|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
pękanie żelu
Czesc Dziewczyny
przepraszam jesli ten wątek juz był ale przeszukałam archiwum i nie znalazłam odpowiedzi. W piatek utwardziłam sobie paznokcie żelem, a juz w sobote na prawie wszystkich paznokciach żel popękał ( na białej wystającej częsci). Mam miekkie paznockie i po osiągnięciu pewnej długosci (ok 4-5mm) dosć łatwo się łamią (zwłaszcza prawa reka) dlatego chciałam je troche utwardzić . Co powinnam zrobić - zdjąć go i załozyc nowy? uzupełnić? Ach dodam oczywiście że nie zrobiłam sobie tego sama i nie jestem jedna z tych domorosłych samowystarczalnych ktore w domowym zaciszu robią eksperymenty z pazurkami ![]() Btw czy po nałożeniu żelu rzeczywiscie trzeba unikać wszelkich mokrych prac-typu zmywanie , pranie reczne ? a rekawiczki są obowiązkowe? Edytowane przez agasn Czas edycji: 2005-12-27 o 01:11 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: pękanie żelu
Najpierw łatwiejsze pytanie- jeżeli chcesz miec ładne paznokcie i dłonie, to pracuj w rekawiczkach, szczególnie przy pracach wymagajacych chemicznych środków myjacych- np przy myciu zlewu.
Żel ci popekała tylko na "wystającej" poza opuszek części? Prawdopodobnie był zbyt cienko nałożony i gdy Twoje naturalne paznokietki sie wyginały, żel chciał robic to samo, a ze jest sztywniejszy to popękał.
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
ja przy tipsach zakladam rekawiczki tylko gdy pracuje ze srodkami cheicznymi..
tak to bez rekawiczek nawet zmywam i moje zelki ladnie sie trzymaja ![]() a co do pekani zeli, to Albertynka juz odpowiedziala..nie bede sie powtarzac
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
Ale tylko utwardzalaś pazurki a nie przedłużałas? Bo mżliwe też ,że nie uzyto specjalnego żelu to utwardzania ale zwykłego do przedłużania - jest on twardszy i mniej elastyczny, dlatego mogl popękać.
Co s=do rękawiczek...własnie wczoraj mialam kuuuupe zmywania i pierwszy raz zyciu założyłam rękawiczki - a noszę zelki od 4 lat. Wiec jak widać niezbędne nie są
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki za wyjaśnienie, może rzeczywiście został założony za cienko, zresztą ,dziewczyna która mi go zakładał powiedziała że nie będzie zakładac grubo bo nie wie jak moje paznokcie przyjma żel i czy on wogóle będzie się trzymał.
To na pewno nie był żel do przedłużania ,tylko do naturalnych paznokci - Calcium. Czy myślicie że w tej sytuacji powinnam pójść na zdjęcie i założyć jeszcze raz , czy raczej poczekac aż odrosnie i skrócić o tę popekaną część( bo poępkał mi tylko na wystającej częsci). Wybaczcie głupie pytania ale jestem w tej materii laikiem |
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Witam ja nie mialam jeszcze sztucznych paznokci (zel, akryl) ale bardzo mi sie podobaja i chcialabym sobie zrobic, oczywiscie nie sama, bo nie mam doi tego odpowiednich "narzędzi". Mam tylko pytanie: jakiej dlugosci powinny byc swoje paznokcie zeby moc zronic np. tipsy zelowe?
Prosze o pomoc i odowiedz. z gory dziekuje!
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
MagdalenoCM czemu na kilku watkach zadajesz to samo niezwiązane z tematem wątku pytanie ? Proponuje użyc wyszukiwarki albo założyc wątek a nie nabijać sobie sztucznie licznika tym samym pytaniem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.

stylizacja pazurków to moja pasja