![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
"posklejane włosy"
Macie może jakieś sposoby na "posklejane włosy"? gdy rozczesze po kilku minutach robią mi się tzw strąki. wyglądają jak bym wiecznie tłuste nosiła;/ mam włosy długie i raczej cienkie (nie używam prostownicy ani suszarki)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: "posklejane włosy"
Używasz kosmetyków z silikonami? Jeśli tak to przestań.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ma zielone pojęcie
|
Jaką szczotką czeszesz włosy? Ja proponuję używać szczotki ze sztucznym włosiem
![]() ![]()
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytanie - czy używasz kosmetyków przystosowanych do Twoich włosów? tzn. chodzi mi o szampon, odżywkę. Może stosujesz zbyt ciężkie kosmetyki i obciążasz włosy? Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
włosy czesze grzebieniem, staram sie myc codziennie czasami co drugi dzien po2h od umycia ma juz straki wiec tłuste raczej nie są. Szampon to pantene do włosów cienkich i delikatnych odżywki zawsze nie używama jesli tak to pantene-regeneracja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Szampony Pantene jak dla mnie mają tragiczny skład.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
x
Edytowane przez non so Czas edycji: 2011-02-04 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Heh.
Odstaw silikony w odżywkach, jedwabiach i umyj szamponem bez silikonu. Nadbudowały ci sie na włoskach. Ciesz się, że nie masz łupieżu , swędzawki i włosy nie wypadają, bo i tak z tym świństwem bywa. Odnoszę wrażenie, że te wszystkie loreale, panteny , head&shoulders i inne drogeryjne firmy celowo dodają do włosów specyfiki, które powodują efekt szybkiego przetłuszczenia ,coby tego duzo zużywać i im kieszenie ładować naszą kasiorką. Sprzedaż dzieki temu rosnie.
Klęska glodu w Rogu Afryki. Największa susza od 60 lat. http://unicef.pl/images/stories/akcj...d_banner11.png Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-01-12 o 18:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
moja przyjaciolka jak myje wlosy tylko szamponem to jak rano umyje wieczor tluste ma ... ale znazla sposob
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny oprócz babydream jakie szampony są bez sls?
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Bez sls jest większość szamponów. Bez sles (i pewnie o to ci chodziło) już mniej, np. Hipp, Biovax.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
no włosy tez mi wypadają straciłam je w połowie... od roku nie farbuje ale sytuacja i tak sie nie poprawia nadal lecą; koleżanka polecila mi pantene bo niby włosy przestały jej po nim wypadać. A jakie szampony polecacie???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;24336587]Bez sls jest większość szamponów. Bez sles (i pewnie o to ci chodziło) już mniej, np. Hipp, Biovax.[/QUOTE]
Chodziło mi o szampon bez silikonów, pomyłka :P
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi pomagały ampułki radical, oraz szampon Pollena Ewa z czarną rzepą - niestety ten drugi mnie mocno podrażnił. ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- to chyba o odżywkę bez silikonów? :P bo się pogubiłam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja czeszę włosy szczotką z włosia i unikam silikonów (tylko na końce, bo szybko mi się niszczą) i też mam ten problem
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
A o kosmetykach bez silikonów jest osobny wątek. Nie ma sensu wymieniać tutaj nazw.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
któraś z dziewczyn napisała ze efektem ubocznym stosowaniu taki szamponów możne być np wypadanie włosów wiec dlatego o tym wspomniałam
![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- ok spoko dzięki za porady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wyżej wspominały o szamponach bez silikonów, więc o nie pytałam
![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sa tez specialne szampony oczyszczajace np paul mitchel shmpo tree. ale podobny efekt uzyskasz tanszymi rpoduktami wiec chyba nie warto przeplacac. silikony sa pomocne w pielgnacji ale w mnieszych ilsociach i nie dla cienkich włosów. Ja uzywam jedynie silikonowego spreju gliss kurr bo pomaga mi rozczewyac włosy ale i tak raz na jakis czas robie rpzerwe gdy widze ze wlosy robia sie oklapniete.
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
x
Edytowane przez non so Czas edycji: 2011-02-04 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
akurat dla wiekszosci kreciolow silikony stanowia glowny problem, z reszta cala filozofia pielegnacji wg CG polega na wykluczeniu silikonow i mocnych detergentow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
"Poklejone" włosy.
Witam, mam problem z włosami i pilnie szukam jakiegoś rozwiązania. W ostatnim czasie (w przeciągu tygodnia) byłam zmuszona 2 razy farbować włosy (raz część włosów - nie całe - była rozjaśniana, potem musiałam przywrócić całym włosom kolor brązowy, ponieważ rozjaśnianie to był błąd). Farbuję włosy regularnie, mniej więcej co 1,5 miesiąca, na kolor brązowy (niestety przeważnie są to farby z amoniakiem). Mam dosyć zniszczone włosy, jednak przeważnie widać to, gdy są one suche, rozdwojone końcówki itp. Jednak po ostatnich farbowaniach (kiedyś już też miałam taki problem), podczas mycia włosów, po nałożeniu i spłukaniu szamponu wszystkie moje włosy automatycznie się "sklejają", gdy już trochę osuszę je ręcznikiem są bardzo suche i nie da się ich rozczesać, a gdybym zastawiła je takie do wyschnięcia, to po wyschnięciu miałabym "szopę". Z farbowania włosów na razie nie mogę zrezygnować, jednak eksperymentów z rozjaśnianiem nie będę już próbowała. Czy ktoś miał podobny problem i zna jakieś preparaty, które pomogą rozkleić włosy? Gdy używam raz na tydzień odżywki to po spłukaniu jej moje włosy są gładkie, jednak myję je codziennie i następnym razem problem wraca. Proszę o radę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Oby do wiosny
|
Dot.: "Poklejone" włosy.
Z tego co piszesz wnioskuję, że Twoje włosy sa popalone. Tak na prawdę nie da się z nimi zrobić wiele. To co spalone powinnaś obciąć.
Możesz troszke podratować je olejowaniem i codziennym stosowaniem masek. Odżywkę uzywaj przy każdym myciu, nie tylko co tydzień. Myślę, że dobrze by było, aby odżywka nie miała silikonów- one sprawiają że włosy wyglądają ładnie na chwilę, ale przy dłuższym stosowaniu wysuszają i obciążaja. Edytowane przez Śniegowa Czas edycji: 2012-04-13 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem używanie odżywki w Twojej sytuacji po każdym myciu włosów to konieczność, dodatkowo na zmianę z odżywką powinnaś używać dobrych masek, które zregenerują zniszczone włosy bo bez tego ani rusz! Polecam także olejowanie
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Też mam takie popalone włosy i nie zamierzam ich obciąć. U mnie się sprawdza Joico Reconstructor. Najpierw myję szamponem Babydream, potem nakładam Joico, spłukuję po 20minutach i kładę odzywkę (zwykle mleczną Polwell czy jakoś tak). Jeśli farbujesz na brąz to utleniać 3% powinien Ci wystarczyć, włosy na pewno mniej się zniszczą.
Ćwiczę od 10.07.2012. Mój trening -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=757235&page=18 i efekty -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=457 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3961 PALEO ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Nindżopesz
|
Ściąć to co najbardziej zniszczone, używać dobrych odżywek po każdym myciu (od siebie polecam Garnier Awokado i karite, inne wizażowe hity to np. Alterra morelowa lub granatowa, Isana z babassu), zainwestować w jakieś maski do włosów (np. Bingo, Kallos, Gloria). Skoro masz suche włosy i myjesz codziennie to jeszcze dobijasz je silnym detergentem (strzelam w ciemno, nie wiem jakiego szamponu używasz), może przestaw się na szampony dla dzieci (Hipp, Babydrem) a mocniejszego szamponu używaj raz na tydzień. Bardzo polecam nawilżanie i olejowanie - może być domowa maseczka z miodu, odrobiny gliceryny i oliwy z oliwek zostawiona na noc albo na kilka godzin, jakiś gotowy olejek np. Alterry (one są do ciała ale nie ma to znaczenia) albo np. oliwka Babydream. I na końcówki jakieś serum silikonowe/jedwab - nie znam się bo nie używam.
Ogólnie trochę roboty będzie jeśli chesz odzyskać zdrowe włosy. A jeśli nie zależy Ci za bardzo na ich przyszłości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Oby do wiosny
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.