|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Jakie środki do stylizacji
Cześć Wszystkim!
Jestm szczęśłiwym posiadaczem bardzo gęstych, aczkolwiek i bardzo sztywnych włosów. Ma to też swój minus. Mój problem polega na tym, że włosy po ułożeniu przez godzinę lub dwie wyglądają świetnie, cała fryzurka się trzyma, natiomiast potem wszystko się sypie. Włosy opadają i układają się tak jak chcą, wracają do swego poprzedniego stanu, i nie jestem w stanie nic tym zrobić. Czy moglibyście/mogłybyście mi doradzić jakich środków używać do ich stylizacji? Czy są jakieś kosmetyki które spowodują że będą one mniej sztywne i bardziej posłuszne, bo doprowadza mnie już to powoli do rozpaczy. Dzięki za porady! |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jakie środki do stylizacji
O, mam podobny problem.
Generalnie czego uzywacie do pielegnacji/stylizacji wlosow? U mnie to jest szampon + odzywka. Czasem podprostuje choc generalnie juz po wysuszeniu mam proste. Tylko że one są takei jakby napuszone. Chcialabym zeby byly gladsze, bo niestety po pewnym czasie każdy wywija sie w inna strone, sztywnieją jakby. Po przeczesaniu jest w miare ok ale ileż można biegać co chwile do wc zeby je rozczesac ;/ Jakies pianki? Żele? Moze glupio pytam ale sie nie znam ![]() nie wiem czy ktos zrozumie w ogole o co mi chodzi. |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jakie środki do stylizacji
Co do puszących się włosów - po myciu używam odżywki do włosów suchych i zniszczonych (kiedyś L'oreal, ale ostatnio Timotei, bo działa tak samo, a jest o połowę tańsza). Później nakładam mleczko prostujące HotLiss. Włosy myję wieczorem, zostawiam do wyschnięcia. Przez noc trochę się "przyklapują". Rano jeszcze traktuję je mleczkiem wygładzającym i lakierem (końce) i jakoś się trzyma. Chociaż jak jest wilgotno albo wietrznie to i tak wywijają się we wszystkie strony :/ Staram się też nie używać prostownicy zbyt często.
Jak myłam włosy rano, co automatycznie wiązało się z ich suszeniem, to wyglądałam jak miotła :| A, i bardzo pilnuję systemtycznego obcinania końców. Jak nie obetnę 2-3 miesiące to są strasznie napuszone i wyglądają paskudnie. W ogóle w moim przypadku (puszących się włosów) zbyt długie włosy nie wyglądają dobrze. Pozdrawiam!
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.