|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
maszyna do szycia Lidl - mam problem
mam białą maszynę z Lidla, dłużej niż 3 lata, to już p gwarancji
do tej pory nie miałam za bardzo czasu jej rozgryzać i szyłam na najprostszych ściegach kropka A i kropka B (kto ma tę maszynę zrozumie) http://annaonopiuk.blogspot.com/2013...zyli-moja.html dziś chciałam synowi uszyć kota i wyhaftować wąsy ściegiem S2 A, a kółko nie chce mi się przekręcić do S1 i do S2 w czym problem ? co rozkręcić, co wyczyścić .... piszę tu, bo na rękodzieło wizażowe mniej osób zagląda |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: maszyna do szycia Lidl - mam problem
Może w tej maszynie trzeba najpierw ustawić długość ściegu i naprężenie nici, a potem zmieniać wzór?
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Mam Silverkę i bez problemu przeskakuje na eSki. Warunkiem jest podniesiona igła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() zamiast kota myszy uszyłam Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2016-01-27 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
W artykule do którego wkleiłaś link jest informacja "Na początku ciężko było przestawić pokrętło na pozycje S1 (przy ustawieniu na ścieg A łatwiej, a może to przypadek). Po kilku przestawieniach jest zdecydowanie płynniej. A po miesiącu przesuwa się bez problemu."
Spróbuj poprzestawiać ściegi, może znajdziesz taki na którym najłatwiej przestawisz pokrętło. Ja mam w domu maszynę Łucznika i też mam tak że najłatwiej mi wybrać ściegi specjalne jeśli najpierw ustawię ścieg prosty. Łatwiej jest też jeśli nie mam nici nawleczonej na igłę, ale to może być subiektywne odczucie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.