|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wakacje bez miesiączki.
Zbliżają się wakacje i okres urlopowy jak sobie przypomnę wyjazd z przed roku który popsuła mi miesiączka to robi mi sie niedobrze.Słyszałam że biorąc tabletki antykoncepcyjne można zatrzymać okres.Proszę napiszcie na ile jest to bezpieczne i na jak długo można okres zatrzymać.
![]() |
#2 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacje bez miesiączki.
Cytat:
![]() Do wiosny daleko, a co dopiero do wakacji. Ale do rzeczy: Cytat:
W tym czasie pojawia sie krawienie imitujace miesiaczke. Zazwyczaj jest ono ubozsze niz normalny okres, ale to tez sprawa indywidualna. Jesli po zakonczeniu opakowania, nie zrobimy tej 7 dniowej przewy, tylko od razu rozpoczniemy kolejne opakowanie, wowczas krawienie nie wystapi. Moja ginekolog twierdzi, ze mozna w ten sposob wstrzymac 2-3 "miesiaczki" pod rzad. Znam opinie lekarzy, ktorzy twierdza, ze dluzej, osobiscie nigdy nie omijalam przerwy dluzej niz przez 1 cykl. Mysle, ze jest to rozwiazanie na czas letni- czesto upaly daja sie wowczas we znaki i faktycznie pominiecie "okresu", to wygoda. W takim wypadku nic zlego sie nie stanie.
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dzięki Intuicja.Życze żeby w błyskawicznym tempie zleciał ci czas do wakacji.Chyba że lubisz zimę.Bo ja tak sobie.
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja takze nie przepadam za zimą... oj nie Pozostaje mi zatem życzyć Tobie tego samego pzdr ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
po prostu nie robisz 7 dniowej przerwy tylko tabletki bierzesz dalej.Jest to całkiem bezpieczne bo sama tak robiłam ale nie na dłużasza mete mozesz tak zrobić żeby się nie denerwowac i nie stresować
pzdr asia26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Zapytaj lekarza,czy opłaci ci się ingerować w układ hormonalny tylko na wakacje?Czy jest to bezpieczne dla organizmu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.