wkręciłam się w znajomość internetową - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-11-22, 18:39   #1
takajednakobieta
Raczkowanie

wkręciłam się w znajomość internetową

Pewnie niektóre z was wezmą mnie za nienormalną, ale cóż, postanowiłam napisać, bo może ktoś ma jakieś rady dla mnie, może napisze coś co mi w jakikolwiek sposób pomoże.

Jakiś czas temu zaczęłam pisać z pewnym facetem przez facebooka, napisałam do niego ja jako pierwsza. Jest on ode mnie starszy o 7 lat, zapracowany. Ja mam lat 20. Ma dobrą pozycję społeczną, ale to nie ma znaczenia dla mnie. Pooglądałam co dodawał na fejsa, poczytałam, uznałam, że to serio inteligentny i wartościowy facet. a i chcę dodać, że nie wypisuje do każdego faceta na fejsie, po prostu on wyjątkowo wpadł mi w oko, dla mnie to też obca sytuacja. Nie sprawia on wrażenia podrywacza, nie jest to widać typ, który leci z dziewczynami " na zaliczenie" Zaczeliśmy pisać, on zaznaczał, że za dużo się przez fejsa o nim nie dowiem, był dosyć skryty. Mieszka w moim rodzinnym mieście( ja tam bywam jakoś co 3 tygodnie, bo już mieszkam gdzie indziej, no ale wiadomo jakby było coś z nim na rzeczy to przyjeżdzałabym tam częściej. on przeprowadził się tam niedawno ze względu na pracę). Pisaliśmy i serio widziałam, że to inteligentny gość. Mieliśmy się spotkać,ale za każdym razem gdy byłam w domu rodzinnym on coś miał, tzn. coś wypadało mu i do spotkania nie dochodziło. Jak pisałam jest zapracowany. Pytałam się go czy jest mną zainteresowany, to pisał, że jakby nie był to by ze mną nie pisał, ale poza tym zainteresowania nie widziałam.... pisał, że chce się spotkać. Jednak inicjatywy nie wykazywał. Wiem, że jest trochę nieśmiały. Zawsze ja do niego pisałam pierwsza i cóż troszkę się wkręciłam, jakkolwiek to brzmi zauroczyłam się. wiem, że to chore, bo nie widziałam go na oczy. Z czasem zaczęłam mu się strasznie narzucać, wypisywać milion wiadomości i po czasie on napisał żebyśmy dali sobie spokój i mnie zablokowal.. a zanim zaczęłam się naprzykrzać pisał, że jest zainteresowany. teraz ja kombinuje tylko co zrobić, żeby spotkać się z nim na żywo, bo serio jakoś zalezy mi na pogadaniu z nim w cztery oczy.. męczę się psychicznie, naprawdę..

proszę o jakieś odniesienie do mojej sytuacji. jestem nienormalna prawda? wiem, że powinnam sobie odpuścić ale ciężko mi...
takajednakobieta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-22, 18:43   #2
201607111028
Konto usunięte

Dot.: wkręciłam się w znajomość internetową

Cytat:
Napisane przez takajednakobieta Pokaż wiadomość
Pewnie niektóre z was wezmą mnie za nienormalną, ale cóż, postanowiłam napisać, bo może ktoś ma jakieś rady dla mnie, może napisze coś co mi w jakikolwiek sposób pomoże.

Jakiś czas temu zaczęłam pisać z pewnym facetem przez facebooka, napisałam do niego ja jako pierwsza. Jest on ode mnie starszy o 7 lat, zapracowany. Ja mam lat 20. Ma dobrą pozycję społeczną, ale to nie ma znaczenia dla mnie. Pooglądałam co dodawał na fejsa, poczytałam, uznałam, że to serio inteligentny i wartościowy facet. a i chcę dodać, że nie wypisuje do każdego faceta na fejsie, po prostu on wyjątkowo wpadł mi w oko, dla mnie to też obca sytuacja. Nie sprawia on wrażenia podrywacza, nie jest to widać typ, który leci z dziewczynami " na zaliczenie" Zaczeliśmy pisać, on zaznaczał, że za dużo się przez fejsa o nim nie dowiem, był dosyć skryty. Mieszka w moim rodzinnym mieście( ja tam bywam jakoś co 3 tygodnie, bo już mieszkam gdzie indziej, no ale wiadomo jakby było coś z nim na rzeczy to przyjeżdzałabym tam częściej. on przeprowadził się tam niedawno ze względu na pracę). Pisaliśmy i serio widziałam, że to inteligentny gość. Mieliśmy się spotkać,ale za każdym razem gdy byłam w domu rodzinnym on coś miał, tzn. coś wypadało mu i do spotkania nie dochodziło. Jak pisałam jest zapracowany. Pytałam się go czy jest mną zainteresowany, to pisał, że jakby nie był to by ze mną nie pisał, ale poza tym zainteresowania nie widziałam.... pisał, że chce się spotkać. Jednak inicjatywy nie wykazywał. Wiem, że jest trochę nieśmiały. Zawsze ja do niego pisałam pierwsza i cóż troszkę się wkręciłam, jakkolwiek to brzmi zauroczyłam się. wiem, że to chore, bo nie widziałam go na oczy. Z czasem zaczęłam mu się strasznie narzucać, wypisywać milion wiadomości i po czasie on napisał żebyśmy dali sobie spokój i mnie zablokowal.. a zanim zaczęłam się naprzykrzać pisał, że jest zainteresowany. teraz ja kombinuje tylko co zrobić, żeby spotkać się z nim na żywo, bo serio jakoś zalezy mi na pogadaniu z nim w cztery oczy.. męczę się psychicznie, naprawdę..

