Ciasta i Torty w okolicy Zawiercia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-07, 00:34   #1
Faflik
Raczkowanie

Ciasta i Torty w okolicy Zawiercia

Witam!
Nigdzie nie znalazłam takiego wątku więc zakładam nowy.
Poszukujemy sprawdzonej ciastkarni w okolicy Zawiercia. Za miesiąc mamy wesele, a ta z której mieliśmy brać ciasta - Delowscy okazała się fatalna!
Na szczęście zamówiliśmy kilka rodzajów ciast na próbę...
Żadne nam nie smakowało, a jedno to był po prostu zakalec!
Tragedia! Jak można było w ogóle dać coś takiego?
Ciasta miały być lekkie i śmietankowe, a wszystkie jakie dostaliśmy były "ciężkie" robione chyba na maśle albo margarynie i po prostu niedobre...
Pomocy!!!!
Faflik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 01:23   #2
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock
Dot.: Ciasta i Torty w okolicy Zawiercia

Polecam cukiernio piekarnie Lisak w Wysokiej

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 14:28   #3
79 Marta
Wtajemniczenie

My zamawialiśmy w Łazach, spokojnie moge polecić. Bodajże Karpatka się zwią. Ceny konkurencyjne, właściciele do dogadania, wszystko ok
Stary 2011-08-09, 21:54   #4
Faflik
Raczkowanie

Dziękuję za podpowiedź!
Wypróbujemy obie ciastkarnie.
Bo ślub już tuż tuż...

Pozdrawiam!!!
Stary 2011-08-12, 15:30   #5
Anev0
Zakorzenienie

Ja mogę polecić moji znawcy kuchni szczególnie babcia która wszystkich krytykuje a zachwała ciasta w cukierni w Jamniku. Pierwszej od strony hotelu Ceny nie są powalające a ciasto pyszne)

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-22, 22:05   #6
eu4ia
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Ciasta i Torty w okolicy Zawiercia

W Jamnik są właśnie ciasta z ciastkarni Delowscy którą polecam. Brałam z niej ciasta, paczki dla gości weselnych i tort na swoje wesele. Wszystko dostarczone było na czas, tort marcepanowy po prostu mistrzostwo świata-zrobione wg zdjęcia, które im dostarczyłam a ciasta z pater zniknęły od razu, a myślałam, że coś pozbieram do domu
Sa pyszne, i duży wybór-każdy znajdzie coś dla siebie. Torty na każdą imprezę też tam zamawiam
eu4ia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 00:27   #7
Faflik
Raczkowanie

Witam!
Ja już na szczęście mam za sobą ślubne przygotowania i poszukiwania cukierni. To co mogę powiedzieć na temat własnych doświadczeń w tej materii - wcale nie jest łatwo znaleźć to o co nam chodzi!
My baaardzo intensywnie szukaliśmy cukierni przez miesiąc!!!
Delowscy z Zawiercia strasznie nas zawiedli - kupiliśmy na spróbę ciasta za 30 zł. Było 6 kawałków, w tym jeden zakalec!!! Reszta ciast mimo że wyglądała różnie smakowała dokładnie tak samo - po prostu chemią i proszkami! Masakra! Aż mnie było wstyd przed teściami, bo niestety też mieli okazję tego dziadostwa spróbować!
W końcu po wielu próbach udało nam się znaleźć rewelacyjną ciastkarnię w Żarkach Letnisko.
Ciasta były przepyszne, pieczone w nocy przed weselem.
Z kolei tort był pieczony na konkretną godzinę. U nas był podany ok. 22 więc został nam przywieziony pół godz. wcześniej. Przywieźli też nam wystrojoną przez nich paterę w kształcie serca. Tort wyglądał po prostu bajecznie! A smakował bosko!
W razie potrzeby namiary podam na privie.
Stary 2012-03-19, 18:28   #8
agatka248
Przyczajenie

witam
jakie cukiernie polecacie z okolic myszkowa?

Edytowane przez agatka248
Czas edycji: 2012-10-21 o 20:31
agatka248 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-11, 23:54   #9
rosse123
Przyczajenie

Nie wiem skąd takie opinie. W nd brałam ślub i ciasta były z tej cukierni. Co prawda to był wybór lokalu, w którym mieliśmy wesele (przynajmniej jeden problem miałam z głowy, ale wszystkim ciasta smakowały, sama spróbowałam chyba każdego rodzaju po kawałku i nie natknęłam się na żadnego zakalca i ten posmak margaryny też nie wiem skąd. W paczkach nie hulał wiatr jak można by wywnioskować z z powyższego postu i tort z talerzyków zniknął. Nie mam zamiaru zaciekle reklamować tej ciastkarni, ale opinie wg mnie są mocno przesadzone...
rosse123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-11, 23:57   #10
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez rosse123 Pokaż wiadomość
Nie wiem skąd takie opinie. W nd brałam ślub i ciasta były z tej cukierni. Co prawda to był wybór lokalu, w którym mieliśmy wesele (przynajmniej jeden problem miałam z głowy, ale wszystkim ciasta smakowały, sama spróbowałam chyba każdego rodzaju po kawałku i nie natknęłam się na żadnego zakalca i ten posmak margaryny też nie wiem skąd. W paczkach nie hulał wiatr jak można by wywnioskować z z powyższego postu i tort z talerzyków zniknął. Nie mam zamiaru zaciekle reklamować tej ciastkarni, ale opinie wg mnie są mocno przesadzone...
A ja nie brałabym pod uwagę opinii osoby która ma 1 posta

- 25 kg
Stary 2012-04-12, 08:37   #11
Faflik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Popieram!

Poza tym niestety moja opinia nie jest odosobniona, o czym przekonałam się w trakcie poszukiwań cukierni w baaaardzo gorącym okresie przedślubnym....
Oczywiście każdy ma prawo do swojej opinii, ja jednak od ciasta oczekuję czegoś więcej niż tylko wyglądu i odpowiedniej ceny (a moim zdaniem ciasta Państwa D. nic więcej sobą nie reprezentują).

W każdym bądź razie zawsze bierzcie kilka rodzajów ciast na próbę zanim zdecydujecie się na konkretną cukiernię, bo niestety można się mocno zdziwić. A ceny też potrafią powalić na kolana!

Pozdrowionka!
Stary 2012-04-13, 21:16   #12
rosse123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Po 1. od dawna się nosiłam z zamiarem zarejestrowania tu, a dopiero po ślubie znalazłam chwilę na rejestrację, stąd moje początki
po 2. to był jeden z pierwszy tematów w którym mogłam się wypowiedzieć mając z nim bezpośrednią styczność
po 3. nie mam zamiaru zaciekle agitować do czegoś, z czego sama nie będę korzystała bo mieszkam kielcach,
po 4. niech każdy jeździ i próbuje wszędzie bo takie uroki przygotowań a inni niech doradzają a nie odradzają bo o gustach i smakach się nie dyskutuje
rosse123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-29, 13:36   #13
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Skoro organizujecie taką imprezę, to wypadałoby zapłacić za reklamę na wizażu

- 25 kg
Stary 2013-09-23, 17:31   #14
Monana25252
Przyczajenie

Ja brałam ślub w maju i miałam zamawiane ciasta w Łazach i muszę powiedzieć że ciasta i tort super. Nie były słodkie tylko w sam raz. Nie wiem tylko jak ta cukiernia się nazywa
Monana25252 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-23, 00:09   #15
odile86
Przyczajenie

Co do ciast u Delowskich nie polecam absolutnie usług tych państwa. Przy odbiorze tortu i ciast spotkała mnie niespodzianka..... Tort był ponad kg mniejszy a ciasta ktore mi wciskano nie były tymi ktore zamawiałam . po strasznej awanturze z wielka łaską upieczono nowy tort itd przy odbiorze ktory mial miejsce pare godzin przed slubem wygrazano w bardzo prostacki sposob co mam nagrane
odile86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości