Jak popchnąć relację dalej? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-02-28, 22:28   #1
Left5566
Przyczajenie

Jak popchnąć relację dalej?

Witam wszystkich. Mam taki dylemat. Oto on...

Mam taką jedną koleżankę. Znamy się od kilku miesięcy.☠ Od razu mi się spodobała więc starałem jakoś się zbliżyć do niej. Próbowałem ją gdzieś wyciągnąć ale tak średnio jej się chciało. Nie nalegałem. Choć było widać, że się lubimy.☠ Jednak teraz niedawno nasz kontakt sporo się zmienił. Jak kiedyś ją odprowadzalem to zaprosiła mnie do siebie i siedzielismy do pozna. Powtórzylo się to jeszcze 2 razy. Kilka dni później zaprosiłem ją gdzieś i poszliśmy razem. Rozmawiamy o wszystkim. Zwierza mi się z takich rzeczy o których na pewno nie mówi naszym wspólnym znajomym. Nie pamiętam już w jakim kontekście ale powiedziałem, że mam jakąś tajemnicę i jej nie powiem. Ona chyba pomyślała, że chodzi o nią (że mi się podoba, że może się zakochałem). Wnioskuję po tym, że wiele razy mnie dopytywała i w ogóle dało się to odczuć.

I teraz pytanie... Jest sens jej powiedzieć to co chce usłyszeć czy nie warto☠ już teraz "wykładać się jej na tacy" ? Bo nasza relacja jest jakaś dziwna. Nie zachowujemy się raczej jak zwykli znajomi ale jak para też nie bardzo. Coś pośrodku. I czasem to już nie mam pojęcia co ona o tym myśli...

Mógłby ktoś doradzić jak sprawdzić czy nie traktuje mnie tylko jak przyjaciela i popchnąć to dalej?☠ Byłbym wdzięczny. Głupio mi pisać takie rzeczy ale pierwszy raz jestem w takiej sytuacji. ..
Left5566 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-28, 22:46   #2
Domcia2605
Zakorzenienie

GG do Domcia2605
Dot.: Jak popchnąć relację dalej?

Zapytaj jak widzi wasza relacje. Tak po prostu z nia porozmawiaj.

nadane z dziupli.
Domcia2605 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-28, 22:56   #3
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Left5566 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich. Mam taki dylemat. Oto on...

Mam taką jedną koleżankę. Znamy się od kilku miesięcy.☠ Od razu mi się spodobała więc starałem jakoś się zbliżyć do niej. Próbowałem ją gdzieś wyciągnąć ale tak średnio jej się chciało. Nie nalegałem. Choć było widać, że się lubimy.☠ Jednak teraz niedawno nasz kontakt sporo się zmienił. Jak kiedyś ją odprowadzalem to zaprosiła mnie do siebie i siedzielismy do pozna. Powtórzylo się to jeszcze 2 razy. Kilka dni później zaprosiłem ją gdzieś i poszliśmy razem. Rozmawiamy o wszystkim. Zwierza mi się z takich rzeczy o których na pewno nie mówi naszym wspólnym znajomym.
Nie pamiętam już w jakim kontekście ale powiedziałem, że mam jakąś tajemnicę i jej nie powiem. Ona chyba pomyślała, że chodzi o nią (że mi się podoba, że może się zakochałem). Wnioskuję po tym, że wiele razy mnie dopytywała i w ogóle dało się to odczuć.

I teraz pytanie... Jest sens jej powiedzieć to co chce usłyszeć czy nie warto☠ już teraz "wykładać się jej na tacy" ? Bo nasza relacja jest jakaś dziwna. Nie zachowujemy się raczej jak zwykli znajomi ale jak para też nie bardzo. Coś pośrodku. I czasem to już nie mam pojęcia co ona o tym myśli...