proszę o jakieś odniesienie do mojej sytuacji. jestem nienormalna prawda? wiem, że powinnam sobie odpuścić ale ciężko mi...
Przecież on nigdy nie chciał się z Tobą zobaczyć. Nie jesteś nienormalna, ale Twoje zachowanie może się takie stać, jeśli nie odpuścisz.
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-22, 19:32   #3
takajednakobieta
Raczkowanie

To po co pisał ze chce sie spotkac skoro nie chciał? Przecież to bez sensu
Stary 2015-11-22, 19:35   #4
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
To po co pisał ze chce sie spotkac skoro nie chciał? Przecież to bez sensu
To czemu się nie spotkał, skoro chciał? Przecież to bez sensu XD
Stary 2015-11-22, 19:49   #5
takajednakobieta
Raczkowanie

Bo ma częste wyjazdy, treningi itd. I tłumaczy ze po prostu nie mogl. On nie ma tak ze kończy prace o godzinie 17. Tak mi tłumaczył. Sama nie wiem, ja mu pisałam ze jeżeli nie chce sie spotkac to niech pisze wprost a on ciagle ze chce
Stary 2015-11-22, 19:59   #6
letik
Zadomowienie

Musisz zrozumiec jedno, jak facetowi zalezy to znajdzie sposob. Nikt nie jest az tak zapracowany aby nie znalezc chociaz godziny na spotkanie. To raz. A dwa..jesli faktycznie doprowadzilas go do stanu ze Cie zablokowal to o czym Ty chcesz jeszcze rozmawiac ?
Stary 2015-11-22, 20:07   #7
mairi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez letik Pokaż wiadomość
Musisz zrozumiec jedno, jak facetowi zalezy to znajdzie sposob. Nikt nie jest az tak zapracowany aby nie znalezc chociaz godziny na spotkanie. To raz. A dwa..jesli faktycznie doprowadzilas go do stanu ze Cie zablokowal to o czym Ty chcesz jeszcze rozmawiac ?

Samo sedno. Koniec historii.
Stary 2015-11-22, 20:07   #8
Adrianna_8
Zakorzenienie

Yyyy... Bał się odmówić. Jak facetowi zależy, to znajdzie czas. Jemu nie zależało. Nie słowa, a czyny...!
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-22, 20:16   #9
December12
Rozeznanie

To prawda, nie chce się spotkać.
December12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-22, 20:44   #10
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Bo ma częste wyjazdy, treningi itd. I tłumaczy ze po prostu nie mogl. On nie ma tak ze kończy prace o godzinie 17. Tak mi tłumaczył. Sama nie wiem, ja mu pisałam ze jeżeli nie chce sie spotkac to niech pisze wprost a on ciagle ze chce
Ta. No i na pewno nie wygospodarował choć dwóch godzin dla Ciebie. Plis.
Stary 2015-11-22, 21:19   #11
jeff
Rozeznanie

no wiesz, tak to jest ze znajomosciami na facebooku. piszesz z kims, ale to tylko pisanie. moze z nudow, moze po to, zeby sie dowartosciowac. takie rzeczy zwykle szybko sie koncza, albo trwaja na zasadzie wymiany kilku wiadomosci co jakis czas. niektorym takie cos odpowiada, a innym nie. jesli szukasz faceta, to zdecydowanie nie tam no chyba, ze poznasz/znasz/znasz z widzenia w zyciu realnym - wtedy facebook moze byc przydatny
jeff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-22, 21:22   #12
201605051021
Konto usunięte

