³. No i zaczêli¶my siê te¿ czê¶ciej spotykaæ (wakacje). A potem ca³kiem ju¿ pop³yn±³. Okaza³o siê, ¿e zacz±³ ostro piæ w wieku 14 lat. Ale to ju¿ jest tak, gdy cz³owiek widzi siê z facetem raz na jaki¶ czas i w tym czasie owy facet potrafi udaæ lepszego, ni¿ jest. Koniec koñców, ja jestem z kim¶ innym, a on pije dalej. Oczywi¶cie, obietnice i "rzucanie picia" zdarza³y siê prawie codziennie.
Ja wiem, ¿e s± ró¿ne grupy wsparcia, terapie, itd. I wiem, ¿e ludzie potrafi± przej¶æ ro¿ne programy skutecznie i do koñca ¿ycia byæ trze¼wym alkoholikiem bez ¿adnych wpadek. Podziwiam ich za to. A jeszcze bardziej podziwiam ich partnerów, ¿e potrafili im zaufaæ. Ja nie potrafi³abym. Znam osoby, które po paru latach wróci³y do palenia. Bo stres, dla towarzystwa, co¶ tam. Ba³abym siê, ¿e jakiej¶ trudnej sytuacji mój zaleczony partner nie da³by rady i zamiast borykaæ siê wspólnie z problemem, mia³abym 2 k³opoty: ten g³ówny i faceta, w którym obudzi³ siê demon. Nie wiem jakie Ty masz podej¶cie, ale widzê, ¿e jeste¶ raczej z tych daj±cych szanse. Ok, Twoje prawo. Tylko czy on doceni t± szansê? Czy faktycznie robi co¶, by zaleczyæ na³óg?
limonka1983 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-02-11, 23:08   #5
Casssssie
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 534

A mo¿e wstrzymajcie siê ze ¶lubem - pod pretekstem ¿eby Ci pokaza³ ¿e pracuje nad sob±. Przecie¿ je¶li siê kochacie i wszystko bêdzie ok (bêdzie siê leczyæ i bêd± tego efekty) to czy ¶lub bêdzie w tym roku czy za 5 lat nie ma tu znaczenia... Powiedz ¿e siê boisz i w tej sytuacji nie jeste¶ gotowa - mo¿ecie przecie¿ poczekaæ
Powodzenia
Casssssie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-02-11, 23:23   #6
irmusiek
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 748
GG do irmusiek

Cytat:
Z do¶wiadczenia Ci powiem, aby¶ odesz³a. Facet ju¿ zacz±³ Ciê oszukiwaæ. Gdyby od pocz±tku Ci powiedzia³ o swoim problemie, a on k³ama³ Ci w ¿ywe oczy (zreszt± u alkoholików to standard). Ciekawe czy faktycznie podejmie to leczenie. Ja znam takich co byli na 5-6 odwykach i jest jak jest. On musi chciec SAM - pytanie czy chce (bo to, ¿e zrobi³ co¶ dla Ciebie to, wierz mi, nic nie znaczy).
irmusiek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-02-11, 23:28   #7
laisla
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 825

Zgadzam siê z dziewczynami. Ze ¶lubem to na pewno bym siê wstrzyma³a.
Choæ ju¿ sobie mogê wyobraziæ ewentualne próby manipulacji takiej osoby("tak bardzo by mi to pomog³o gdyby¶ za mnie wysz³a" itp) Trzeba my¶leæ o sobie w takiej sytuacji, niestety, egoizm w przypadku relacji z alkoholikiem to podstawa przetrwania.
Te¿ z gorzkiego do¶wiadczenia piszê

