Ciężko mi na duszy i ciele :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-04, 20:44   #1
Camilla
Zakorzenienie

Unhappy

Ciężko mi na duszy i ciele :(

Nie wiem co się ostatnio ze mną dzieje. Chodze zmęczona, moge zasnąc w każdej pozycji i w każdych warunkach, nawet jak śpię po 8 godzin i rano czuje się wyspana, to popołudniu po pracy padam na nos ze zmęczenia. Przez to zmęczenie czuje, ze oddaliłam się od mojego TŻ, on zreszta też chodzi zmęczony i niewyspany, mimo iz chodzi do pracy na późniejsza godzinę i jak ja wychodze to on jeszcze moze sobie pospać.
Wieczorami zawsze duzo rozmawialismy ze sobą, jedlismy wspólnie obiado- kolację, pilismy winko lub browarka, ogladalismy film no i kochaliśmy się. Teraz tych rozmów jest mało,często nie chce mi się filmu obejrzeć, nie wspomne o sexie; ten wieczorny czas, który mamy dla siebie, mam wrażenie, że jest coraz krótszy, może z tego wzgledu, ze ja nawet moge iśc spac o 21:00. A kiedy już naprawde mamy czas dla siebie np. w weekend ,to zawsze musi coś pokrzyzowac nam plany.
Mój TŻ ma duzo znajomych, ja mam ich mniej, ale poprostu chodzi o to, ze jesli tak bardzo chce spędzić ten czas na osobności z moim TŻ żebym sie w końcu nim nacieszyć to np. jakiś z jego znajomych zadzwoni i zaproponuje spotkanie. Tak np. jest z dzsiejszym dniem. TŻ rano wstał pojechał do pracy, bo miał szkolenie, potem pojechał na uczelnie na zajecia, wrócił po 18:00. Mieliśmy ten wieczór spędzić tylko we dwójke, popijając winko oglądając jakiś film no i miałam nadzieje na sex. No, ale kolezanka z jego pracy wysłała mu smsa z propozycją piwa, ja powiem szczerze, że na początku pomyliłam osoby, bo myslałam ze to sasiadka z wejścia obok (obie mają tak samo na imię i ich nazwiska sa na tą samą litere), więc odp. bez zastanowienia że niech przyjdzie do nas. TŻ oddzwonił i okazało się że chodzi własnie o kolezanke z pracy no i zaproponował jej nocleg, bo przeciez nie bedzie się tłuc nocnym autobusem (a mieszka chyba ze 3 przystanki dalej). Od razu humor mi się popsuł i płakac mi się zachciało, bo z naszych planów nic nie wyszło.
Nic mu nie powiedziałam o tym, ponieważ, nie chce wyjśc na osobę, która chce mu ograniczać kontakty ze znajomymi czy tym bardziej ich zabraniać. Ja osobiście bardzo lubie jego znajomych i spotkania z nimi sprawiają mi ogromną przyjemność, poprostu się na nie ciesze, ale chciałabym tez zebysmy mieli czas tylko dla siebie. W tyg. jestesmy tak zagonieni i zmęczeni, ze nie możemy się soba nacieszyć.Nie chce naprawde wyjśc na jakąś egoistke
Dzisiaj rano częśc z tych rzeczy co wam pisze powiedziałam mu, np. o tym, ze mało rozmawiamy ze soba i zyjemy jakby w dwóch różnych światach. Obiecał, że postara się to zmienić. Powiedziałam mu tez ze jestem zmęczona, niewyspana i bardzo denerwuje mnie ten stan (dzisiaj dla przykładu czułam się bardzo słabo, mimo iż spałam od 22:00 do 8:00, zmierzyłam sobie cisnienie i miałam 106 na 55 po wypiciu dwóch kaw).
Kupiłam dzisiaj witaminy (vigor) i postaram się zmienić tryb życia na zdrowszy (więcej owoców i warzyw), ale co zrobić z duszą? Nie wiem, moze jestem przewrażliwiona i to wszystko wyolbrzymiam, ale przez te powtarzajace się codziennie schematy dnia codziennego, zaczynam tracic cierpliwość. A co jest w tym nasmieszniejsze to z jednej strony najchętniej siedziałabym w domu w 4 ścianach i tuliła się do TŻ, a z drugiej to poszłabym sobie na jakąś mega extra impreze. Bardzo mi tego brakuje....
Nie wiem, może powinnam iść do psychologa...?

