|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Śluz a tabletki anty!
Dziewczyny,co moze oznaczac to ze przy 4 opakowaniu tabletek moj organizm wydziela wiecej bezbarwnego sluzu niz przy wczesniejszych?Ze one na przyklad nie dzialaja?biore codziennie,o tej samej porze,jestem przy 10 tabletce w 4 opakowaniu.Pare dni temu kochalismy sie,dodatkowo stosujac prezerwatywe,a teraz martwie sie ze moze to ciaza..Na test za wczesnie jeszcze.Doradzcie prosze!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Śluz a tabletki anty!
Tabletki działają na pewno. Nie mogą nie działać, jeżeli przyjmuje sie je proawidłowo. Przy użytej dodatkowo prezerwatywie nie widze możliwości ciąży.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
tak ,wiem..ale ten sluz raczej skapy byl od momentu brania tabletek.Dlatego mnie tak niepokoi
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
ten sluz jest okropny
ja zaczelam brac tabsy too sie troche zmniejszyl naszczescie jak mozna sie go pozbyc ? utrudnia mi on kontakty czasem z TZ bo czuje jakbym miala czasem wilgoc w majtkach
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Asz niech on bedzie jaki jest zeby tylko wsio u mnie bylo w porzadku,tzn zeby nie oznaczal jakis problemow albo ciazy
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Balbinko czym ty sie martwisz
gumka wam nie pekla, tabletki na bank działaja dwa zabezpieczenia przy jednym sexie to naprawde nie moze sie skonczyc ciaza
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Oby!!Brzuszek mnie boli miejscami tak ajk przed okresem a to polowa cyklu dopiero
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
A mnie się wydaje, że jest to jeden ze "skutków" działania tabletek, które "zagęszczają śluz szyjkowy - staje się on nieprzepuszczalny dla plemników". I stąd wydzielamy więcej gęstego śluzu. Ale może się mylę...?
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Przy tabletkach zazwyczaj (jak wiadowo-w każdej regule mogą byc wyjatki) jest wydzielene mniej śluzu niż bez tabletek, dodatkowo one zagęszczaja śluz- który staje sie gęsty i nieprzepuszczalne dla plemników.
Czuczenko- śluzu raczej się nie pozbędziesz; poza tym chyba lepiej mieć go w nadmiarze niż brak (zawsze możesz uzywać wkładek, a przynajmniej nie ma "suchości" podczas stosunku Nie wiem,czy są sposoby na zmniejszenie? Na zwiększenie podobno działa syrop z wiesiołka; czasami syropy przeciwkaszlowe też wpływają na zwiększenie ilości śluzu. Balbinko- może akurat brałaś jakiś syrop? Może ten śluz yo oznaka jakiejś infekcji grzybicznej? |
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Primavero - a u mnie - odkąd biorę hormony - zauważyłam właśnie zwiększone wydzielanie śluzu (przy czym na pewno nie mam żadnej infekcji, bo regularnie się badam). Więc jak to w końcu jest?
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przy tabletkach nie miałam praktycznie żadnego
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Syropu zadnego nie bralam,w ogole odkad biore tabletki uwazam szczegolnie na interakcje ktore moglyby sie wdac.Co do infekcji to raczej nie zaobserwowalam.Ale powiedzcie czy to ze przy tym 4 opakowaniu wydziala moj organizm go wiecej moze oznaczac ze ocs z dzialaniem tabletek nie tak?MArtwie sie
Choc bralam je codziennie,mniej wiecej o tej samej porze,to moze w jakis niezalezny ode mnie sposob<typu niewchloniecie sie>cos moglo zaszwankowac
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź
|
|
|
#14 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Ok,to moze i ja sie wybiore.Mam tylko nadzieje ze wsz dzialalo.Straszna panikara ze mnie
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Idz do ginekologa. On na pewno rozwieje Twoje obawy ![]() Pozdrawiam! I nie denerwuj sie już tak
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Jakby tak było że większa ilość śluzy znaczy że tabletki nie działają to pewnie juz bym miała dzidziusia
ale jak o tym powiedziałam mojego ginekologowi to mnie wyśmiał... powiedział że tabletki sa na tyle skuteczne że po co się męczyć jeszcze z jakimis dodatkowymi zabezpieczeniami i odbierać sobie przyjemność, posłuchałam go i ciesze sie |
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Owszem,tylko ja sie naczytalam na roznych forach<wrr..po co?
>o ciazach po tabletkach..Dlatego sie tak kosmicznie stresuje
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
na pewno w ciąży nie będziesz natomiast czasami tabletki anty tak działaja ze powoduja takie wydzialnie sie śluzu ( u mnie jest tan np)
sama wiem jest to toche uciazliwe ale lekarz mi powiedział że nic z tym nie zrobię.Stosujac tabletki czy plastry anty znienia się wiele rzeczy zwiazanych z naszymi hormonami w organizmie i niestety tak moga czasmi zadziałać a jak nie to idź sobie do lekarza i go zapytaj jeszcze oto.Ale gdyby to były jakies nieprzyjemne upławy to mogłyby świadczyć o innym stanie rzeczypzdr asia26 |
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
No w moim przypadku, ja biore tabletki anty CIlest dokladnie, i zauwazylam faktycznie mniejszy śluz niz przed ich braniem
, ale tak czy siak... podczas pieszczot z TZ on sie wydziela... co troche mnie denerwuje....i jest krepujace jak tego moj TZ dotyka, ale jak sobie pomysle ze przez to mnie nic nie bedzie bolalo przy stosunku to jestem happy
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje Asia26 z info
Chyba moje obawy rozwiazalby test,ale czy po 6 dniach bedzie wiarygodny?Raczej nie
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno nie jesteś w ciąży, ja absolutnie nie widzę takiej mozliwości
Jestem na 3 opakowaniu tabletek i u mnie wydzielenie śluzu rwnież się zwiekszyło, czasami aż niezręcznie się czuję, ale racja, lepiej więcej niż mniej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

jak mozna sie go pozbyc ?

Dziękuję za odpowiedź
ale jak o tym powiedziałam mojego ginekologowi to mnie wyśmiał... powiedział że tabletki sa na tyle skuteczne że po co się męczyć jeszcze z jakimis dodatkowymi zabezpieczeniami i odbierać sobie przyjemność, posłuchałam go i ciesze sie