Cytat:
Pisaliśmy i serio widziałam, że to inteligentny gość. Mieliśmy się spotkać,ale za każdym razem gdy byłam w domu rodzinnym on coś miał, tzn. coś wypadało mu i do spotkania nie dochodziło. Jak pisałam jest zapracowany. Pytałam się go czy jest mną zainteresowany, to pisał, że jakby nie był to by ze mną nie pisał, ale poza tym zainteresowania nie widziałam.... pisał, że chce się spotkać. Jednak inicjatywy nie wykazywał. Wiem, że jest trochę nieśmiały. Zawsze ja do niego pisałam pierwsza i cóż troszkę się wkręciłam, jakkolwiek to brzmi zauroczyłam się. wiem, że to chore, bo nie widziałam go na oczy. Z czasem zaczęłam mu się strasznie narzucać, wypisywać milion wiadomości i po czasie on napisał żebyśmy dali sobie spokój i mnie zablokowal.. a zanim zaczęłam się naprzykrzać pisał, że jest zainteresowany. teraz ja kombinuje tylko co zrobić, żeby spotkać się z nim na żywo, bo serio jakoś zalezy mi na pogadaniu z nim w cztery oczy.. męczę się psychicznie, naprawdę..

Primo, gosc Cie olewal od poczatku, odpisal jak nie mial nic lepszego do roboty i tyle. Skoro do spotkania nie doszlo, to znaczy, ze nie mial ani zamiaru, ani ochoty.
Secundo, nie wiem co musialas nawywijac i jak bardzo trulas mu doope, ze Cie zablokowal, ale obstawiam, ze teraz uwaza Cie za szurnieta stalkerke (tak z reszta brzmisz).
Odpusc i zapomnij.
201605051021 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-22, 21:27   #13
takajednakobieta
Raczkowanie

Tak dokładnie za taka mnie pewnie uważa. A najlepsze jest to ze mi po prostu odwaliło cos przez tego fejsa, gość mnie sobą zainteresował i mi odbiło pierwszy raz w życiu. W realu sie tak nie Zachowuje, jestem raczej zdystansowana.
Stary 2015-11-22, 21:28   #14
lanabananaa
Banana Fana Fo!

Doprowadziłaś do sytuacji, w której on nie chce nawet z Tobą rozmawiać, a Ty masz jeszcze nadzieje, ze on się z Tobą spotka. Nie ma szans.

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------
Chyba, że zaczniesz go śledzić

Edytowane przez lanabananaa
Czas edycji: 2015-11-22 o 21:29
lanabananaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-22, 21:39   #15
Ulubiona_rzecz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lanabananaa Pokaż wiadomość
Doprowadziłaś do sytuacji, w której on nie chce nawet z Tobą rozmawiać, a Ty masz jeszcze nadzieje, ze on się z Tobą spotka. Nie ma szans.

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------
Chyba, że zaczniesz go śledzić
Zgadzam się w zupełności
Odpuść go sobie i tak nic z tego nie będzie. Jakby chciał się spotkać to by to zrobił. Jednak nie był zainteresowany jakbyś tego chciała.

Lepiej nie podsuwaj Autorce takich pomysłów

Mądra kobieta kiedyś rzekła: "Mam to k*rwa w dupie" i żyła długo i szczęśliwie

Dobry pocałunek kobieta czuje między udami
Ulubiona_rzecz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-22, 23:15   #16
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

I przeglądając jego profil facebookowy opracowałas cały jego profil psychologiczny? I obraz jego charakteru? Że jest inteligentny, że nie zalicza panienek, ah te fejsbuki, czytać z nich można jak z otwartej księgi. Masz jakąś obsesję na punkcie tego kolesia.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-22, 23:38   #17
cherry_flamme
Zakorzenienie

Też raz trafiłam na takiego faceta, który niby chciał się spotkać, a za każdym razem (całe 2 razy ) przed spotkaniem nie odpisywał na smsy/nie odbierał telefonów. Stwierdziłam, że nie warto zawracać sobie głowy i zastanawiać się, o co mu chodziło. Tobie też tak radzę