jesteśmy razem

Camilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-04, 21:00   #2
koKOro
Zakorzenienie

Dot.: Ciężko mi na duszy i ciele :(

właśnie miałam Ci zaproponować żebyś lepiej zaczęła się odżywiać itp. ale po przeczytaniu do końca widze, że podeszłaś do tego bardzo mądrze zmęczenie może wynikać z braku witamin itp. więc zrób tak jak piszesz i może fizyczna sprawność się polepszy. Cieszy mnie również to, że Twój TŻ obiecał coś zmienić. Rozumiem Twoją irytację schematami życia codziennego, jako zodiakalny baran często to odczuwam. Myśle sobie, że życie czasem przypomina fale, raz jesteśmy wysoko, później spadamy i może to jest ten moment, a za chwilke wyjdzie słoneczko. Może warto jakoś to zignorować, poczytać ulubioną książkę, wyjść (choćby samej) na spacer, iść do fryzjera - zrobić coś co da promyk słońca. Domyślam się, że najbardziej to potrzebna jest Ci bliskość TŻ, ale skoro tak się dziwnie układa ostatnio to może warto zająć się czymś miłym i poczekać na zaskoczenie, bo wymusić się raczej niczego nieopłaca lubie takie jedno powiedzenie: jak gonisz to ucieka, jak uciekasz - goni łatwo też pogrążać się w takim stanie i później coraz ciężej wypłynąć. Miejmy nadzieje, że już niedługo zawita wiosna i wszystko stanie się bardziej kolorowe
3maj sie cieplutko

zakorzenienie
koKOro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-04, 21:05   #3
201607211724
Konto usunięte

Kamila.. Dziwne uczucie - jakbym o sobie czytała. W kazdym niemal szczególe. Tym bardziej mi przykro z powodu Twojej sytuacji, ale tym samym nic Ci poradzic nie potrafię. Sama bezradna jestem.
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-04, 21:15   #4
Camilla
Zakorzenienie

koKoro ja też jestem zodiakalnym baranem. Powiem szczerze, ze czekam już wystarczająco długo aż coś sie zmieni. Robie też wiele rzeczy dla siebie, z tym, ze własnie brakuje mi tych siła witalnych i bliskości, takiej prawdziwej , mojego TŻ...
Kurcze musze z nim jeszcze raz otwarcie pogadać, nie chce żeby mi zarzucił egoizm, kiedyś niestety w podobnej sytuacji zostałam tak nazwana, może nie wprost, ale mozna było to odczytac miedzy słowami, dlatego tez obecnie tak długo tłumie to w sobie , ale boje sie, ze bedzie jeszcze gorzej i w końcu wybuchne, a mój TŻ tez jeste baranem i może niestety dojść wtedy do powaznej kłótni.
Ta koleznaka z pracy TŻ co ma przyjśc, jest fajną i miłą dziewczyną, ale ma ostatnio spore problemy sercowe i obawiam się, ze może zacząc wylewać swoje zale, a ja chce poprostu spokoju, chciałam spokoju, polezec w ciszy, popijając winko i potem kochac się dio upadłego....

jesteśmy razem

Camilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-04, 21:28   #5
koKOro
Zakorzenienie

rozumiem, w takim razie jak najbardziej przyda się rozmowa o własnych potrzebach i nie bój się - to nie egoizm, bo w końcu taka rozmowa nie należy do najłatwiejszych, a mimo to chcesz rozmawiać, aby w waszym związku było jak najlepiej - więc o egoizmie nie ma mowy, a ile się można dusić. Pamietaj, że do facetów najlepiej trafić nie owijając w bawełne i dać czas do przemyślenia - nie kazać od razu odpowiadać (sorki za "pouczanie" - sama sie tego ucze ). Na pewno jeśli się to nie zmieni lub nie wygadasz się - wybuchniesz, bo taki niesmak w środku narasta, a problem sie poszerza.
3mam kciuki !!

zakorzenienie
koKOro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości