|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
tipsy
Wiem, że tu o tipsach sporo, ale większość z Was wie o tym sporo i trudno się zorientować u profesjonalistek,
![]() ![]() ![]() Proszę doradźcie jakie, jaki mniej więcej jest ich koszt i przede wszyskim jak później wygląda "dorabianie"? Sorry za pytania ale jestem w tej kwestii zielona totalnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: tipsy
A ja bym proponowała wpisać w wyszukiwarce "tipsy akrylowe,żelowe, uzupełnienie ,ceny" - z pewnością znajdziesz tam wszystkie potrzebne informacje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Tyle to ja wiem
![]() Myślałam, że ktoś może mi po prosu zasugerować, pokrótce wytłumaczyć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Ehmmmm z moich 480 postów co najmniej 30 to włsnie takie "tłumaczenie"....:rolleye s: No ale niech będzie -
![]() Jesli chcesz przedłużyc pazurki, masz do wyboru metodę akrylową lub żelową ( gdybyś tylko utwardzała wchodzi w grę jeszcze jedwab, ktory jednak na potrzeby przedłużenia jest zbyt słaby). Pomiędzy żelem a akrylem większych roznic, z punktu widzeneia klientki nie ma - żele utwardzane są w lampie UV natomiast akryle "stygną" ,że tak powiem po ich nałożeniu na płytkę pazurka. Generalnie żel jest bardziej elastyczny ntomiast akryl bardziej twardy stąd każda "nosicielka " tipsów ma swoją ulubioną metodę jednak na pierwszy raz naprawdę nie ma znaczenia którą z nich wybierzesz. Jezeli prowadzisz "normalny" tryb zycia a pazurki mają mieć standardową długosć( a nie jakieś krogulcze szpony) to jedne i drugie powiny ładnie wyglądać i być trwałe. Zarówno jedne i drugie mozesz zrobic na szablonie jak i na tipsie - jednak nie zawracaj sobie tym głowy -idz do stylistki ,ona zobaczy jaką masz płytkę i sama wybierze odpowiedni sposob przedłużenia. I tu ważny punkt - stylistka!! Najlepiej popytaj kolezanek czy mogą Ci kogoś polecic, ewentualnie Ty sama wybierając salon ( lub domek), zwroc uwagę na pewne szczególy - czy to dyplomowana stylistka czy po "kursie" z allegro; czy pracuje na dobrych materiałach; czy dba o higienę ( jednorazowe pilniki!!). Ceną się nie sugeruj bo tipsy za 180 wcale nie muszą być lepsze od tych za 80..Jednak "znaj proporcje mocium Panie" - przedłuzenie za 35 zł dobrym i profesjonalnym być nie może.....Ale ceny zależą głownie od miasta i miejsca pracy stylistki. Srednio wynoszą one 65-90 za przedluzenie i od 50 zł za uzupełnienie. W kwestii uzupełnienia- wykonujesz je srednio co 3 tyg, jednak zalezy to od tempa w jakim rosnie Twoj paznokietek! ufff....to chyba tyle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Ci bardzo za pomoc.
Właśnie dzięki Tobie skusiłam się na żelowe i mam już je na łapkach! ![]() Są super- teraz dopiero zaczynam przygodę z paznokciami! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Ciesze sie bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.