Mógłby ktoś doradzić jak sprawdzić czy nie traktuje mnie tylko jak przyjaciela i popchnąć to dalej?☠ Byłbym wdzięczny. Głupio mi pisać takie rzeczy ale pierwszy raz jestem w takiej sytuacji. ..
Ale po co tak głupio i bez sensu gadałeś? Nie dziwię się, że dopytywała o co Ci chodzi. Gdyby facet powiedział mi, że ma jakąś tajemnicę, ale nie powie mi jaką, to pomyślałabym, że:

a) ma przeszłość kryminalną, właśnie wyszedł z więzienia
b) jest uzależniony od alkoholu i/lub narkotyków i/lub hazardu
c) ma żonę i dzieci
d) ma dzieci z różnymi kobietami
e) jest nosicielem HIV, WZW, chorób wenerycznych i nie wiadomo czego jeszcze
f) ma długi tak wielkie, że spłacać je będą jeszcze jego prawnuki
g) lubi znęcać się nad szczeniaczkami i kociętami
h) uwaganiebezpieczeństwowie jdziewczyno!!!11one

6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-28, 23:01   #4
201711301501
Konto usunięte

Pogadajcie albo jeśli ci na niej zależy zachowuj się tak, aby to odczuła.
Ale i tak pogadajcie.
201711301501 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-01, 00:17   #5
Left5566
Przyczajenie

Mówiłem to w formie żartu bardziej. Nie byłem jakiś śmiertelnie poważny. I ona nie odebrała tego jak w tych podpunktach jest rozpisane, tego jestem pewny ☺

Daje jej odczuć. Nie chcę konkretnie wymieniać wszystkiego w jaki sposób to robię bo gdyby jakimś cudem trafila na ten wątek to mogłaby skojarzyć coś... Ale już sporo tego było i na pewno się domyśla o co chodzi. Jednak widzę, że ona chce to usłyszeć. Nie będę też mowil jakim sposobem ale kombinowala zeby się dowiedzieć. Tylko nie wiem dlaczego chce wiedzieć... Moze wrzuci mnie w tzw. "friendzone".
Stary 2017-03-01, 08:21   #6
Paulaaa81
Raczkowanie

Jeśli Cię lubi, to czeka na zdecydowany ruch z Twojej strony, a nie jakieś pitu pitu.

Poza tym można wyczuć, czy dziewczynie się podobasz, czy nie. Czy ładniej wygląda jak się widzicie itp.

Podejrzewam, że jesteście w liceum lub w ogóle w wieku nastoletnim. Ja też miałam wtedy kolegów, nawet jednego takiego, który mi się podobał, z którym się uczyłam do matury (ale on nie pociągnął tematu, a ja byłam zbyt nieśmiała, by zrobić cokolwiek).

Zapytaj się po prostu czy nie miałaby ochoty wybrać się do kina. Jeśli się zgodzi i pójdziecie, zapłać za bilet (to sygnał randki), a po seansie odprowadź ją do domu i pocałuj w policzek, albo w usta. I zapytaj jeszcze na randce czy da się jeszcze gdzieś zaprosić. Wówczas na pewno nie będziesz we friendzone.
Paulaaa81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-01, 09:04   #7
kapsw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa81 Pokaż wiadomość
Jeśli Cię lubi, to czeka na zdecydowany ruch z Twojej strony, a nie jakieś pitu pitu.

Poza tym można wyczuć, czy dziewczynie się podobasz, czy nie. Czy ładniej wygląda jak się widzicie itp.

Podejrzewam, że jesteście w liceum lub w ogóle w wieku nastoletnim. Ja też miałam wtedy kolegów, nawet jednego takiego, który mi się podobał, z którym się uczyłam do matury (ale on nie pociągnął tematu, a ja byłam zbyt nieśmiała, by zrobić cokolwiek).

Zapytaj się po prostu czy nie miałaby ochoty wybrać się do kina. Jeśli się zgodzi i pójdziecie, zapłać za bilet (to sygnał randki), a po seansie odprowadź ją do domu i pocałuj w policzek, albo w usta. I zapytaj jeszcze na randce czy da się jeszcze gdzieś zaprosić. Wówczas na pewno nie będziesz we friendzone.

Pytanie też, jak ona reaguje na Twój dotyk na przykład. Czy sama Cię niby to przypadkiem dotyka. Drobiazgi.