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2015-02-11 o 23:30
laisla jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2015-02-11, 23:43   #8
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez laisla Poka¿ wiadomo¶æ
("tak bardzo by mi to pomog³o gdyby¶ za mnie wysz³a" itp)
"Gdyby¶ mnie kocha³a, pomog³aby¶ mi wyj¶æ z picia/nie odesz³aby¶, itp."
"Pije coraz wiêcej, bo czujê, ¿e nie chcesz ze mn± byæ"...
I ró¿ne podobne has³a. Wiele kobiet niestety ma w sobie takie dziwne my¶lenie: przy mnie siê zmieni/muszê mu pomóc". I potem czytamy ro¿ne historie, ogl±damy plakaty "bo zupa by³a za s³ona" i podobne. To kiedy¶ by³y zwyk³e, normalne, zakochane kobiety, które my¶la³y w³a¶nie, ¿e z nimi bêdzie inaczej. Pomijaj±c ju¿ historie dzieci ¿yj±cych z takimi tatusiami.
Stary 2015-02-11, 23:52   #9
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Poka¿ wiadomo¶æ
"Gdyby¶ mnie kocha³a, pomog³aby¶ mi wyj¶æ z picia/nie odesz³aby¶, itp."
"Pije coraz wiêcej, bo czujê, ¿e nie chcesz ze mn± byæ"...
I ró¿ne podobne has³a. Wiele kobiet niestety ma w sobie takie dziwne my¶lenie: przy mnie siê zmieni/muszê mu pomóc". I potem czytamy ro¿ne historie, ogl±damy plakaty "bo zupa by³a za s³ona" i podobne. To kiedy¶ by³y zwyk³e, normalne, zakochane kobiety, które my¶la³y w³a¶nie, ¿e z nimi bêdzie inaczej. Pomijaj±c ju¿ historie dzieci ¿yj±cych z takimi tatusiami.
Dok³adnie o to mi chodzi³o, wszystko mia³am serwowane przy ka¿dym hmm "potkniêciu" Standard.
Stary 2015-02-12, 00:00   #10
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez laisla Poka¿ wiadomo¶æ
Dok³adnie o to mi chodzi³o, wszystko mia³am serwowane przy ka¿dym hmm "potkniêciu" Standard.
Tylko problem jest taki, ¿e niewiele kobiet uczy siê na b³êdach innych. Gdy ja komu¶ (faceci te¿ czêsto s± bardzo naiwni) t³umaczê, z kim ma do czynienia, bo np. znam delikwenta znacznie d³u¿ej, dowiadujê siê, ¿e jestem zazdrosna, czy te¿ chcê popsuæ ich szczê¶cie, bo nam nie wysz³o (niekoniecznie w sytuacji, gdy chodzi o alkohol. Po prostu). 10 osób babie powie, ¿e facet chleje, ale ona nie uwierzy, bo przecie¿ on jej obiecuje ró¿ne cuda lub w³a¶ciwie przy niej samej A¯ TAK DU¯O nie pije.
Stary 2015-02-12, 00:09   #11
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Poka¿ wiadomo¶æ
Tylko problem jest taki, ¿e niewiele kobiet uczy siê na b³êdach innych. Gdy ja komu¶ (faceci te¿ czêsto s± bardzo naiwni) t³umaczê, z kim ma do czynienia, bo np. znam delikwenta znacznie d³u¿ej, dowiadujê siê, ¿e jestem zazdrosna, czy te¿ chcê popsuæ ich szczê¶cie, bo nam nie wysz³o (niekoniecznie w sytuacji, gdy chodzi o alkohol. Po prostu). 10 osób babie powie, ¿e facet chleje, ale ona nie uwierzy, bo przecie¿ on jej obiecuje ró¿ne cuda lub w³a¶ciwie przy niej samej A¯ TAK DU¯O nie pije.
Prawda, niestety. Trudno powiedzieæ dlaczego tak jest. Pewnie dlatego, ¿e kobiety bardzo chc± wierzyæ w tê obiecan± przemianê, koloryzuj± swoj± czarn± rzeczywisto¶æ bo wol± nawet to bagienko ale znane od nieznanej i wygl±daj±cej z³owrogo samotno¶ci. Tyle, ¿e ta samotno¶æ ostatecznie okazuje siê wybawieniem i odetchniêciem pe³n± piersi±, no ale to ju¿ okazuje siê nieco pó¼niej.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-12, 08:00   #12
justynakoza9
Przyczajenie

