|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nie działa lakier do spękań Pentart
Kolejna próba i znowu to samo. Dwuskładnikowy lakier Pentart do spękań. Zero efektów. Czy przy uzywaniu go trzeba na coś szczególnie zwracać uwagę??
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nie działa lakier do spękań Pentart
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Mam dwuskładnikowca z tej firmy i zawsze wychodzi.
Może za wcześnie położony step 2 jak pisze Ania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
mam to samo ile sie nameczyłam ,ile prac zniszczyłam ale dzis kupiłam drugi ten z opcja dwie białe buteleczki ,przedtem miałam kolor biały i miodowy a jak nie wyjdzie to dowidzenia na zawssze.Specjalnie kupiłam w sklepie by odpadło ryzyko ze moze przeziembiony bo tamte kupowalam z internetu i zima była wiec moze zmarzł po drodze ale jak widze piekne spekania pentartem to mnie trafia .I pedzle wymieniałam itp i nic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
a mi o dziwo lepiej wychodzi tym z ciemnym step 2 tj piszecie,bo ten 2x jasne to do spekan a ten z miodowym to do delikatnych ..i zdecydowanie wole tego do delikatnych... nie spiesze sie ze step 2 czasami klade po 2 dniach czasami po 1 .biore pod uwage czy bede prasowac,wieszac pranie(chyba ze jest juz takie w miare uschniete) badz intensywnie gotować..bo moze nie wyjsc tj w wilgotny deszczowy dzien..wiem bo robilam raz jak bylo wilgotno i nie wyszło.tez mam penart a wole tego niz jednoskladnikowca..
step 2 widac juz po 2 godzinach od zastosowania..choc lepiej wyglada bo wypelnieniu spekan.przynajmniej u mnie. ja nakladam pedzlami nylonowymi,a Ty?i to dosc obficie daje tak mi sie wydaje,ale nie tak aby skapywał hojnie traktuje bombki. ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- ja zazwyczaj kupuje na allegro zima nie zima, nie ma problemu i tak od razu sie do niego nie dobieram.wiec bez roznicy.. ![]() ale te 2 biale to do luftu..nie chce go mozekiedys od biedy go uzyje..moze tez wina pogody wole ten jak to mowie,,normalny bo cos widać ![]() Edytowane przez beatrix28 Czas edycji: 2013-12-17 o 21:39 Powód: dopiska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ja kupiłam nowe pedzle i trzymałam kazda prace osobno w innym pokoju i po kilka dni.Naprawde miałam duzo cierpliwosci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Farbowana to chyba nie pomoge,moze inne dekoupażystki beda wiedziały cos wiecej. az tak to się nie poświęcam.nie mam zamairu byc niewolnicą swojego hobby.tylko deska do prasowania jest nieczynna
![]() ![]() najwyzej spróbuj za jakis czas |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.