Raczej nie zaczynałabym żadnej poważnej rozmowy pt. jak ona widzi tę relację. Rozmawianie jest super, ale w tym wypadku to moim zdaniem przerost treści nad formą, niczym pytanie o pozwolenie na pocałowanie. Tu potrzeba konkretnych działań, mających pokazać w jakim kierunku chciałbyś tę relację popchnąć.
Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. / Andrzej Sapkowski
kapsw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-01, 11:28   #8
AlaZala
Zadomowienie

Moim zdaniem Wasza relacja rozwija się w pożądanym przez Ciebie kierunku. Skoro rozmawiacie o wszystkim, to domyślam się, że o związkach też rozmawiacie.

Ja zapytałabym wprost, czy jest zainteresowana związkiem z Tobą. Jeśli będziesz się bał "wyłożyć się na tacy", ona też się będzie bała i nigdy w związku nie będziecie, nawet jeśli oboje tego chcecie. Swoje potrzeby trzeba komunikować jasno i otwarcie. Najgorsze, co się może stać, to odpowiedź "nie".
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-01, 11:41   #9
denearys
Przyczajenie

przepraszam zły wątek kliknęłam ;c

Edytowane przez denearys
Czas edycji: 2017-03-01 o 11:42
denearys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-01, 12:45   #10
Left5566
Przyczajenie

Byliśmy juz w kinie. Zaprosiłem ją, zapłaciłem. Wtedy jeszcze wstrzymałem się z takimi gestami. jak calowanie. Wydawało mi się trochę za wcześnie. Nie chciałem jej spłoszyć. Ale np.na walentynki dostała kwiaty ode mnie. To już chyba dość jednoznaczne.

Jak reaguje na dotyk? Nie macamy się jakoś przesadnie😁 ale takie "zaczepianie" ma miejsce. Wydaje mi się, że wszystko jest ok.

Rozmawiamy o naszych życiach prywatnych. Ale jakoś nigdy nie chciałem tak wprost powiedzieć co jest grane. Choć mozna było to "wyczuć w powietrzu". Jakoś nie mogę całkiem się przełamać. Wydawało mi się, że to powinno samo się potoczyć. A teraz to już nie jestem pewny. Nie chciałbym się za bardzo pospieszyć ale również też tego w nieskończoność przeciągać i wyjść na niezdecydowanego.
Stary 2017-03-01, 12:50   #11
AlaZala
Zadomowienie

Jeśli kupiłeś jej kwiaty na Walentynki to jest już wystarczająco jednoznaczne. Ona wie, że jesteś w niej zakochany.

A czy Ty coś od niej dostałeś na te Walentynki?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-01, 13:00   #12
Left5566
Przyczajenie

Nie ale tego dnia mielismy sie nie widzieć. Widzieliśmy się w końcu 10 min bo byliśmy bardzo zajęci.Bylo widać, że się nie spodziewala i nawet ja tego nie planowalem, w ostatniej chwili pomyślałem i. "przejazdem" wręczyłem.
Stary 2017-03-01, 13:04   #13
AlaZala
Zadomowienie

Cytat:
Nie ale tego dnia mielismy sie nie widzieć. Widzieliśmy się w końcu 10 min bo byliśmy bardzo zajęci.Bylo widać, że się nie spodziewala i nawet ja tego nie planowalem, w ostatniej chwili pomyślałem i. "przejazdem" wręczyłem.
Moim zdaniem kolejny krok należy do niej.
Ty już "wyłożyłeś się na tacy", niech teraz ona się wyłoży, jeśli jej również zależy na Waszej znajomości.
Stary 2017-03-01, 13:15   #14
Left5566
Przyczajenie

Też mi się tak wydaje.

Z jej strony byly zaproszenia do domu i też często napisze coś do mnie. Ale widzę, że więcej nie bardzo chce dać od siebie. Jest jakaś ostrożna albo niezaintersowana.
Stary 2017-03-01, 18:21   #15
I am Rock
lokalna gwiazda

A mnie się wydaję, że jej podoba się mieć takiego adoratora/przyjaciela i to wszystko. Czuje dreszczyk emocji, że ma faceta zainteresowanego koło siebie, a jednocześnie sama zainteresowana nie jest.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-01, 18:46   #16
the cherry blossom girl
Rozeznanie

Może wypowiem się jako osoba, która dość często jest w takich "dziwnych relacjach".
Jako dziewczyna oczekiwałam po prostu, że facet który mi się podoba w końcu to z siebie wydusi! Tyle i AŻ tyle. Nie od razu "chcę z Tobą być" itd..ale, że czuje do Ciebie coś więcej, podobasz mi się etc.

Kiedy się tak między sobą przekomarzacie czy zaczepiacie, mógłbyś przytrzymać jej dłoń i wtedy spojrzeć głęboko w oczy (sądzę, że dziewczyna domyśli się o co chodzi) Gdy jednak speszy się, to nie nastawiaj się od razu, że nie chce. Może być nieśmiała
Kobiety lubią zdecydowanych facetów.
Może być tak, że ona jest jedną z tych dziewczyn, którymi trzeba "potrząsnąć" (ja tak mam..)
To tyle w tym temacie
the cherry blossom girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-01, 21:27   #17
Left5566
Przyczajenie

Dziękuję za sugestie. ☺

A podsumowując, co będzie lepsze w razie czego: rozmowa, czy gest typu pocałunek?
Stary 2017-03-02, 11:15   #18
I am Rock
lokalna gwiazda

A może po prostu zapytaj, czy pójdzie z tobą na randkę? Dokładnie tymi słowami. Użyj wyrazu "randka". Żeby wiedziała, że z twojej strony, to coś więcej. Po jej reakcji poznasz, czy jest tobą zainteresowana, czy nie.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-09, 15:52   #19
Left5566
Przyczajenie

Byliśmy ostatnio dwa razy na spacerze. Było wszystko okej.

Zauważyłem, że często szuka kontaktu fizycznego ze mną. Łapiemy się niby przypadkowo za ręce ale nikt ich juz nie zabiera gdy tak się stanie. A jeśli zabierze na moment z jakiegoś powodu to zaraz znowu wraca do wcześniejszej pozycji. Albo np. potrafila mnie "miziać" po poliku w trakcie naszej rozmowy. A trwało to długo. Z pól godziny. Gdy ją laskotalem to łapała moja rękę i trzymała ją na swoim udzie. Mówię o tym bo niby wydaje się być zainteresowana. Nie znam się i może to tak "po kokoleżeńsku jednak? . Zaloty jak w gimnazjum ale no....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-09, 16:44   #20
201705080934
Konto usunięte

Ręka na udzie po koleżeńsku? Poważnie?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
201705080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-09, 16:51   #21
mc266
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rany Koguta Pokaż wiadomość
Ręka na udzie po koleżeńsku? Poważnie?

Nie wiem gdzie musiałaby położyć rękę, żeby autor przestał mieć wątpliwości

mc266 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-09, 16:53   #22
201705080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mc266 Pokaż wiadomość
Nie wiem gdzie musiałaby położyć rękę, żeby autor przestał mieć wątpliwości
A potem dziewczyny zakładają wątki z pytaniem, czy on jest zainteresowany
No nie wiem, ja przy całym swoim upośledzeniu rękę na udzie rozumiałam jednoznacznie...

Edytowane przez 201705080934
Czas edycji: 2017-03-09 o 16:55
Stary 2017-03-09, 17:06   #23
Left5566
Przyczajenie

Doobrze. Może faktycznie jestem zbyt niedomyślny ☺
Stary 2017-03-12, 08:40   #24
Left5566
Przyczajenie

Całowaliśmy się. Czyli jest chyba dobrze. Miałyście rację.
Stary 2017-03-12, 09:28   #25
Pudel123
Wtajemniczenie

Powodzenia!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

89,9->73,2

spinoholiczka

[COLOR="Gray"]thriatlon - finished!
Pudel123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-12, 09:41   #26
201705080934
Konto usunięte

Cytat:
Całowaliśmy się. Czyli jest chyba dobrze. Miałyście rację.
No nareeeszcie!

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości