|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Akademik dla studentki Akademii Ignatianum w Krakowie
Witajcie!
Zostałam przyjęta na pierwszy rok studiów stacjonarnych na kierunek Pedagogika. Uczelnia Ignatianum nie posiada własnego akademika i będę miała do Was wizażanek kilka pytań odnośnie tego czym się kierować przy wyborze akademika, ponieważ nie mam pewności, że będzie dla mnie miejsce w akademiku Młodość Uniwersytetu Rolniczego, z którym Ignatianum ma podpisać umowę w tym roku. Ma być to najprawdopodobniej 12 miejsc i chyba wszystkie dla erasmusów. Jesteście może w stanie powiedzieć coś na temat tego akademika? Jestem osobą raczej dość spokojną i wolę posiedzieć gdzieś w Pubie-pogadać niż bawić się np. na jakiejś dyskotece do rana. Ale też nie chciałabym mieszkać w akademiku, w którym ludzie tylko się uczą ![]() Jakie akademiki według Was zachowują taką równowagę? ![]() Uważacie, że lepiej jest mieszkać w pokoju dwuosobowym czy trzyosobowym? Lepiej wybrać pokój z łazienką czy łazienką na korytarzu? Jeśli łazienka na korytarzu to najlepiej na ile pokoi, żeby była dzielona? Będę bardzo wdzięczna za wszystkie udzielone odpowiedzi! ![]() Edytowane przez Ptaszynka5991 Czas edycji: 2016-08-07 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Akademik dla studentki Akademii Ignatianum w Krakowie
Po pierwsze - czym jest ta uczelnia? Z ciekawości pytam, bo pierwsze słyszę.
A co do Twoich pytań to akademiki UR są w fatalnym położeniu, dojazd rano do centrum stamtąd to koszmar, chyba największe korki w całym Krakowie. Jak chcesz akademik to największe szanse masz chyba (w sumie to raczej tylko) na miasteczku studenckim agh, zawsze są miejsca w wolnej sprzedaży. Co do pytań o łazienki itd. to nie ma sensu drążyć tematu, bo na pierwszym roku i tak raczej dostaniesz pokój w najgorszym standardzie. edit: uświadomiłam sobie właśnie że akademik młodość nie jest tam gdzie cała reszta, właściwie jest w bardzo dobrej lokalizacji, więc powyższe go nie dotyczy ![]() Edytowane przez krysztalkrysztal Czas edycji: 2016-08-19 o 08:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.