|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
bistro, bar zakaskowy, co sadzicie?
Witam wszystkich. Ciekawi mnie jakie sa Wasze doswiadczenia z popularnymi ostatnio barami ala bistro, przekaski zakaski itd, ktorych namnozylo nam sie w Polsce jak grzybow po deszczu.
Czy w waszych miejscowosciach sa takie miejsca? Co mozecie zarekomendowac a kogo zganic? ![]() Jakie sa Wasze ulubione zakaski? Ja niezmiennie kocham galaret/nozki i sledzika w oleju lnianym. Pozdrowienia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: bistro, bar zakaskowy, co sadzicie?
Cytat:
![]() a tak na serio u mnie w mieście nie ma takiego żadnego, oprócz baru Imbis, ale tam typowe żarcie z budki typu hamburgery, zapiekanki, gofry itd. Choć hot-dogi amerykańskie z sosem remolada, ogórkiem kiszonym i prażona cebulką maja nie do podrobienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
e tam reklame gesslerow, ich nie trzeba juz reklamowac
![]() ![]() A jesli bedziesz w Krakowie, to proponuje odwiedzic kultowe juz, choc stosunkowo mlode bistro na Placu Nowym, co by nie robic kryptoreklamy nie napisze nazwy, znajdziesz na pewno ![]() Czyli mowisz, ze u was burgery i zapiekanki bardziej a jak myslisz, przyjelo by sie takie pseudo gesslerowe bistro w Twoim miescie? Bo ja boje sie, ze w mniejszych miastach, to raczej niewypal choc moze sie myle ![]()
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A to przezacne miejsce w Kato znam bardzo dobrze, świetny klimat, jak tylko mam okazję, to zaglądam tam w pierwszej kolejności ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakaś biała kiełbasa, zimne nóżki, bigos, ogórki na kanapce ze smalcem lub cos w tym stylu, sama chętnie bym sie wybrała, bo u mnie to same pseudopizzerie, co nawet dobrej pizzy nie mają ![]() moje miasto liczy około 20 tysi, więc jest średnie wielkościowo, gdzie brak KFC, McDonalds'ów itp. ![]() Oglądając program "Wściekłe Gary" pan Adam gościł sie często w Krakowie właśnie w takim barze zakąsek czy przekąsek, ale nazwy za choinke teraz nie podam ![]() Ależ to wszystko tam wyglądało smakowicie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
joe
ja mam brata w kraku i coś ostatnio wspominał o barze z tapas , czy o to Ci chodzi? kurde jak ja marzę żeby mieć swoją knajpę ![]() dla mnie idea genialna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
No nie do konca o tapas mi chodzilo, choc tez dobry pomysl, tylko moim zdaniem w naszym klimacie, jeszcze ten klimat jest nie do konca naturalny, raczej chwilowa moda i bylo nie bylo pozytywny snobizm. Natomiast bary zakaskowe, czy nazwijmy je bistro jak najbardziej na miejscu
![]() A co do tapasow, pewnie Twoj brat mowil o tych na Szewskiej. Knajpka moim zdaniem taka sobie jesli chodzi o jedzenie ale trzeba im jeszcze dac chwile, bo dopiero sie rozkrecaja. Maja za to uwazam, swietny jak na tego typu miejsce wybor dobrego gatunkowo wina w fajnych cenach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.