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-23, 06:28   #18
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Tak, ale zobacz w jaki sposób i jak intensywnie autorka o nim pisze. Po kilku postach na fejsie uznała że jest taką a taką osobą, dużo do niego pisała, im on mniej pisał, tym ona bardziej go napastowala o rozmowę i spotkanie. Tu już trąci obsesją. I jeśli jej rozmowy też miały taki wydźwięk, to nie dziwmy się facetowi, że nie chciał się spotkać. Takie zachowanie może odstraszyć. No ale to nauka na przyszłość, czego nie robić.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-23, 15:09   #19
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Ma dobrą pozycję społeczną, ale to nie ma znaczenia dla mnie.
To ciekawe, bo w innym wątku pisałaś:
Cytat:
Pisałam z pewnym facetem, jest to facet bardzo bogaty, ale to nieistotne
Jak coś jest naprawdę nieistotne, to się o tym nie wspomina.
Cytat:
Pooglądałam co dodawał na fejsa, poczytałam, uznałam, że to serio inteligentny i wartościowy facet. a i chcę dodać, że nie wypisuje do każdego faceta na fejsie, po prostu on wyjątkowo wpadł mi w oko, dla mnie to też obca sytuacja. Nie sprawia on wrażenia podrywacza, nie jest to widać typ, który leci z dziewczynami " na zaliczenie" Wiem, że jest trochę nieśmiały.
Z czego konkretnie wysunęłaś takie wnioski? To, że Cię olewa oznacza, że nie jest zainteresowany i nie ma nic wspólnego z nieśmiałością.
Cytat:
Zawsze ja do niego pisałam pierwsza i cóż troszkę się wkręciłam, jakkolwiek to brzmi zauroczyłam się. wiem, że to chore, bo nie widziałam go na oczy. Z czasem zaczęłam mu się strasznie narzucać, wypisywać milion wiadomości i po czasie on napisał żebyśmy dali sobie spokój i mnie zablokowal.. a zanim zaczęłam się naprzykrzać pisał, że jest zainteresowany.
Jeśli wiesz, to w czym możemy Ci pomóc? Nie sprawimy, że się w Tobie zakocha.
Cytat:
teraz ja kombinuje tylko co zrobić, żeby spotkać się z nim na żywo, bo serio jakoś zalezy mi na pogadaniu z nim w cztery oczy.. męczę się psychicznie, naprawdę..
Jeżeli planujesz cokolwiek po tym jak Cię zablokował, to w najlepszym wypadku usłyszysz w końcu "sp...", a w najgorszym on powiadomi policję.
Cytat:
Możesz tylko pogorszyć tę sytuację, jeżeli będziesz szukać z nim kontaktu.
Cytat:
Tak dokładnie za taka mnie pewnie uważa. A najlepsze jest to ze mi po prostu odwaliło cos przez tego fejsa, gość mnie sobą zainteresował i mi odbiło pierwszy raz w życiu. W realu sie tak nie Zachowuje, jestem raczej zdystansowana.
Serio? Założyłaś same wątki o facetach, w tym 2 (nie wiem po co) o narzucaniu się, więc wydawałoby się, że zdajesz sobie sprawę ze swojego problemu, a jednak nie. To już 4-ty wątek o tym kolesiu (po co zakładasz nowe i na co liczysz???), a do Ciebie nadal nic nie dociera. Tu tylko terapię można zalecić albo zajęcie się sobą, znalezienie zainteresowań. Nic innego Ci nie poradzimy. Ten wątek też jest o nim:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...#post53407378? I ten o libido 26-letniego faceta?
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-24, 22:24   #20
takajednakobieta
Raczkowanie

Daje spokój, nie chce ze mną gadać to nic nie zrobię. Chociaż wiem, że z wyglądu mu się spodobałam, po prostu zniszczyłam sprawę narzucając się.

Problem jest taki, jak mi ktoś wpadnie w oko, a to rzadko jest to bardzo szybko się nakręcam, angażuję i podaję na tacy, a jak wiadomo to facet powinien się postarać, bo inaczej wychodzi wielka lipa, jak sama z resztą się przekonałam...

Co mogę zrobić żeby zmienić nastawienie? Zaczynam myśleć, że ja po prostu nie jestem warta zainteresowania inteligentnego faceta, chociaż wiele osób uważa mnie za inteligentą... ja w życiu bym o sobie tak nie powiedziała. Czuję, że to ja muszę się starać, nakręcać znajomość..

Faceci, którzy się mną interesują patrzą na mnie jedynie przez pryzmat urody, a a chcę faceta inteligentnego, który będzie we mnie widział coś więcej, cenił mnie jako osobę, a nie ze względu na wygląd. Chcę faceta, który będzie miał swoje zdanie, a nie tylko będzie potakiwał mi we wszystkim, który będzie umiał się sprzeciwić, jeśli coś jego zdaniem będzie nieodpowiednie.. wielu facetów robi wszystko bylebym była, a ta naprawdę myślę, że mają gdzieś moją osobowość.

