Nadgorliwosc czy...? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-27, 12:26   #1
Nieudacznik
Przyczajenie

Nadgorliwosc czy...?

Witam,
Mam pewną niezrozumiałą dla mnie kwestię do rozwiązania i chciałbym się dowiedzieć jak sprawa wygląda ze strony płci dla mnie przeciwnej. Może to mnie jakoś "nakieruje" co zrobić dalej.
Otóż od pewnego czasu (trochę ponad miesiąc) piszę z dziewczyną, która bardzo mi się podoba. Przez zdecydowaną większość wymiany SMSowej jest to bardzo przyjemna, klejąca się nam rozmowa, nie ma tam nic na siłę, wymuszania tematów wszystko idzie naturalnie Co tym bardziej jest ciężkie, gdyż mam "gadkę" jednokomórkowej ameby Warto też wspomnieć, że około tydzień temu gdy spytałem czy po nowym roku miała by ochotę się spotkać w jakiś weekend zgodziła się Problem, a właściwie niezrozumiała dla mnie postawa koleżanki polega na tym, że wszystko potrafi być ok, po czym ona nagle zrywa ze mną kontakt powiedzmy na 2-4 dni. Piszę sobie z nią powiedzmy pół dnia, po czym jak ręką odjął, Ona nie odpisze na SMS bez żadnej przyczyny (przynajmniej tak mi się wydaje :P) i nie ma zamiaru po tych kilku dniach przerwy się do mnie odezwać... Dodam, że sytuacja miała już miejsce raz, wtedy to ja odezwałem się "Czy żyje?" odpisała, że tak, po prostu miała zapracowany weekend i nie miała czasy odpisać i potem było wszystko w normie, aż do wigilii...wtedy sytuacja się powtórzyła po tym jak złożyłem Jej świąteczne życzenia i trwa do teraz...Stąd pytanie jak na takie coś zareagować? Pisać do niej ponownie jako "pierwszy" i pokazać, że mi zależy czy może skutek będzie odwrotny i wyjdę na nadgorliwca, który się narzuca? W ogóle czy takie sytuacje są normalne czy może jednak ze mną jest coś nie halo lub może tylko wydaje mi się, że jest ok a tak serio to coś Jej we mnie nie odpowiada i mam problem?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i rady co mam dalej zrobić

PS Dodam, że owa koleżanka była wcześniej w związku, który definitywnie zakończyła, ale może jest przez to zrażona do facetów czy coś...
Nieudacznik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-27, 12:36   #2
Ewa_Lina
Raczkowanie

Dot.: Nadgorliwosc czy...?

Napisałabym, w sumie święta to zamieszanie zazwyczaj bo obsługa gości,zmywanie naczyń itd ale gdyby sytuacja się powtarzała to bym przestała pisać-przecież wysłanie jednego smsa ze jest się zajętym bo cos tam to kwestia kilku sekund
Stary 2015-12-27, 12:48   #3
Nieudacznik
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ewa_Lina Pokaż wiadomość
Napisałabym, w sumie święta to zamieszanie zazwyczaj bo obsługa gości,zmywanie naczyń itd ale gdyby sytuacja się powtarzała to bym przestała pisać-przecież wysłanie jednego smsa ze jest się zajętym bo cos tam to kwestia kilku sekund
Gdy sytuacja miała miejsce po raz pierwszy napisałem Jej dokładnie to samo Po prostu niewiedza mnie zabija i od razu zaczynam myśleć, że coś zrobiłem/powiedziałem nie tak...A jeden SMS, to kwestia minuty. A, żęby było śmieszniej to po życzeniach chciałem Jej napisać, że na święta ma ze mną spokój i niech spędzi czas z rodziną, no ale...nie zdążyłem :P
Dzięki za pierwszą opinie, czekam na inne wypowiedzi
Nieudacznik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-27, 12:55   #4
Azhaar
Zadomowienie

Być może ona nie ma takiego ,,parcia". Nie oznacza to, że jej się w ogóle nie podobasz, ale skoro niedługo się znacie to traktuje Cię bardziej koleżensko i tego ze przez dwa dni z Tobą nie pisze nie traktuje jako dramatu. Ma też swoje życie i sprawy, zwłaszcza w Święta. Ty widzisz w niej być może swoją przyszłą dziewczynę a ona w Tobie tylko (lub aż) fajnego kolesia, z którym może pogadać. Może to wynikać z konkretnego przypadku (tzn nie jesteś dla niej jakaś tak mega atrakcyjny by o Ciebie zabiegac non stop) i/lub jej ogólnego podejścia do wchodzenia w związki.
Azhaar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-27, 12:57   #5
Erykah_B
Rozeznanie

Też bym napisała. Święta to często ogólne urwanie dupy, a jak piszecie ze sobą dopiero od miesiąca to dziewczyna nie myśli o Tobie jak o jedynej osobie na świecie
Erykah_B jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-27, 13:11   #6
201703060948
Konto usunięte

Nie każdy lubi całymi dniami pieprzyć o niczym.

W życiu nie utrzymywałabym takiego intensywnego kontaktu - romansu internetowo-smsowego przez "ponad miesiąc".

Zanim się z facetem nie spotkam znaczy on dla mnie bardzo mało i długie rozmowy to dla mnie strata czasu. Jeśli ktoś mi się podoba to się z nim spotykam tak często jak się da i utrzymuję umiarkowanie częsty kontakt między spotkaniami.

Edytowane przez 201703060948
Czas edycji: 2015-12-27 o 17:06
201703060948 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-27, 14:21   #7
rutki
Raczkowanie

Dla ciebie wiele to znaczy,dla niej chyba jeszcze nie wiele i dlatego jestes nadgorliwy,wrzuc na luz i poczekaj,chyba masz niska samoocene-bo psedo-nieudacznik.
rutki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości