|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak popchnąć relację dalej?
Witam wszystkich. Mam taki dylemat. Oto on...
Mam taką jedną koleżankę. Znamy się od kilku miesięcy.☠ Od razu mi się spodobała więc starałem jakoś się zbliżyć do niej. Próbowałem ją gdzieś wyciągnąć ale tak średnio jej się chciało. Nie nalegałem. Choć było widać, że się lubimy.☠ Jednak teraz niedawno nasz kontakt sporo się zmienił. Jak kiedyś ją odprowadzalem to zaprosiła mnie do siebie i siedzielismy do pozna. Powtórzylo się to jeszcze 2 razy. Kilka dni później zaprosiłem ją gdzieś i poszliśmy razem. Rozmawiamy o wszystkim. Zwierza mi się z takich rzeczy o których na pewno nie mówi naszym wspólnym znajomym. Nie pamiętam już w jakim kontekście ale powiedziałem, że mam jakąś tajemnicę i jej nie powiem. Ona chyba pomyślała, że chodzi o nią (że mi się podoba, że może się zakochałem). Wnioskuję po tym, że wiele razy mnie dopytywała i w ogóle dało się to odczuć. I teraz pytanie... Jest sens jej powiedzieć to co chce usłyszeć czy nie warto☠ już teraz "wykładać się jej na tacy" ? Bo nasza relacja jest jakaś dziwna. Nie zachowujemy się raczej jak zwykli znajomi ale jak para też nie bardzo. Coś pośrodku. I czasem to już nie mam pojęcia co ona o tym myśli... Mógłby ktoś doradzić jak sprawdzić czy nie traktuje mnie tylko jak przyjaciela i popchnąć to dalej?☠ Byłbym wdzięczny. Głupio mi pisać takie rzeczy ale pierwszy raz jestem w takiej sytuacji. .. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak popchnąć relację dalej?
Zapytaj jak widzi wasza relacje. Tak po prostu z nia porozmawiaj.
nadane z dziupli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a) ma przeszłość kryminalną, właśnie wyszedł z więzienia b) jest uzależniony od alkoholu i/lub narkotyków i/lub hazardu c) ma żonę i dzieci d) ma dzieci z różnymi kobietami e) jest nosicielem HIV, WZW, chorób wenerycznych i nie wiadomo czego jeszcze f) ma długi tak wielkie, że spłacać je będą jeszcze jego prawnuki g) lubi znęcać się nad szczeniaczkami i kociętami h) uwaganiebezpieczeństwowie jdziewczyno!!!11one ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Pogadajcie albo jeśli ci na niej zależy zachowuj się tak, aby to odczuła.
Ale i tak pogadajcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Mówiłem to w formie żartu bardziej. Nie byłem jakiś śmiertelnie poważny. I ona nie odebrała tego jak w tych podpunktach jest rozpisane, tego jestem pewny ☺
Daje jej odczuć. Nie chcę konkretnie wymieniać wszystkiego w jaki sposób to robię bo gdyby jakimś cudem trafila na ten wątek to mogłaby skojarzyć coś... Ale już sporo tego było i na pewno się domyśla o co chodzi. Jednak widzę, że ona chce to usłyszeć. Nie będę też mowil jakim sposobem ale kombinowala zeby się dowiedzieć. Tylko nie wiem dlaczego chce wiedzieć... Moze wrzuci mnie w tzw. "friendzone". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jeśli Cię lubi, to czeka na zdecydowany ruch z Twojej strony, a nie jakieś pitu pitu.
Poza tym można wyczuć, czy dziewczynie się podobasz, czy nie. Czy ładniej wygląda jak się widzicie itp. Podejrzewam, że jesteście w liceum lub w ogóle w wieku nastoletnim. Ja też miałam wtedy kolegów, nawet jednego takiego, który mi się podobał, z którym się uczyłam do matury (ale on nie pociągnął tematu, a ja byłam zbyt nieśmiała, by zrobić cokolwiek). Zapytaj się po prostu czy nie miałaby ochoty wybrać się do kina. Jeśli się zgodzi i pójdziecie, zapłać za bilet (to sygnał randki), a po seansie odprowadź ją do domu i pocałuj w policzek, albo w usta. I zapytaj jeszcze na randce czy da się jeszcze gdzieś zaprosić. Wówczas na pewno nie będziesz we friendzone. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pytanie też, jak ona reaguje na Twój dotyk na przykład. Czy sama Cię niby to przypadkiem dotyka. Drobiazgi. Raczej nie zaczynałabym żadnej poważnej rozmowy pt. jak ona widzi tę relację. Rozmawianie jest super, ale w tym wypadku to moim zdaniem przerost treści nad formą, niczym pytanie o pozwolenie na pocałowanie. Tu potrzeba konkretnych działań, mających pokazać w jakim kierunku chciałbyś tę relację popchnąć.
Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. / Andrzej Sapkowski |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem Wasza relacja rozwija się w pożądanym przez Ciebie kierunku. Skoro rozmawiacie o wszystkim, to domyślam się, że o związkach też rozmawiacie.
Ja zapytałabym wprost, czy jest zainteresowana związkiem z Tobą. Jeśli będziesz się bał "wyłożyć się na tacy", ona też się będzie bała i nigdy w związku nie będziecie, nawet jeśli oboje tego chcecie. Swoje potrzeby trzeba komunikować jasno i otwarcie. Najgorsze, co się może stać, to odpowiedź "nie". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
przepraszam zły wątek kliknęłam ;c
Edytowane przez denearys Czas edycji: 2017-03-01 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Byliśmy juz w kinie. Zaprosiłem ją, zapłaciłem. Wtedy jeszcze wstrzymałem się z takimi gestami. jak calowanie. Wydawało mi się trochę za wcześnie. Nie chciałem jej spłoszyć. Ale np.na walentynki dostała kwiaty ode mnie. To już chyba dość jednoznaczne.
Jak reaguje na dotyk? Nie macamy się jakoś przesadnie😁 ale takie "zaczepianie" ma miejsce. Wydaje mi się, że wszystko jest ok. Rozmawiamy o naszych życiach prywatnych. Ale jakoś nigdy nie chciałem tak wprost powiedzieć co jest grane. Choć mozna było to "wyczuć w powietrzu". Jakoś nie mogę całkiem się przełamać. Wydawało mi się, że to powinno samo się potoczyć. A teraz to już nie jestem pewny. Nie chciałbym się za bardzo pospieszyć ale również też tego w nieskończoność przeciągać i wyjść na niezdecydowanego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Jeśli kupiłeś jej kwiaty na Walentynki to jest już wystarczająco jednoznaczne. Ona wie, że jesteś w niej zakochany.
A czy Ty coś od niej dostałeś na te Walentynki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Nie ale tego dnia mielismy sie nie widzieć. Widzieliśmy się w końcu 10 min bo byliśmy bardzo zajęci.Bylo widać, że się nie spodziewala i nawet ja tego nie planowalem, w ostatniej chwili pomyślałem i. "przejazdem" wręczyłem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty już "wyłożyłeś się na tacy", niech teraz ona się wyłoży, jeśli jej również zależy na Waszej znajomości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Też mi się tak wydaje.
Z jej strony byly zaproszenia do domu i też często napisze coś do mnie. Ale widzę, że więcej nie bardzo chce dać od siebie. Jest jakaś ostrożna albo niezaintersowana. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
lokalna gwiazda
|
A mnie się wydaję, że jej podoba się mieć takiego adoratora/przyjaciela i to wszystko. Czuje dreszczyk emocji, że ma faceta zainteresowanego koło siebie, a jednocześnie sama zainteresowana nie jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Może wypowiem się jako osoba, która dość często jest w takich "dziwnych relacjach".
Jako dziewczyna oczekiwałam po prostu, że facet który mi się podoba w końcu to z siebie wydusi! Tyle i AŻ tyle. Nie od razu "chcę z Tobą być" itd..ale, że czuje do Ciebie coś więcej, podobasz mi się etc. Kiedy się tak między sobą przekomarzacie czy zaczepiacie, mógłbyś przytrzymać jej dłoń i wtedy spojrzeć głęboko w oczy (sądzę, że dziewczyna domyśli się o co chodzi) Gdy jednak speszy się, to nie nastawiaj się od razu, że nie chce. Może być nieśmiała ![]() Kobiety lubią zdecydowanych facetów. Może być tak, że ona jest jedną z tych dziewczyn, którymi trzeba "potrząsnąć" (ja tak mam..) To tyle w tym temacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za sugestie. ☺
A podsumowując, co będzie lepsze w razie czego: rozmowa, czy gest typu pocałunek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
lokalna gwiazda
|
A może po prostu zapytaj, czy pójdzie z tobą na randkę? Dokładnie tymi słowami. Użyj wyrazu "randka". Żeby wiedziała, że z twojej strony, to coś więcej. Po jej reakcji poznasz, czy jest tobą zainteresowana, czy nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Byliśmy ostatnio dwa razy na spacerze. Było wszystko okej.
Zauważyłem, że często szuka kontaktu fizycznego ze mną. Łapiemy się niby przypadkowo za ręce ale nikt ich juz nie zabiera gdy tak się stanie. A jeśli zabierze na moment z jakiegoś powodu to zaraz znowu wraca do wcześniejszej pozycji. Albo np. potrafila mnie "miziać" po poliku w trakcie naszej rozmowy. A trwało to długo. Z pól godziny. Gdy ją laskotalem to łapała moja rękę i trzymała ją na swoim udzie. Mówię o tym bo niby wydaje się być zainteresowana. Nie znam się i może to tak "po kokoleżeńsku jednak? . Zaloty jak w gimnazjum ale no.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Ręka na udzie po koleżeńsku? Poważnie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No nie wiem, ja przy całym swoim upośledzeniu rękę na udzie rozumiałam jednoznacznie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 201705080934 Czas edycji: 2017-03-09 o 16:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Doobrze. Może faktycznie jestem zbyt niedomyślny ☺
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Całowaliśmy się. Czyli jest chyba dobrze. Miałyście rację.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Powodzenia!
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
No nareeeszcie!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.