Wiem, że problem jest dziwny, ale może ktoś mnie rozumie, albo wie, z czego może wynikać takie moje zachowanie i umie mi coś doradzić?
Stary 2015-11-24, 22:37   #21
ellen72
Raczkowanie

Znalezienie faceta na facebooku, przeanalizowanie faceta, zauroczenie sie i nawiazanie kontaktu - ten plan ma jedna dziure - zaklada, ze facet zareaguje wzajemnoscia albo przynajmniej, ze w delikatny sposob wyprowadzi Cie z zauroczenia, a on moze tak nie potrafi albo i nie chce.

Ja bym zrezygnowala z analizowania facetow z ktorymi nie masz kontaktu.
ellen72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-24, 23:18   #22
Brahmaparus
Raczkowanie

Przeczytalam Twoje inne watki i stwierdzam, ze masz cos z glowa. Szczegolnie ten o slubie i dzieciach Wizazanki wkrecily sie w dyskusje, bo myslaly ze Ty z nim jestes na tyle dlugo, by o tym moc myslec, a okazuje sie, ze on Ci tylko o tym WSPOMNIAL w luznej rozmowie PRZEZ FACEBOOKA! A Ty przedstawilas "problem", zgola inaczej i nawet nie probowalas naprostowac wizazanki, ze nawet sie jeszcze z nim nie widzialas na zywo, haha. Ja bym sie Ciebie bala, i wcale sie nie dziwie facetowi ze Cie bloknal. A jeszcze te teksty w kazdym watku "tu nie chodzi o wyglad bo jestem ladna", "podobam sie facetom" wtf? Albo to troll albo mentalnie masz 15 lat.
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Brahmaparus
Czas edycji: 2015-11-24 o 23:28
Brahmaparus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-24, 23:24   #23
stewardesa
BAN stały

nie zapominaj o "on jest bogaty, ale to bez znaczenia"
Stary 2015-11-24, 23:36   #24
lanabananaa
Banana Fana Fo!

Cytat:
Napisane przez Brahmaparus Pokaż wiadomość
Przeczytalam Twoje inne watki i stwierdzam, ze masz cos z glowa. Szczegolnie ten o slubie i dzieciach Wizazanki wkrecily sie w dyskusje, bo myslaly ze Ty z nim jestes na tyle dlugo, by o tym moc myslec, a okazuje sie, ze on Ci tylko o tym WSPOMNIAL w luznej rozmowie PRZEZ FACEBOOKA! A Ty przedstawilas "problem", zgola inaczej i nawet nie probowalas naprostowac wizazanki, ze nawet sie jeszcze z nim nie widzialas na zywo, haha. Ja bym sie Ciebie bala, i wcale sie nie dziwie facetowi ze Cie bloknal. A jeszcze te teksty w kazdym watku "tu nie chodzi o wyglad bo jestem ladna", "podobam sie facetom" wtf? Albo to troll albo mentalnie masz 15 lat.
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Ja też. Szok
Stary 2015-11-24, 23:42   #25
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Spotykam się w tej chwili z facetem starszym o 7 lat. Wydaje się, że robi się poważnie,a ja jestem osobą, która jednak zawsze stara się myśleć racjonalnie. Ja mam 20 lat, on 27 i wiem, że za niedługo może chcieć mieć już żonę i dziecko... Ja w tej chwili na pewno nie czuję się gotowa na bycie matką, myślicie, że taki związek ma sens? Wiadomo, są różne etapy życia i na każdym różne priorytety.... da się to jakoś waszym zdaniem pogodzić?
Rzeczywiście... I ten wątek o libido 26 - letniego faceta też jest autorki Związek? "On jest nieśmiały"? Ty myślisz racjonalnie? Dużo rzeczy sobie wkręcasz. Tu tylko psychiatra pomoże, my Ci nic nie poradzimy.
Stary 2015-11-25, 00:12   #26
takajednakobieta
Raczkowanie

No to jak widać musze udać sie do psychiatry
Stary 2015-11-25, 10:41   #27
Karena 73
Kobieta z klasą

Cytat:
No to jak widać musze udać sie do psychiatry
Ciebie to bawi?
10 listopada napisałaś, że spotykasz się z facetem starszym o 7 lat, 22 listopada założyłaś wątek o tym samym facecie, którego nie widziałaś na żywo.
Nigdy się nie spotkaliście, a Ty w necie pytasz jak masz mu powiedzieć, że na dziecko jest jeszcze za wcześnie i coś nie tak z jego libido. Chyba tylko Ty nie widzisz, że to NIE JEST NORMALNE.
Nie dziwię się, że facet się z Tobą nie spotkał. Ja też boję się psychicznych ludzi.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości