|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2014-02
Wiadomości: 51
|
Piana z białek - blenderem stojącym?
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Skierniewice
Wiadomości: 5 723
|
Dot.: Piana z białek - blenderem stojącym?
Tak, ja zawsze ubijam pianę na bezy w stojącym mikserze i sobie powoli dosypuję cukier puder. Tylko musisz użyć odpowiedniej końcówki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2014-02
Wiadomości: 51
|
Dot.: Piana z białek - blenderem stojącym?
Dzięki za odpowiedź. Co to znaczy odpowiedniej końcówki? Mam tylko jedną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
Zarejestrowany: 2014-07
Wiadomości: 967
|
Dot.: Piana z białek - blenderem stojącym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2004-07
Lokalizacja: Paris
Wiadomości: 29 331
|
Dot.: Piana z białek - blenderem stojącym?
mi nawet ta koncowka nie wychodzi piana, tzn taka stojaca, bo cos tam zawsze sie napowietrzy. Takze chetnie poznam sekrety Waszych technik.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
Zarejestrowany: 2014-07
Wiadomości: 967
|
Dot.: Piana z białek - blenderem stojącym?
Naczynie do ubijania nie może być tluste tak samo mieszadła od mixera. Jajka powinny mieć pokojowa temp. Do białka nie może się dostać ani odrobina żółtka . Szczypta soli i mixowac ... Musi wyjsć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Skierniewice
Wiadomości: 5 723
|
Dot.: Piana z białek - blenderem stojącym?
Mam dokładnie ten z Biedronki
![]() http://bit. ly/mikserB do ubijania piany używam właśnie tej końcówki, która jest założona na zdjęciu ![]() Ja zwracam uwagę tylko na 2 rzeczy - żeby misa i końcówka do ubijania zawsze były suche i czyste, a do białek nie trafiła ani odrobina żółtka. W jakiejś książce o cukiernictwie czytałam kiedyś, że ta szczypta soli do białka to jakaś legenda. Raz ją dodaję, raz nie i też się ubija ![]() Jajka nie koniecznie muszą być w temp. pokojowej. Ja najczęściej używam rozmrożonych białek wyciągniętych prosto z lodówki. Niektórzy twierdzą nawet, że rozmrożone się lepiej ubijają Edytowane przez adrijah Czas edycji: 2015-08-21 o 07:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.