|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Badania u lekarza medycyny pracy na studia.
Dziewczyny tak jak w tytule, wiecie może czy do badania na studia potrzebny jest wynik poziomu cukru?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
... choć nie Westwood
|
Dot.: Badania u lekarza medycyny pracy na studia.
Pewnie tak, to podstawowe badanie.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Wdg. mnie nie .
Morfologia nie obejmuje tego badania ale moze sie cos zmienilo w tej kwestii. Ja wogóle nie mialam badan moczu czy krwii tylko wywiad ogólny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A na jaki kierunek potrzebujesz tego badania? Ja pamiętam poszłam do rodzinnego po zaświadczenie o braku przeciwskazań do nauki tu i tu..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
ode mnie nie chcieli zzaswiadczenia od rodzinnego. jak sie dostalam to dostalam skierowanie od uczelni i z tym poszlam do medycyny pracy.
mialam badanie wzroku (dosc dokladne) i wywiad ogólny, osluchiwanie itp. zadnej krwi, czy moczu nie musialam oddawac do badan. duzo zalezy od kierunku studiów - ja szlam na finanse, a wiec jedyne zagrozenia to typu komputer (wzrok, kregoslup). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Lena
|
nie trzeba,...
................... a czym sie stresujesz? nawet jakbyśmiała podwyższony cukier to lekarz przeciwskazań napewno nie zobaczy!!! ![]() waznie są inne badania. ale na studia zazwyczaj tylko osłuchiwanie i wywiad (ew. oczy, postawa ciała).... al tak jak wszyscy piszą zalezy gdzie chcesz sie dostać. na medycznych kierunkach trochę tych badań robią... ale też nie jest aż tak dramatycznie!
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja dostałam skierowanie do lekarza MP z uczelni. Badanie polegalo na wywiadzie ogólnym [czy mam alergie itp.], zmierzeniu ciśnienia, osłuchaniu i sprawdzeniu wzroku.
Nie ma się czym stresować ![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja jestem po kierunku medycznym i przed studiami potrzebowałam tylko zaświadczenia od lekarza rodzinnego - dopiero teraz przed stażem miałam w Medycynie Pracy dokładne badania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Zależy chyba na jaki kierunek?
Ja musiałam takie badania robić 2 razy [kierunek typowo techniczny]. Za pierwszym razem, w jednej przychodni miałam: okulistę, neurologa, jakiegoś ogólnego. A za drugim chcieli mi zrobić oznaczenie, ale, nie wiedziałam o tym wcześniej i przed badaniami zjadłam Snikersa, więc mi nie zrobili [badanie to miałam robione z tydzień wcześniej, bo potrzebowałam do czegoś innego, powiedziałam, że mam w normie]. Chociaż ostatnio nawet do prawa jazdy miałam robione oznaczenie... Nie bardzo wiem, po co pytasz, ale jak się boisz pobierania [ja nigdy wcześniej nie miałam tego badania i myślałam, że na tym polega ![]() ![]() A najlepiej to zadzwoń do tej placówki MP, w której masz zamiar robić badania, powiedz, że masz skierowanie ze studiów i zapytaj jakie badania wchodzą w skład do uzyskania zaświadczenia. Prościej się nie da.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2010-07-13 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja miałam tylko pobieraną krew i badanie wzroku.
ale prawdę mówiąc to taki pic na wodę ![]()
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Hehe skąd te wszystkie supozycje że się boję
![]() Pytam bo w zeszłym roku robiłam badania i wiem, że chodziłam ze swoim cukrem (zrobionym przy okazji ogolnej morfologii) i kserowałam, żeby nie kłuć się na nowo i tracić czas, chociaz u mnie się czeka dobre 3 godziny u lekarza MP. Tylko problem w tym, że nie pamiętam czy to było tylko do badania na prawo jazdy(tam obowiazkowo badaja poziom cukru we krwi) czy tez na studia. Tak sie zapytalam, nie myslalam ze wywiaze sie z tego niewinnego pytania az taka dyskusja ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
-"czy się pani dobrze czuję?" i po badaniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja tez bede musiala zrobic te badania.
Mam wade postawy i wzroku. Czy lekarz moze mi wpisac ze mam przeciwskazania do studiow i wtedy mnie wywala z uczelni? W sumie nie rozumeim zabardzo tych badan.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ale w każdej przychodni jest inaczej, to co z tego, że Asia powie Ci, że miała oznaczenie, Kasia, że nie miała, a Basia, że jej krew pobierali?
![]() Tak ciężko zadzwonić do przychodni i zapytać? ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
![]() Łatwiej jest wejść na Wizaz i zapytac niz bobrowac w necie szukajac numeru do przychodni, w koncu od czego jest forum ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Ale zadzwonie, żeby zaspokoić ciekawość i nie iść na głodnego na marne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
a ja jestem na AWF i miałam tylko taki ogolny wywiad, zbadany wzrok, osluchanie i tyle..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#18 |
.
|
duzo zalezy od lekarza - sa tacy, ktorzy przeprowadzaja wywiad i podpisuja papierek. cala wizyta trwa wtedy tylko 10 minut.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale....samo badanie to pikuś w porównaniu do tego co się dzieję w tych MP. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Kilka lat temu zdajac na filologie udalam sie prywatnie do lekarza medycyny pracy i mialam mierzony poziom cukru. Ponadto badany wzrok i ogolne badanie. Troche to zajelo, lecz wyniki wszystkie byly w porzadku.
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
A jakie badania moga być jeśli wybieram sie na turystyke i rekreacje na wydział Wychowania fizycznego ? (z pośród tych : RTG klatki piersiowej, morfologia krwi, OB, WR, grupa krwi, badanie moczu, EKG, badania okulistyczne, laryngologiczne, stomatologiczne, kobiety także ginekologiczne) Prosze o szybką odpowiedz !!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
No właśnie, to zależy chyba od kierunku. Ja na dietetykę także potrzebowałam zaświadczenie od lekarza medycyny pracy o braku przeciwwskazań do wykonywania zawodu ale przynajmniej w moim wypadku polegało to głownie na przeprowadzeniu wywiadu lekarskiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
A skąd jesteś? Ja wpisałam sobie w wyszukiwarkę medycyna pracy Wrocław i weszłam na stronę (...) i tam dowiedziałam się wszystkiego. W sieci można znaleźć wszystko, a więc do dzieła
![]() Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2015-09-17 o 10:48 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
mam nadzieje że ktoś mi odpowie
mam dziwne pytanie, czy na optometrie dostane sie pomimo wady wzroku i noszenia okularów? XD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.