Podj±³ leczenie widzê ze siê stara ze chce walczyæ. Wie ze bardzo mnie krzywdzil. Co do ¶lubu to ja chce od odwo³aæ chocia¿ czasami mam mieszane uczucia ale w takim momencie mam kole¿ankê która zawsze ustawi mnie do pionu. On próbuje jeszcze mnie przekonaæ ze odwo³anie ¶lubu nic nie pomo¿e wrêcz pogorszy. By³ plan razem zamieszkaæ ¿eby poznaæ siê bli¿ej i ¿ebym ja zobaczy³a czy bêdê w stanie z nim byæ bo terapia to ciê¿ki moment szczególnie dla mnie gdy on ma zmienne humory itp

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Poza tym to mój kolejny partner nadu¿ywajacy alkohol wcze¶niejszy zwi±zek 4 lata facet zostawi³ mnie dla innej plus przyzna³ siê ze jest alkoholikiem. Wiec obecnemu partnerowi mówi³am wiele razy jak mnie zrani³ ze nie chce juz faceta alkoholika mówi³ mi ze on mi nie zgotuje takiego losu a tu prosze. Co mogê dodaæ jestem DDA czyli doros³e dziecko alkoholika i juz po prostu brak mi si³ bo my¶la³am ¿e stworze normalny zwi±zek a moje ¿ycie to pasmo pora¿ek bólu rozczarowan

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Tak chyba chce daæ mu szansê tylko z drugiej strony boje siê tego ; (bo ja jestem z tych osób mega wra¿liwych i ka¿de rozczarowanie bardzo ¼le wp³ywa na mnie i moje zdrowie stres bardzo ¼le wp³ywa na mnie. Juz sama nie wiem czy a¿ tak bardzo go Kocham czy po prostu boje siê samotno¶ci i tkwi przy nim.

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Ogólnie nie mam do niego zastrze¿eñ dobrze mnie zawsze traktowa³ poza tymi k³amstwami w kwestii picia. I mo¿e dlatego tak ciê¿ko jest racjonalnie my¶leæ. Ale bojê siê z drugiej strony jakby to by³o po ¶lubie.
Stary 2015-02-12, 13:07   #13
no_rehearsal
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 68

W sytuacji, w której Twój partner wiedzia³ jakie mia³a¶ przeboje z poprzednim facetem, wiedzia³, ¿e jeste¶ DDA, wiedzia³ jak wa¿ny jest dla Ciebie brak problemów z procentami, gdyby facet wyjawi³ mi tak± rewelacjê ju¿ po radosnych zarêczynach i planowaniu ¶lubu, niezale¿nie od tego co by robi³ ¿eby z tego wyj¶æ - strzeli³abym mu w twarz i wiêcej na oczy nie ogl±da³a.

SZACUNEK partnera do Ciebie wymaga³ ¿eby siê przyznaæ. Zwyk³a ludzka przyzwoito¶æ. A on by³ ¿a³osnym tchórzem, mami³ Ciê fa³szywym obrazem siebie, pozwoli³ Ci siê zakochaæ, liczyæ na happy end ze ¶lubem. Tylko tchórze tak robi± - wyrzucaj± trupy z szafy dopiero wtedy, gdy druga jest ju¿ na tyle zaanga¿owana, ¿e trudno jej odej¶æ. To jest manipulacja.

Twój 'facet' odebra³ Ci prawo podjêcia ¶wiadomej decyzji - czy z takim typem chcesz wchodziæ w zwi±zek.

Tak, w takiej sytuacji zwyczajnie brzydzi³abym siê cz³owieka i nic nie odbudowa³oby mojego zaufania. To by³by cios w najbardziej czu³e miejsce.

Ps. A je¶li, Autorko, jeste¶ z tych mega wra¿liwych, które rozlatuj± siê od pora¿ek, to czas mo¿e utwardziæ sobie, za przeproszeniem, zadek? Jaka¶ porz±dna terapia? Bo ¿ycie to czasem dziw.ka, a ¿yæ i tak trzeba.

Edytowane przez no_rehearsal
Czas edycji: 2015-02-12 o 13:10
no_rehearsal jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-02-12, 13:36   #14
kennedy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 401

Ja bym to skonczyla. Masz slaba psychike, wiazesz sie z kolejnym alkonem. Nie bierz z nim slubu.
kennedy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-02-12, 13:38   #15
mala19881
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 636
GG do mala19881

W zyciu nie zwiazalabym sie z alkoholikiem.
mala19881 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-12, 13:56   #16
justynakoza9
Przyczajenie

Wiem ze m±drze piszecie i chcia³abym mieæ takie podej¶cie jak Wy byæ twarda i silna i olaæ go¶cia po tym jak mnie potraktowa³. Ale kurcze obawiam siê ze nie bêdê na tyle silna ¿eby odej¶æ od niego targaja mn± ró¿ne uczucia.

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

¦lub to na bank obecnie nie. Zbyt wiele z³ego

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

I jak ju¿ pisa³am jestem zagubiona sama w swoich uczuciach czy ja go kocham po tym wszystkim.

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Juz nie mam si³y na nowe zwi±zki bo znaj±c moje szczê¶cie znów alkoholik bêdzie ; ( a samotno¶æ to nie fajna sprawa
Stary 2015-02-12, 14:05   #17
zakonna
Naczelna Nastolatka

Wiadomo¶ci: 25 807

Autorko. Czy ty by³a¶ na terapii? Bo jak nie, to w³a¶nie teraz jest ostatni dzwonek dla ciebie ¿eby siê zaj±æ swoj± psychika.
Stary 2015-02-12, 14:12   #18
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem ze m±drze piszecie i chcia³abym mieæ takie podej¶cie jak Wy byæ twarda i silna i olaæ go¶cia po tym jak mnie potraktowa³. Ale kurcze obawiam siê ze nie bêdê na tyle silna ¿eby odej¶æ od niego targaja mn± ró¿ne uczucia.

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

¦lub to na bank obecnie nie. Zbyt wiele z³ego

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

I jak ju¿ pisa³am jestem zagubiona sama w swoich uczuciach czy ja go kocham po tym wszystkim.

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Juz nie mam si³y na nowe zwi±zki bo znaj±c moje szczê¶cie znów alkoholik bêdzie ; ( a samotno¶æ to nie fajna sprawa
Samotnosc jest lepsza niz zwiazek z osoba uzalezniona.

Po drugie ciezko to ci dopiero po slubie by bylo jak bys np w ciaze zaszla.
Stary 2015-02-12, 14:24   #19
justynakoza9
Przyczajenie

Chodzê na terapiê ale chocia¿ jak cz³owiek nie pójdzie prywatnie na wizyty do psychologa to jest traktowany jak pies. Masakra

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Te pañstwowe poradnie to psu na budê. Wizyty ci±gle odwo³ywanie. Tak wiem ze z moja psychika jest zle. Ojciec alkoholik ka¿dy partner alkoholik wiec jak ¿yæ

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-12, 14:47   #20
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzê na terapiê ale chocia¿ jak cz³owiek nie pójdzie prywatnie na wizyty do psychologa to jest traktowany jak pies. Masakra

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Te pañstwowe poradnie to psu na budê. Wizyty ci±gle odwo³ywanie. Tak wiem ze z moja psychika jest zle. Ojciec alkoholik ka¿dy partner alkoholik wiec jak ¿yæ
Mialas starego alkona i zastanawiasz sie czy wziac slub z takim wlasnie chlopakiem? Na pewno ci ciezko bylo w dziecinstwie wiec nie funduj tego dzieciom.
Stary 2015-02-12, 15:06   #21
justynakoza9
Przyczajenie

Tak ciê¿ko mi by³o tym bardziej ze u mnie w domu tata robi³ straszne awantury blismy siê go wtedy ¿eby nam co¶ nie zrobi³ a partner by³ ¶wiadkiem takiej awantury widzia³ jak cierpiê mówi³am mu ze chce wtedy normalnego ¿ycia
Stary 2015-02-12, 15:24   #22
zakonna
Naczelna Nastolatka

Poszukaj innej terapii. Id¼ do psychiatry po skierowanie na terapiê a nie do przychodni leczenia uzale¿nieñ.
Jeste¶ DDA, powinna¶ wiedzieæ ¿e wchodzenie w zwi±zek z alkoholikiem jest b³êdem.
Stary 2015-02-12, 15:37   #23
Karolina_1506
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 94

Ja bym na pewno wstrzyma³a ¶lub. Niech siê we¼mie za siebie i udowodni, ¿e potrafi walczyæ z tym problemem. Pamiêtaj, ¿e nie ka¿demu udaje siê wyj¶æ z alkoholizmu. To uzale¿nienie na ca³e ¿ycie, mo¿e siê nawet ,,wyleczyæ", nie wypiæ nawet kropli przez 20 lat, po czym wypiæ niewinne piwo z kumplami i przez kolejne 20 lat nie trze¼wieæ. Choæ s± te¿ tacy, którym udaje siê wygraæ. Ale musz± chcieæ. Takie s± realia, niestety. Zastanów siê czy na pewno chcesz w to brn±æ. Je¿eli uwa¿asz, ¿e jest tego wart daj mu szansê, pomó¿. Zaznacz jednak, ¿e je¿eli nie zmieni swojego postêpowania straci Ciê, on musi o tym wiedzieæ.
Karolina_1506 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-02-12, 15:52   #24
justynakoza9
Przyczajenie

Wiem ze terapia jest dla mnie konieczna bo sama nie daje ju¿ z tym wszystkim rady. Przy tym mam niskie poczucie warto¶ci

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Taraz to stara siê bo wie ile mo¿e straciæ tylko boje siê jak to mo¿e byæ pó¼niej po ewentualnym ¶lubie czy jak pojawia siê dzieci mo¿e byæ pewny ze juz mnie ma wiêc po co siê staraæ. Wiem ze to jest wszystko jak cykajaca bomba. Chcia³abym by by³o tak ze siê ogarnie tylko ¿eby to nie by³o na krótk± metê

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Targaja mn± ró¿ne emocje raz my¶lê daæ nam szansê ale z drugiej strony tak mnie oszukiwa³
Stary 2015-02-12, 15:56   #25
Karolina_1506
Raczkowanie

Cytat:
Wiem ze terapia jest dla mnie konieczna bo sama nie daje ju¿ z tym wszystkim rady. Przy tym mam niskie poczucie warto¶ci

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Taraz to stara siê bo wie ile mo¿e straciæ tylko boje siê jak to mo¿e byæ pó¼niej po ewentualnym ¶lubie czy jak pojawia siê dzieci mo¿e byæ pewny ze juz mnie ma wiêc po co siê staraæ. Wiem ze to jest wszystko jak cykajaca bomba. Chcia³abym by by³o tak ze siê ogarnie tylko ¿eby to nie by³o na krótk± metê

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Targaja mn± ró¿ne emocje raz my¶lê daæ nam szansê ale z drugiej strony tak mnie oszukiwa³
Daj sobie czas. Po prostu. Nie rób nic na si³ê ani wbrew sobie. Je¿eli przypieczêtujesz Wasz zwi±zek, dla niego bêdzie to sygna³, ¿e kochasz go mino wszystko i bêdziesz z nim mimo wszystko. Je¿eli bêdzie wiedzia³, ¿e mo¿e Cie straciæ to to mo¿e byæ dla niego powodem do zerwania z na³ogiem. Tylko musisz byæ stanowcza i jasno postawiæ sprawê.
Stary 2015-02-12, 16:01   #26
justynakoza9
Przyczajenie

Wlasnie ta stanowczo¶c tutaj mam w³a¶nie problem sama ze sob±. Ze nie jestem czasem konsekwentna w tym co mówiê. Teraz jeste¶my na etapie rozmów o odwo³aniu ¶lubu. On nie chce przyj±æ tego do wiadomo¶ci stara siê mnie przekonaæ do niego ze najlepiej teraz. Ale ja ci±gle mu mowie ze teraz na pewno nie. Ostatnio powiedzia³am ze w tym tygodniu jadê wszystko odwo³aæ bo mamy juz sale fotografa itp ale uwa¿am ¿e on powinien g³ównie siê tym zaj±æ bo to z jego powodu odwo³ujemy wiec powiedzia³ ze zrobi to ze mn± ale kilka dni pó¼niej ze jeszcze chce na ¿ywo ze mn± rozmawiaæ w tej kwestii pewnie chce mnie nadal przekonaæ do ¶lubu. Ale ja wiem ze teraz ¶lubu na bank nie bêdzie
Stary 2015-02-12, 16:03   #27
Random84
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 99

Daj sobie siana. Mam ojca alkoholika, nikomu nie ¿yczê czego¶ podobnego. Nienawidzê pijaków, jak widzê gdzie¶ jakiego¶ to w³±cza mi siê taka agresja ¿e najchêtniej bym go st³uk³.
Random84 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-02-12, 16:05   #28
zakonna
Naczelna Nastolatka

Ja ciebie autorko nie rozumiem. Jeste¶ w lepszej sytuacji ni¿ wiêkszo¶æ kobiet w takich w±tkach bo ty masz wiedzê na temat jego uzale¿nienia i na temat bycia DDA. Wiec powinna¶ wiedzieæ, ¿e z tym facetem powtarzasz schemat, którego powinna¶ unikaæ. Sama sobie robisz krzywdê. I pretensje do mo¿esz mieæ tylko do siebie jak schrzanisz sobie ¿ycie.
Stary 2015-02-12, 16:07   #29
Karolina_1506
Raczkowanie

Cytat:
Wlasnie ta stanowczo¶c tutaj mam w³a¶nie problem sama ze sob±. Ze nie jestem czasem konsekwentna w tym co mówiê. Teraz jeste¶my na etapie rozmów o odwo³aniu ¶lubu. On nie chce przyj±æ tego do wiadomo¶ci stara siê mnie przekonaæ do niego ze najlepiej teraz. Ale ja ci±gle mu mowie ze teraz na pewno nie. Ostatnio powiedzia³am ze w tym tygodniu jadê wszystko odwo³aæ bo mamy juz sale fotografa itp ale uwa¿am ¿e on powinien g³ównie siê tym zaj±æ bo to z jego powodu odwo³ujemy wiec powiedzia³ ze zrobi to ze mn± ale kilka dni pó¼niej ze jeszcze chce na ¿ywo ze mn± rozmawiaæ w tej kwestii pewnie chce mnie nadal przekonaæ do ¶lubu. Ale ja wiem ze teraz ¶lubu na bank nie bêdzie
Wiêc mu to powiedz. Jak bêdzie bardzo nalega³ to mu wyt³umacz, ¿e przecie¿ od niego nie odchodzisz, nie zostawiasz go samego z problemem, a jedynie chcesz od³o¿yæ w czasie ¶lub, bo teraz wa¿niejsze jest dla Ciebie to, ¿eby pokona³ uzale¿nienie ni¿ ¶lub. Powiedz te¿, ¿e co bêdzie dalej zale¿y tylko od niego. Byæ mo¿e on siê boi, ¿e Ciê traci, a przecie¿ tak nie jest. Poka¿esz mu w ten sposób, ¿e jest dla Ciebie wa¿ny, ale wymagasz od niego zerwania z na³ogiem. Tylko potem musisz byæ konsekwentna. Je¶li nadal bêdzie pi³ przypomnij mu, ¿e obieca³ walczyæ z na³ogiem i ¿e nie bêdziesz tolerowaæ takiego zachowania.
Stary 2015-02-12, 16:09   #30
justynakoza9
Przyczajenie

Wiem ze jestem w lepszej sytuacji bo nie mamy ¿adnych zobowi±zañ wobec jego osoby nie mamy ¶lubu dzieci ka¿de mo¿e pój¶æ w swoj± stronê. Ale to tylko ³atwo siê pisze jednak serce co¶ czuje
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-02-12 19:02:23

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.